Varenie

Vyprážané kuracie stehná

dankas63 - bez fotkydankas63, 15. júna 2021

Dobrý deň, chcem sa opýtať, keď robím kuracie stehno v trojobale a potom vyprážam, stane sa mi, že je kolo kosti také krvavé, myslím, že dosť dlho ho robím a aj tak. Myslíte, že ho treba dať ešte do rúry dôjsť? Vďaka.

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Už sa ani nepamätám, kedy naposledy som vyprážala celé stehná, tie len pečiem, vyprážam vykostené. Ale tiež sa mi to v tých časoch stávalo, tak som stehno narezala pred obaľovaním pozdĺž kosti, trochu to otvorila, aby bola kosť obnažená a tak obalila, aby sa prepražili viac. Skús to tak.....A treba pomalšie pražiť, aby sa dobre vypražili.
sovka62
@evanaaa , s vyprážaním sa už roky netrápim. Ak chcem vyprážiť kura na kosti, rozdelím ho na menšie kúsky, stehno na dolné a horné, prsia na dve časti, na tej hornej nechávam aj hornú časť krídelka. Dolné aj spodné stehno narežem odspodu ku kosti. Osolím, obalím v trojobale, uložím na paapier na plech, pokvapkám olejom a strčím do vyhriatej rúry. Cca po pol hodinke je obal pekne upečený do červena. Prvý raz som bola prrekvapená, aké je mäso šťatvnaté, rozdiel cítiť hlavne u pŕs, ktoré pri klasickom vyprážaní ostanú suché.
Skúšala som takto vpražiť aj vykostené kura, aj bravčové rezne, nebolo to ono, hlavne tá výslená farba bola iná, červená len miestami.
sovka62
Pardon, až teraz som si všimla, že komentár som mala adresovať na dankas63.
viera1
@dankas63 ako pracujúca matka s malými deťmi som si večer rozdelené stehná obvarila 30min a druhý deň som ich vypražila klasicky v oleji a vývar som použila pri varení.To bol najrýchlejší spôsob pripraviť obed a neriskovať.

evanaaa
@sovka , nič sa nestalo...ale ako píšem vyššie, ja yvprážam z kuraťa len tie vykostené stehná, čiže ako rezne.....ale aj na plechu by som mala konečne vyskúšať.
methi
Sice starsia diskusia, ale ak mate stehna pri kosti krvave moze to byt preto, ze neboli celkom rozmrazene. Inak tiez vyprazam v rure, to je najchutnejsie.
nephilim
@methi Súhlasím čiastočne. Stehná môžu byť rozmrazené. Ale aj tak budú krvavé, ak sa vysmážali sprudka. Kosť nie je vodič tepla. Radšej pri nižšej teplote a pomalšie.

1x methi
kuko95
Môžem potvrdiť čo píše methi odkedy s videl recept od tinca na smažené kura v trúbe inak ani nerobím..ten obal samozrejme nieje taký ako po vyprážaní ale mäso je oveľa chutnejšie a nieje to nasiaknuté olejom čo mne vždy najviac vadilo ..plus netreba pri tom stáť to je na tom to najlepšie 😁😁