O Varecha.sk

Varecha od 1.10. zmena stránky

martamm - fotkamartamm, 1. októbra 2019

Ahojte varechaci, od dnes sa nam varechacska stranka zmenila, co vitam s rozcarovanim. Zda sa mi zlozitejsia a okrem ineho netusim ako pridat recept do KK, chyba mi pod receptom to policko na ulozenie. Poradite, ako na to?

@zareaguj


Diskusia k téme

45678
@martamm

Aj pre mňa veľké prekvapenie, ale neporadím, neviem :-( budem čakať s Tebou:-))
1x radost
redakcia
@martamm

Ikonka Uložiť do KK sa zatiaľ nezobrazuje pri videách TV Varecha, takže si treba overiť, či nie ste na stránke s videoreceptom TV Varecha - to je niekedy ťažšie na prvý pohľad odlíšiť.
Overte si, či ste skutočne prihlásená - v hornej zelenej lište úplne vpravo by ste mali vidieť buď svoje profilové foto alebo iniciálu - začiatočné písmeno Vášho nicku (na obr. krok 1 - my tam máme logo Varechy). Vyberte a kliknite na recept, aby sa otvoril aj s postupom prípravy. Ikonku Uložiť do KK nájdete vľavo nad názvom konkrétneho receptu (na obr. krok 2). Prikladáme názorné foto, snáď pomôže.


1x 45678
evanaaa
Ja som sklamaná, svoje som si napísala pod recept od @Olinecka , za čo sa ospravedlňujem, lebo som nevedela, kde sa posťažovať na tento galimatiáš. Možno mali dobrý úmysel s týmto, ale čo sa týka mňa, radšej by som ostala po starom, takéto novinky a úpravy nemám rada. A to, čo sme my varecháči chceli sa neuskutočnilo, aj keď sľuby boli. Nedali nám možnosť sa vyjadriť.....
mijaita
Tak to napisu jeste sem. Doslova jsem se vydesila, kdyz jsem k receptu chtela pridat obrazek. Najdu, nactu a u toho slovo "uploudni" !!??? Co to je? Anglicky to neni, slovensky take ne!! proc nejde napsat ekvivalent, treba "stahni", nebo "ulož", ev "přidej".
Obrazek jsem zmensovala az do uplneho zmenseni, stejne je pridany hnusne, stehuje se nahoru a vzdycky se orizne tak, jak nechci. Vsechno spatne. A Varecha kazdou upravou ztraci. Nic podle varechacu, vse jen zbytecne upravy. Jakekoliv volani po jinych upravach je uplne zbytecne a jeste vic zmatecne.
zizazi
teda stiahnem si recepty čo mám uložené v kuchárskej knihe, lebo česť mnohým varecháčom, sú úžasní a ich recepty excelentné ale stránka je každou úpravou neprehľadnejšia
mijaita
Miniaturizace fontu, zneprehledneni a spatna citelnost, to je proc? EU to urcite nenaridila. Kdo je tedy ideovym vudcem devastace Varechy?4
afataga
Suhlasim s tym, co bolo napisane vyssie, presne ako hovori Heller: kazda zmena vedie k horsiemu. Naco toto bolo dobre? Ked sme pre par rokmi pisali, ze chceme TS, Tomas mi asi po mesiaci odpisal, ze data migruju, pytam sa: odkial? Mate server na Aldebarane? Cize to, co sme chceli, nemame a co sme nechceli, mame. Fakt uzasne, bravo.
Dalsia vec: nie kazdy pouziva Chrome alebo Android, na niektorych prehliadacoch niektore funkcie nefunguju. Tiez rcp. Krumpole chrapem dolu som nasla iba podla komentov, v novych rcp ho nevidim. Tiez neviem, ako mam pridat koment k rcp, nejde mi to v ziadnom prehliadaci. Nie som pc analfabet, v praci pouzivam ovela zlozitejsie prostredie, ale tu sa nevyznam. Dvoma slovami zhrnute: cele zle.
smejkad
Môžem iba súhlasiť. Čo som rada hľadala na prvý ku,teraz netuším kde je...
Veď načo sa skrabat za pravým uchom pravou rukou,keď sa môžme okolo celej hlavy ľavou....
redakcia
@afataga (1.10.2019 19:53)

Recept Krumpole chrapem dolu sa momentálne nedá komentovať, pretože jeho autorka ho tzv. vypla - uložila ako nezverejnený.
mijaita
@redakcia (1.10.2019 20:04)

Protoze zverejnit nejde!! Kdybych ho 10x pridala jako recept, zustane nezverejneny, cekajici!!!
Boze!
1x tinca
redakcia
@mijaita (1.10.2019 20:21)

Tak to sme si pri mailovej komunikácii asi neporozumeli. Mali sme za to, že recept nechcete zverejniť, nakoľko sa Vám nepáčilo orezanie fotografie.
cesminaz
Otvorím dnes okolo obeda Varechu a normálne som sa zlakla.Akoby som bola na celkom inej stránke.Vôbec som nevedela čo ako a kde.Bolo/je to hore dole,vela vecí zmizlo čo bolo predtym hned po ruke.Na nové/najnovšie komentáre sa dá zíst len kliknutim cez moj profil,čo považujem za sprostost.Recepty ako na hlavnej stranke,tak i na prvej receptovej stranke sú podla mna nepekne/nepríjemno zobrazené.Ja sem chodim cez mobil,a musim povedat že tá mobilná verzia sa mi nepáči.Síce si to prehodím občas na desktop verziu,ale ani tá nieje ovela lepšia.Skoro všetko je komplikovanejšie,alebo jednoducho povedané "horśie" než predtým.Ok,sú aj zopar pozitívnych zmien...ale negatítvnych je viac :-( Normálne ma prešla nálada...Ale "vy" viete čo robíte,je to vaša vec.
mariamka
@redakcia (1.10.2019 18:35)

Bud som hotentot, alebo neviem. Pod nickom sa mi ziadna moznost Ulozit do KK neponuka. Nebranim sa zmenam, ale viete dobre, ze su tu Varechaci, ktori prekonali vsetky zabrany a naucili sa robit s PC a pridavaju vyborne recepty, tymto ich skor odradite. Mozno to malo prilakat mladez, neviem. Trochu par slov na objasnenie.
radost
..nuž..asi redakcia dostala pokyn:
urobiť zmenu
bo
mení sa život v Europe..na Slovensku..treba aj na VARECHE
by bol človek totálne v chaose a sa stratil..
rozvrat..chaos..úpadok morálky a všetkých ustanovizní beží..
že sa mýlim..??
rada bych
že ma vymažete..??
aaaa-nech

skôr tu skončím bez nostalgie
2x smejkad a 123
cesminaz
A čo sa mi tiež absolutne nepáči je to,že teraz sú recepty zobrazené len tak "chladno",je tam len fotka a názov receptu.Predtým bol pri fotke aj nejaký ten úvod k receptu od autora...a teraz nič! Úvodné slová uvidím ked kliknem na recept :-/ Ved tie úvodné slová boli velakrát tie,čo človeka vôbec doviedli k tomu aby som ten recept otvorila,aby som nakukla.Človek už poznal podla úvodu velakrát už autora receptu...A teraz?? Každý recept na mna pôsobí rovnako..Jedným slovom ako "komerčný" :-/
mijaita
@redakcia (1.10.2019 20:28)

Kdyz s tim nic nejde udelat, zverejnime jak je. Treba to nekdy pujde zmenit. Diky Janka.
1x tinca
evusik
tuším som jediná komu sa nová stránka páči, možno nejaké maličkosti by som dala ináč ale Varecha je stále najlepší web o varení, takže dievčence nehádžte flintu do žita, časom si zvykneme :-)
radost
@evusik (1.10.2019 20:50)

ja to vidím ako totálny chaos
a
musím si zvyknúť
že:
-starnem
pribúdajú choroby
ubúdajú blízki
zatvorili nám -kačku-
zatvorili pohostinstvo
odišiel môj obľúbený lekár do dôchodku
..
..
..
na VARECHU chaosu nemusím..
to jediná dobrá správa
želám pokojný večer
:-)
mariamka
hura, objavila som Uloz do KK. Este poznamka: Obrazky v hlavnom prehlade Receptov su orezane, a to som skusila Chrome, Edge, IE.
1x radost
siuuu
Ako píše vyššie Cesminaz - tiež som sa zľakla pri otvorení stránky dnes. Ja som pomerne flexibilná čo sa zmien týka, ale určite budem potrebovať nejaký čas aby som sa zžila s novo vyzerajúcou a fungujúcou stránkou. Recept som pridala bez problémov, oceňujem, že sa zmenila hraničná veľkosť pridávanej titulnej fotografie z 2 na 4 MB. Ale tiež mi chýba pod fotkou receptu tých pár slov autora o recepte a neviem prečo sa mi neobjavuje vpravo ten stĺpček Najpozeranejšie, či ako sa to volá. Ale zmena je život - na zmeny si musíme zvykať v priebehu celého života, tak snáď si zvyknem aj na zmenenú Varechu.
frezia68
Klikla som na moje recepty a idú pekne za sebou podľa dátumu.Ale ja občas pridávam na oživenie fotky z prírody a tak miesto úvodnej fotky sa objaví názov receptu a kvet,či les....nepáči sa mi to.
janger
@redakcia , myslim, ze by sa bolo tak trochu patrilo z vasej strany to tu ludom vopred vysvetlit, co a ako....nie, zrazu "bum" a robte, co chcete. Ved viete, ze su tu ludia vsetkych vekovych kategorii, skusenejsi, neskusenejsi....

Ja by som sa chcela spytat, ze kde su poznamky k receptom? Najprv ste nam dali tuto moznost, tak snad ju nam aj vratite? So vsetkymi poznamkami, ktore sme si pri receptoch napisali...

Tak isto by som prosila o vysvetlenie, kde su zazitky? Zatial som ich neobjavila...

Mne by bolo byvalo ovela vitanejsie, ak by ste nam boli, namiesto tychto zmien, umoznili tzv."tajne spravy", co nam bolo velmi dlho slubovane, ze sa tato moznost vrati.

A co mi uz dlho chyba je, ze mi prestali chodit notifikacie do mailu, ak niekto napise komentar k receptu. Vsimla som si, ze je to tak u mnohych.

Skoda, ze sa neriesi to, o co ludia ziadaju - prosia.


jerica
@janger (1.10.2019 21:57)

Janka, je to všetko o zvyku, dnes som išla dať úhrady a nevedela som sa dostať k účtu, nepodarilo sa,výzva o zmene, ale..... zajtra pekne idem do pobočky, a nechám si to vysvetliť "po lopate", a to mám splatnosť do termínu. Preto na vareche tiež sa to vynovuje, našťastie nie ako v banke, tam sú naše vklady, a tu sú naše recepty,čo by som tiež nerada stratila, či uložené, ale aj to čo píšeš. Pritom sa mi to na vareche určite zdá oveľa ľahšie ako v tej banke. Nuž čo, dlhšie nám to trvá, vnuk (16) ten by si s tým poradil "v cuku letu" dúfam, že sa nebudem musieť prihlasovať zakaždým keď si budem chcieť niečo vybrať.
frezia68
Pre redakciu: Už sú moje recepty v poriadku,idú pod sebou.Predtým vedľa seba a tam boli niektoré fotky úvodné popletené.Možná zvykneme?
tinamx
Otrasne a neprehladne. Mobilna verzia je uplna katastrofa. Pripada mi to akoby chceli aby sme na stranke stravili viac casu, kedze je to extra neprehladne,recepty idu za sebou a len posuvam a posuvam obraz, aby som si presla hlavnu stranku. Neviem ako vyzera PC verzia, len dufam,ze lepsie. Za mna velmi zla zmena.
1x tinca
sedlacka
Môžem vedieť, že prečo má stále niekto chuť niečo vynovovať?! Či sa bojíte, že používaním odskúšaných vecí zakrpatieme?! Aj recepty našich starých mám používame doteraz a na chuti im to neubralo. Tak ani vy nám neberte to, na čo sme si už zvykli a vyhovuje nám to!
tinamx
Otazka na redakciu - "rubrika" Pamatate si bude dostupna aj v novej verzii? Zatial som ju nenasla. Bola by to skoda....
mirop
obvykle zmeny stranok neriesim, ale toto sa straaasne nepodarilo, je to neprehladny chaos a des nieco najst
janagi
Súhlasím s väčšinovým názorom, že táto zmena bola jednoznačne k horšiemu. Stránka je neprehľadná a tiež mi chýba rubrika "Pamätáte si".
1x tinca
kimlo
Otrasné! V PC verzii úvodná stránka neprehľadná, odkazy na recepty s malým obrázkom v zbytočne veľkom ráme s malým nápisom... užívateľ musí veľa rolovať nadol než sa dostane na koniec, v mobilnej verzii je to ešte horšie... chýba mi tam možnosť vytlačiť recept, možno tam je ale som nenašiel. Príliš veľa prázdneho miesta. Toto by som k 10. výročiu Varechy nečakal. Škoda...
bambulkaaa
Mne sa tak isto páčila viac tá verzia predtým bola oveľa viac priehladnešia ako táto nová a chýba mi tam na spodnej časti kde sa ukazovali staršie pridané recepty z ktorých som si vždy nejaký vybrala a uložila. No nie vždy je niečo nové aj dobré... Rada by som pochválila zmenu no v tomto prípade nemôžem :( Troška sklamanie :(
monty469
Celé zleeee. Suhlasim s ostatnymi varechacmi. A v mobilnej verzii uplne zle. Toto vam teda vobec nevyslo
bambulkaaa
@bambulkaaa (2.10.2019 07:39)

Teraz pozerám no nie som si celkom istá či je to tak ale čo predtým ukazovalo tie staršie recepty žeby to bolo teraz tie ,, Retro recepty ,, ...?...
haji
Situace s novou, vynovenou verzí se opakuje. Z mosta do prosta. Bez varování, za pochodu.
23.9.2019 jsem zjistila, že Nápady jsou nefunkční. Chtěla jsem na to téma otevřít diskusiu, když už nic. A nic. Dodnes mi ji redakcia nepustila. Jen došel mail, že technické problémy a že dostanu zprávu, až bude chodit. Mail došel včera odpoledne, že Nápady už chodí. Díky za ty dary.
Pod receptem @Olinecka na Makové mjinizáviny jsem se včera dopoledne ptala na základní věci a napsala redakcia, že to chce osobitnú diskusiu. Chudák recept, autorka - takových dotazů na systém! Oh... Zavřela jsem noťás, tolik síly už prostě nemám.
Děkuji @Martamm za otevření diskusie - nemusíme kufrovat pod recepty.
Ptám se, milá @redakcia , jak to bude s poznámkami v receptech? Jsou ve pryč!! Vrátí se zpět i s uloženým textem?
Opakování je matka moudrosti. Mno, mám pocit, že v tomto případě si vzala moudrost volno a líže si rány.
Přeji všem hezký den!
P.S. Chválabohu že nechodím na Varechu přes mobil, to je nejspíš ještě výživnější model. Člověk si zvykne, prý i na oprátku. Držím si pěstě, abych novou verzi rozchodila.
haji
@radost mám to podobně jako ty, ale to by bylo, aby nebylo!!
Jsem vizuelní typ a podobné kotrmelce mě rozhodí. Ale láska k vaření, pečení a komunikaci mě povznáší, baví a dává sílu. Vně i uvnitř nastolím harmonii, rovnováhu. Chce to nadhled.
Podobné kotrmelce jsou teď na denním pořádku. Já to už nějak doklepu, ale mladá generace se má na co těšit, protože nastolený trend už nic nezastaví. Nezávidím.
Dárek k 10. výročí Varechy v podobě nové verze je pro mě zklamání, ale to zpracuji. "Čím větší očekávání, tím větší zklamání". Velmi pěkné přísloví a tak zapracuji hlavně na svých očekáváních, bo tam je jádro zakopaného "pudla".
mijaita
Ctu a jsem na strance diskuze az a kdyz kliknu na _pekny komenetar_ tak sup, uz me to zas hodi nahoru!! Proooc?
afataga
@redakcia (1.10.2019 20:04)

Dakujem za vysvetlenie, ale je taky problem, aby pod. takymto rcp bolo napisane: Komentar nie je mozne pridat, lebo............ ???
Janka viem, ze to nie je vasa robota, neviem, kto toto cele spachal, predpokladam, ze Tomas, preco sa nevyjadri k pripomienkam? Taktika mrtvy chrobak?
Klikanie na Pekny komentar uz moc nehrozi, kedze ma to vrati na uvod rcp., to mam vzdy rolovat donemoty ked je to dlhy rcp s 10 fotkami? Co je toto za nezmysel? Nie, neprosim, nebudem.
V poslednej dobe to tu aj tak ide dolu vodou, pridava sa malo rcp., malo komentarov, tymito akoze zlepseniami odradite aj skalnych, o to ide? Lebo ak nie, tak o co?
redakcia
@cesminaz (1.10.2019 20:48)

Už sa zobrazujú aj úvody k receptom. Ono to potrebuje nejaký čas, kým všetko nabehne.


haji
@afataga (2.10.2019 10:15)
Přesně. Roluju a roluju jak ....
dalo by se pokračovat, včetně 100 druhů písma, číslic, velikostí atd.atd. - recepty nepřehledné, roztrhanost, nesourodost kam oko dohlédne.
Včera dopoledne nebyl k dispozici "pěkný komentár" - vrátil se a šup, bonus - rolování. V minulé nové verzi to bylo stejné. Uvidíme, jestli bude vůle IT T upravit. Zatím hrajeme hru na kočku a myšky.
redakcia
@tinamx (1.10.2019 22:32)

Na hlavnej stránke nájdete rubriku nazvanú Retro recepty, v ktorej sú tri tipy na recepty z archívu.
nephilim
@afataga Touché. Klik na "pekný komentár" a si v kôpri. Na prvopočiatku. Čo som Dara, aby som stále rolovala? Kde mi predtým stačil jeden klik, dnes načim štyri + zapoj intuíciu. Som na internete. Nie na štátniciach. A to som relatívne "mladá". /Koza. Povedal by brat./

Všeobecne. Mobilná verzia = la catástrofe. Raz som sa sťažovala. Že Varecha je na úrovni paleolitu. Beriem späť. Vráťte paleolit.
Neznášam niekoho o niečo prosiť. Občas sa premôžem. Prosím, prosím. Pekne očičkom žmurkám. Nech je web super trouper /ABBA/. Ale umožnite konečne aspoň TS. S ich nefunkciou je to naozaj mimo rybu. /Rybičiaci v akvárkach dramaticky zachveli plutvičkami./
siuuu
Deň č. 2 na vynovenej Vareche .... už sa viem o čosi lepšie orientovať, na druhom PC mi už dokonca aj stĺpec "Najpozeranejšie" ukazuje. Aby som len nefrflala, oceňujem okrem veľkosti foto aj možnosť autora receptu sledovať záujem o svoj recept .... snáď to bude o pár dní zasa lepšie ... na mobile po vyššie uvedených komentoch radšej stránku otvárať nebudem skúšať.
nephilim
@evitaa11 Tá chýba aj mne. Na hlavnej stránke. Zatiaľ to cez mobil riešim klikom na svoju ikonku. Vyberiem najnovšie komentáre. A potom sa mi zobrazí lupa. Čiže môžem hľadať.



nephilim
@afataga Odovzdám pozdrav rybákom. Sebe = koze. Susedovic mačkám /lebo sexovať sa dá v každom veku. Nech okolie o tom vie./ Ježkovi. Dvom netopierom. Čajkám. Mušliam. Neidentifikovateľnej húsenici.
Som si istá, že prišli podporiť pochod. Za TS.

micca
Hotova pohroma takto padnut na dno.Tak som fandila tej stranke skoda
evitaa11
@tomas (2.10.2019 13:25)

Presne tak.treba to prepnut na staru verziu snad to nieje len na chvilu a nepreskoci to automaticky na novu
1x tinca
tomas
- Obrázky v recepte už neorezáva (robilo širokouhlé náhlady)
- Slovo "uploadni" sa preformulovalo (ak si prepnete na starý dizajn, tak tam zostali pôvodné názvy tlačítiek, kde bolo použité tiež "Upload"
- pridaj do KK sa nezobrazovalo chvíľu v malých obrazovkách (v tablete a v počítači bolo), to sa zjavilo už včera
tomas
@frezia68 (1.10.2019 21:51)
to bola chybička, dávalo do zoznamu "poslednú" fotografiu, ktorá pribudla k receptu. To sa prerobilo. Malo by vám to zobrazovať tú hlavnú fotografiu. Ďakujem za upornenie.
mirop
Dik za info, uz mam stary design tiez, dufam, ze to casom nezrusia
mijaita
@redakcia (2.10.2019 10:22)

Ano, vsimla jsem si, ze slovo uploudni je zrusene a dobrym slovem nahrazene!! Tak to me opravdu potesilo! Doufam, ze casem se to ustali v nejake prijatelne forme. jen by opravdu mel tvořitel prihlednout k hlasu lidu.
cesminaz
@tomas (2.10.2019 13:25)

Takúto reakciu som po pravde nečakala.Som velmi prekvapená a fakt ma to velmi teší,že si nám a vlastne každému kto má záujem,umožnil túto možnosť výberu.Ja som si už aj prepla na starú verziu :-) Velmi dúfam,že táto možnost zostane trvalá a nie len pár dní.Nie všetko je zlé v tej novej verzii...Mne sa napríklad velmi páči,že v mojich receptoch je možnost aj staré recepty upravit,alebo vylepšiť.Alebo aj to,že je pri receptoch uvedený počet kliknutí/nahliadnutí.To je fakt super :-) Kvôli tomu budem asi preskakovat občas aj do novej verzii :-) Že tie fotky už tak neorezáva je tiež dobre,lebo to vyzeralo otrasne :-/ Človek si dá s fotkou záležať a potom "toto" ..volakto to zohavý :-(
Takže z mojej strany dakujem @Tomas a kto vie,možno nás časom presvečíte aj o tom,že tá nová verzia naozaj stojí zato :-) Možno ked tam nebude taká "čalamáda a cirkus" ,ked sa to už všetko riadne rozbehne a usadí.
Príjemný den všetkým.
frezia68
Mne sa páči na novej verzii " čítanosť receptov" a teraz aj možnosť prepnutia na starú verziu.Keďže tá možnosť je,vrátila som sa k novej a uvidím,aké nedostatky ešte vychytám a či zvyknem. Ale Tajné správy chýbajú,ozaj.
cesminaz
@afataga (2.10.2019 10:15)

Máš pravdu,aj mne sa to nejako v poslednej dobe zdá..Neviem,ale tiež som si tak v poslednej dobe hovorila,že fakt už nič moc,že tu je nejaká NUDA.Hovorím si: "Mohli by už fakt niečo vymyslieť na oživenie.." Niečím nás Varecháčov prekvapiť!
A pozri,podarilo sa im to na plnej čiare :-)))
Z tohto prekvapenia sme ostali všetci v šoku! :-)))
mijaita
@Tomas pokud se opravi to rolovani po pridani liku nebo prispevku, hned to bude lepsi. A by opravdu tak tezke, u jednotlivych diskuznich prispevku vzdy zobrazit, kdyz nejaky novy k danemu tematu, pribyde? Treba cervene jen datum, kdy tam neco nekdo napsal? Velmi uzitecne by to bylo!
 varecha.pravda.sk/diskusie/...
2010
No co vola sa to innovation, mne skor zacina vadit ze sa musim prebojovat cez mnozstvo ,cez tieto vertikalne formaty a najkrajsie je ten trik ked to skoci naspat hore, takze je len otazka casu ze pride spoplatnena nereklamova verzia . Cheers
Momentalne mam Varechu zabombardovanu:
 www.silversea.com/landing-silversea-luxury-cruises-suites...
alina598
Milí Varecháči a milá redakcia, prosím Vás:-)poradili by ste mi niekto s novým vytlačením receptu? Stratila som sa:-)Ďakujem Vám veľmi pekne:-)Pekný podvečer všetkým:-)
frezia68
A ešte otázka: Budem sa musieť vždy prihlasovť? Ak denne otvorím 3X Varechu,tak sa musím prihlásiť.Dá sa to opraviť?
leaela
@frezia68 aj mne sa to stava v poslednych dnoch,ze sa musim opakovane prihlasovat. :-) pekny vecer vsetkym
zizazi
@tomas (2.10.2019 13:25)

sláva, veľká vdaka za starú verziu, len to pre Boha nerušte...
zizazi
sláááááááááááááááava, veľká vdaka za starú verziu, len to nerušte
1x tinca
baya94
Ja som tu teraz len nakukla a podstate mi zatial nevadi nova verzia ale chybaju tam tie poznamky, preto som si v momente prepla na stary web... Snad to daju nejak dohromady :(
mijaita
Kde najdu v teto nove verzi nove komentare k receptum? Ty by mely byt patrne na prvni pohled, ne?
haji
@mijaita (2.10.2019 21:37)
Trochu výsledky soutěží zpomalují. Minulý měsíc byl vyhodnocen 5. Alespoň budeme napnutější.
mijaita
@ :-) tak uz klikejte, lajkujte, uz nemusite posléze rolovat, ale vetsinou se vase ohodnoceni vubec nezobrazi :-)
1x haji
buchtabuchta
Mila redakcia. Mozete mi vysvetlit, aky to ma ucel? Ze musim 5 minut hladat, kde co do pekla zase je? Ze pritom mam cas pozerat na reklamy? Nepozeram, mam blokovane........Ja vam do rana premontujem klucky na dverach, kohuty na baterii a splachovac na zachode, suhlasite?
elba
dobrý deň, dnes mi nabehli uložené RP v starom vydaní aj s poznámkami chcem sa len opýtať redakcii či je to stav trvalý ,alebo si mám poznámky k odloženým RP rýchlo odpísať ďakujem
elba
dobrý deň,opýtam sa na možnosť prepnúť na web do starehodizajnu : je to trvalý jav alebo to bude len dočasné? aby som vedela stiahnúť si poznamky k niektorým receptom ďakujem redakcii za odpoveď
1x haji
elba
@tomas (2.10.2019 13:25)

dobrý deň chcem sa opýtať prepnutie do stareho dizajnu je dočasné alebo trvale ,aby som vedela či si mám poznamky stiahnúť vďaka za odpoveď
1x haji
nephilim
@buchtabuchta Objednávam si ťa do Španielska. Ak mi prehodíš ešte svetlo v kúpeľni, tak si môj hrdina.
@redakcia : Áno. Viem. Som otravná. Ale nech. IM. Instant messaging. TS. Tajné správy. Mohli by ste sa vyjadriť k tejto téme? Nebolí to. Aspoň mňa nie. Budú? Nebudú?
haji
@mijaita (3.10.2019 10:04)
Lajkuju, roluju - v nové verzi pořád nově - tedy furt.
tanuska
Otras neorehladne .no katastrofa.Preco ste to urobili????
siuuu
Nedalo by sa niečo urobiť s množstvom alebo aspoň s obsahom reklám ? Je to hrozné, stále mi tam skáče nejaká reklama (možno sa dajú vypnúť - a ja neviem ako). Chápem, že reklamy pomáhajú živiť stránku - ale nemohli by byť aspoň obsahovo týkajúce sa varenia ? hrnce, taniere, suroviny a nie handry a podobne ????
haji
@siuuu (3.10.2019 14:02)
Já ADB měla a musela ho vypnout, bo můj stařeček noťas se sním nějak přestal kamarádit. Též na mě ze všeho vyskakuje kde co. Nejhorší jsou videa, která jedou pořád, brr Ani videa můj stareček nesnáší, s nimi zamrzá líp než bez nich. O novém si mohu nechat zdát a tiše trpím. Obsah reklam se řídí sám, bez ohledu na stránky na kterých jede. No co, hlavně že jsme zdraví!! Měj hezký den!

tomas
Počet reklamných plôch je rovnaký ako v starej verzií. Pri pridávaní/upravovaní receptov (vytváraní) sa dokonca reklamy vypli úplne. Čiže ich je menej, v každom prípade to my v redakcii nevieme ovplyvniť.

Na ostatné veci odpíšem v priebehu dnešného dňa a hlavne zajtra a v sobotu.
1x haji
haji
@redakcia (2.10.2019 10:48)
Namísto sekcie Pametáte si? máme Retro recepty - náhodná ukázka tří receptů. Tak nevím, jestli je to šťastný název. Retro recepty jsou - obecně - trochu něco jiného než archív. Těším se na to až v Retro receptoch zobrazí recept moderní gastronomie, to některým moderním gastoautorům neudělá dobře, hmm
evanaaa
V ďalšej diskusnej otázke pod názvom Tlač receptu sa @evia pýta, ako si má recept vytlačiť, bolo jej poradené, nech si prepne na starú verziu, tam to nájde, lenže ona prepnúť nevie, tak som niečo išla napísať, aby som jej poradila.....2x som dala komentár, klikala, ale nič sa neukázalo. Nereaguje to, prečo?
evanaaa
Prečo sa mi v Diskusiách a Zážitkoch nechce zobraziť žiaden komentíár, aj keď som to niekoľkokrát skúšala?!
evanaaa
Prečo sa mi v Diskusiách a Zážitkoch nechce zobraziť žiaden komentíár, aj keď som to niekoľkokrát skúšala?!
cesminaz
@evanaaa (3.10.2019 20:29)

Zobrazí sa a dokonca aj viackrát :-) Len to je v tom,že to víde len v novej verzii Varechy,čiže to ukáže len tu v najnovších komentároch :-/ čo je podla mna fakt nefér.Aj ja som dneska tak pochodila ked som písala @Haji do diskusii a ona mi to potom tiež vysvetlila.No a odvtedy som väčšinou na novej verzii,inak vela komentárov ani len neuvidíš v starej Vareche :-(


alena45
Túto katastrofu ani nekomentujem, Varechu zabili a do roka a do dňa vojde do dejín. Skôr by ma teraz zaujímalo, čo bude s mojou KK a ako si ju zabezpečiť na ďalšie roky. Vie niekto poradiť ?
haji
@all hlavní lišta už ukazuje ikonku /starý dobrý obláček s třemi tečkami/, místně: vpravo uprostřed mezi PRIDAJ a Osobním nickem /k rozkliknutí/. Nemusíte už do osobního nicku a hledat pole Komentáre a reakcie.
Mám pocit, že došlo k další změně velikostí a druhu písma, zvláště v souhrnných komentech. Vizuelně je to nesourodé, nelogické a orientaci stěžující. Zábavné...
nephilim
@haji I ty hajimrška jedna! Slovo retro je dnes kúl. Čo na tom, že to retro nevidelo ani z Pendolina. V poho. Aj ja som retro. Ročník 1979. Našťastie ma na to upozornili. Že pijem retro pivo. Podľa receptúry z r. 1987. Strašidelne sa tým slovom plytvá. Marketing. Pre mňa zásada: radšej reklama než vyškerený politik.


2x haji a finczi
haji
Volám SOS!!
Přepnula jsem /to je ta moje zvědavost/ na starou verzi. Dobrá, ale jak se ze staré verze vrátit do nové??????!!?? Pomóóc, prosím, poradíte mi? Děkuji!
Teď vidím koment od @nephlim , v nové verzi, než jsem z ní vylezla, nebyl propsaný.
Jak tedy z "retra" ven? Klikám na kdeco...
haji
@nephilim (4.10.2019 12:25)
Souhlas. Reklama je sice zdánlivě méně škodlivá než politici, ale v konečném důsledku je to stejná kvalita.
haji
Uf, už jsem zpět v nové verzi. Hurá!!
haji
@nephilim (4.10.2019 12:25)
Ty mi ale dáváš, že hajimrška jedna - boduješ!!
Já v té hrůze, že ostanu ve staré verzi, přestala umět číst, haha
kvakac
@alena45 (3.10.2019 21:56)

Ja to robím, že si to vytlačím na obrazovku počítača v PDF a potom stiahnem na USB kľúč do jednotlivých kategori. Potom sa už nebojím ani výbuchu sopky.
evanaaa
@cesminaz , cezmínka, som v starej verzii, tam sa mi nič neukáže, len v novej to, čo som dala do starej...či tak nejak, som z toho popletená. Ach, tie novoty, ja ich nemám rada.....ťažko sa mi zvyká.
1x haji
cesminaz
@evanaaa (4.10.2019 21:39)

Milá @Evanaaa nestrácaj nádej :-) Máme skoro rok času,aby sme si "prevykli" na novú verziu,takže ked máš čas prejdi aj do novej,pokukaj čo ako funguje,čo nového a zaujímavého :-) Určite to zvládneš a dovtedy si aj zvykneš! Aj ja tak robím,a naozaj tu nachádzam a aj pribúda dennodenne niečo nového ,alebo vylepšeného. Som tu vždy cez mobil,ale prepínam si to na desktop/PC verziu,lebo mobilná je katastrofa :-/ no velmi dúfam,že s tým niečo spravia.Prajem ti pekný deň.
haji
@evanaaa (4.10.2019 21:39)
Milá Evka! Vydrž! Až si všechno sedne, utrepe, bude líp. Aj nové boty se musí rozchodit! Přeji pěkný víkend a plno trpělivosti, je dost času se s novou verzí zžít, nespěchej! Jsi šikovná a vše zvládneš!!
janger
Ja by som sa chcela spytat, @redakcia , @tomas , ze preco sa nikde nezobrazi komentar k mojmu receptu, ktory som napisala vcera vecer a zopakovala som to teraz znovu.
Ukaze mi to toto:
Unable to load - VarechaFileCache -
Class or interface not found

Komentar je zobrazeny pod receptom, ale vo "vseobecnych" komentaroch sa neukaze.

Tak isto by som prosila este raz o zodpovedanie na otazku, ci poznamky k receptom v novej verzii nebudu? Alebo musim zakazdym prepnut na (docasnu) staru verziu a tam si poznamky precitat?

A opatovne prosim o reakciu, ze preco mi uz dlhu dobu nechodia notifikacie do mailu, ak niekto nieco napise k mojmu receptu. Vidim, ze to u viacerych nefunguje. Neda sa s tym nic robit?
1x haji
evanaaa
@cesminaz , aj @haji , ja som vám klikla na Pekný komentár, žiaľ, tu sa to neukázalo, len aby ste vedeli, že som to brala do úvahy ( čo ste mi písali)....kedy táto katastrofa skončí, hááá? Ja už neplačem, len sa smejem :)))))
1x haji
haji
@evanaaa (5.10.2019 18:37)
Evi, to je v pohodě, víme o sobě i bez lajků i s lajky. Tady, v nové verzi je lvůj lajk propsaný. S úsměvem jde všechno líp! No co už, člověk může změnit v první řadě sebe. Takže s humorem, nadhledem! Když nejde o život, jde o to hnědé!
používateľ nemá avatar
123
123
@haji (5.10.2019 19:05)

prosím, prosím... aj ja som prepla na starú stránku a neviem sa dostať na novú - kde mám pre pána kráľa kliknúť?
janger
@123 (5.10.2019 20:59)

@haji , uplne vpravo hore vidis svoje meno "haji"...
Klikni na to. Pod tym sa ti zobrazi, "prepni na novy dizajn".
Kliknes na to a budes tu :-).
To je tu take habrakadabra ;-)
1x haji
janger
@123 (5.10.2019 20:59)

Takze klikni vpravo hore na 123, potom "prepni na stary dizajn".
haji
@123 (5.10.2019 20:59)
Jak píše už @Janger - klikneš na svůj nick v záhlaví - ve staré verzi je nad úvodní zelenou lištou - rozbalí se nabídka, vybereš zapni novou verzi.
Byla jsem u telky, omlouvám se. Už se podařilo?
cesminaz
@evanaaa (5.10.2019 18:37)

Len nezúfaj,raz sa to určite dá doporiadku :-) Tu v novej verzii tiež by som povedala,že ešte všetko nefunguje ako má :-/ Vela komentárov sa neukážu ani tu v najnovších,len pod receptami ich vidno.Alebo mi obrazovka preskakuje hore dole,musím tuknút na jednu vec aj 5x :-/ atd. O prihlasovaní ani nevravím,pýta to odo mňa fakt hocikedy,niekedy aj pri prepnutí z hlavnej stránky na komentáre...
1x haji
haji
@janger (5.10.2019 21:50)
Achjo, včera mi ušlo poděkovat za reakci, pomoc pro @123. Děkuji, milá @Janger , jsi sluníčko!! Přeji pěknou neděli tobě i celé rodině a Misku hladím!
haji
Všimla jsem si, že u receptů v nové verzi se nezobrazují tagy, ztratila se i délka přípravy, pečení vč. stupňů.
Jojo, jsem zmlsaná starou verzí, včetně poznámek u receptů. Jojo, volalo to po redukci, marná sláva.
A to jsme chtěli že rozměr plechu, formy a také TS haha
používateľ nemá avatar
123
123
@janger (5.10.2019 21:55)

ok, vďaka, zadarilo sa ,- TAM ma ani náhodou nenapadlo kliknúť... tuším už nebudem experimentovať
1x haji
používateľ nemá avatar
123
123
@haji (5.10.2019 22:04)

ďakujem , podarilo, ale dlho som nemala odvahu s tým niečoí robiť, až teraz...
1x haji
haji
@123 (6.10.2019 13:40)
To jsem ráda, že se ti to povedlo. Já jsem zvědavá jako opice a také se někdy dostanu do úzkých. Ale vyškrábu se, silou vůle. Trénink dělá závodníka. Ať se ti daří, člověk má vyzkoušet všechno, ne?! Hezkou neděli!
cesminaz
Ešte stále sa v nových komentároch neobjavujú komentáre,ktoré ludia/varecháči píšu pod recepty :-/ Sú tam len zopár tých z diskusií.Milá @Redakcia mohli by ste nám povedat,že dokedy bude táto absurdná situácia trvať?? Alebo to už bude v novej verzii takto? Nikto sa s nikým rozprávať nebude,od nikoho sa nič pýtat nebudeme,len pod určitým receptom od uvedeného autora,ktorý mi možno o rok odpovie lebo ani možno nevie ,že sa ho niečo pýtam ohladne receptu... :-( Bude to naozaj zaujímavé.
1x haji
kucharka
Aj ja som pridala komentare s fotkami k receptom..... a nic..
Varechaci, podla ktorych som varila, sa asi nikdy nedozvedia, ze nam chutilo..

Zda sa, ze nieco nieje vo Varechacskom systeme v poriadku...moze sa stat vselico - funguju veci, co by nemali a nefunguju, co by mali. Vsetci sme zazili v praci nejaky chaos, vsetci to chapeme.

Len si myslim, ze by sa ludom malo vysvetlit, co sa deje ( nemyslim IT detaily ) a hlavne nas vsetkych zaujima, ako dlho to bude trvat.
Odpovede nam boli slubovane cez vikend.... a nic.

Neviem, ci niektory z riaditelov Varechy cita komentare ludi, pozera a uklada si recepty..... Ale asi by niekedy mal....
Pekny pracovny pondelok.

finczi
Tiež som si všimla neobjavovanie komentov aj iné zmeny. Verím, že sa to dá čoskoro do poriadku. Osobne si myslím, že aj zmena Varechy nebola až tak dôkladne pripravená, ako aj čoraz viac vecí vôkol nás. Nič v zlom, ale hurá systém prekračuje medze. Varechu mám rada, veľmi veľa som sa tu naučila. Je to pre mňa aj miesto chvíľ akéhosi relaxu. Mrzí ma, keď sa niečo nemení k lepšiemu, ale isto to bude doladené do úspešného konca...
tomas
Ospravedlňujeme sa za technický problém pri pridávaní komentárov (zobrazovali sa pod samotnými receptami (kam patria), zobrazovali sa v zozname komentárov príslušného autora (čiže ak si autor receptu otvoril zoznam komentárov k jeho receptom - táto nová funkcia je iba v novej Vareche), tak ich videl.

Nezobrazovali sa iba v súhrnnom výpise zo všetkých receptov. Tento technický problém, ktorý nastal až po spustení novej Varechy) je už vyriešený. A nové komentáre sa budú pridávať už aj do súhrnného výpisu.

Rovnako sa pridávajú aj tam kde sa predtým korektne pridávali.
cesminaz
@tomas (7.10.2019 09:41)

Prepác @Tomas , ale nie nezobrazovali sa a ani teraz sa ešte nezobrazuju v mojich komentoch..Sú tu len z pred niekolkých dní.
No ale ako píšeš,porucha sa dá doporiadku.


alena45
Pri predchádzajúcej rekonštrukcii som prosila, aby sa dali príspevky zoradiť aj opačne, nové navrchu, to je taký problém nechať to tam ?
Keď otvorím Varechu, je to strašne neprehľadné. v podstate ma zaujíma to, aké recepty boli pridané, ak hľadám niečo konkrétne, idem cez vyhľadávanie. Btw, tam som ešte nebola, dúfam, že funguje ako má. Dnes je strašne módne u programátorov roztriediť všetko do atómu, aj keď sa stratí účel. Načo je hlavná stránka tak vytriedená, v každej kolonke dva recepty, neviem vôbec, či sú nové, alebo odkedy tam sú. A ani či sa do nich vôbec všetky pridané recepty hodia. Napríklad, ak by som pridala nejaký nápoj, kam by ste ho dali ? Ak v pire
alena45
Bohužiaľ, editovať príspevok nemožno, tak pokračujem, pretože sa mi šmykla ruka a pridalo komentár. Ak v priebehu týždňa sú pridané štyri polievky a 5 tort, ako dlho sa objavujú na stránke, keď je len pre dva recepty každý kamrlík ? A ak sa v priebehu týždňa pridá jedna torta, tak tá je tam dovtedy, kým sa nepridá ďalšia ? Či ako a prečo ? Takto blbo sa to správalo už aj v predchádzajúcej verzii, v poslednom roku nemám toľko času, tak sa na Vareche zastavím len občas. No a hľa ! Niektoré recepty sú tam furt. Akoby Varecha nežila. Všimla som si, že si dosť zakladáte na videoreceptoch. Bohužiaľ, na to nemám čas, potrebujem rýchlo nájsť recept, ingrediencie prehľadné zoradené. Chápem, že začiatočník potrebuje názornú ukážku, len si myslím, že kvalitný recept je viac, ako VIDEORECEPT, aby trónil na najvyšších priečkach hlavnej stránky Varecha.
1x abdul
tomas
Už by sa mali zobrazovať aj komentáre zo soboty a nedele (a pondelka rána) v spoločných výpisoch, ktoré sa nezobrazovali (resp. iba v receptoch sa zobrazovali)
abdul
Po dlhom čase zas tu. Opäť vypustený polotovar bez náležitého odskúšania. Pri hodnotení na srdiečko „Pekný komentár“ sa v zozname nič nezobrazí. Asi novodobá cenzúra.
1x haji
haji
@abdul (7.10.2019 16:30)
Nejspíš jsi ve staré verzi, tam lajky vidět nejsou, už to psalo víc lidí.
tomas
@zizazi (1.10.2019 19:17)
nerozumiem trošku, čo ste mysleli spoplatnením stránky (a aký to má súvis s poznámkami). Poznámky sa zobrazujú UŽ aj v novej verzií Varecha.sk (v starej sa zobrazovali celú dobu).
tomas
POZNÁMKY v novej verzií nachádzajú priamo pod surovinami receptu (čiže bližšie k surovinám a postupu, keďže väčšinou (nie vždy, ale u väčšiny ľudí) sa poznámky týkajú práve surovín resp. postupu.

Vo verzií pre mobilný telefón sa zobrazujú medzi surovinami a postupom.

Verím, že sa vám nové umiestnenie bude zdať vhodnejšie.

Ak nie, na starej verzií Varechy nájdete poznámky v pôvodnej podobe - ako sa dostať do starej verzie zistíte, ak kliknete na môj profil a pozriete si moje články v profile (blog).


tinca
Bola som zaneprázdnená a dnes som išla na Varechu.Všetko zlé je jemne napísané,je to jedna katstrofa pomaly,aby mal človek vysokú školu pre IT špecialistov a čo ma štve,že na kopu komentárov a trefných @redakcia vôbec nereaguje,teda ako by sme my tvorcovia receptov boli vzduch.Veď bez nás by táto stránka neexistovala. Pripadá mi to celé akoby si redakcia hľadala náplň práce.Z komentov vyplýva ak som dobre postrehla,len 1 varecháčke sa to páči a pár si začína zvykať. Ale mám na @redakcia otázku:kde je mesačné vyhodnotenie receptov a nápadov??? Prečo som nedostala odpoveď na moju otázku prečo sa z 30 receptov losuje a nie sú ocenené prvé tri recepty podľa uloženia do KK.Tiež mi chýbajú notifikácie!!! Proste o všetkom rozhoduje redakcia,nepýtate sa na náš názor,žiadna diskusia.Mám tiež chuť ako viacerí, to tu zabaliť.Veď sú aj iné a skvelé stránky o varení.Ja mám iné problémy,nie aby mi 3 hodiny trvalo kým pridám jeden rcp.
tinca
P.S. Idem si oči vyočiť a neviem,kde nájsť prepnutie na starú Varechu.PORAĎTE MI!!!Díky
redakcia
@tinca (8.10.2019 16:35)

Dobrý deň, mesačné vyhodnotenie receptov bolo zverejnené 3. októbra, nech sa páči link:

 varecha.pravda.sk/sutaze/top-30-receptov-september-2019-n...


Na nápadoch súťaže posledné mesiace neprebiehajú, vzhľadom na nízky počet príspevkov.

Odpoveď na Vašu otázku (zverejnená 16. septembra) je v komentári pod článkom, v ktorom ste sa nás na spôsob vyhodnotenia súťaže pýtali, nájdete ho TU:

 varecha.pravda.sk/sutaze/top-30-receptov-august-2019-upec...


Plné sfunkčnenie mailových notifikácií je v pláne v dohľadnej dobe. Zatiaľ si každý môže po prihlásení pozrieť komentáre k svojim receptom v novej verzii Varechy TU:

 varecha.pravda.sk/moja/komentare-k-mojim-receptom/...


A komentáre k svojim diskusiám TU:

 varecha.pravda.sk/moja/komentare-k-mojim-temam/...



cesminaz
Kedže tu už @Tinca spomína súťaž,tak ostanem pri téme a tiež sa niečo spýtam.Vo Varecha.sk sa všelicčo od oktobra zmenilo.Ako spomínate v odpovedi pre @Tincu ,ani nápady sútaz už neprebiehala pre jej minimálny záujem.Ale ako vidím od 1.oktobra nedávate ani mesačnú súťaž o najlepšie recepty...má aj to snád nejaký negatívny/nepriaznivý dôvod? Receptov pribúda každodenne na Varechu viac než dost,takže "minimálny záujem" nehrozí. Alebo sa od 1.októbra zrušila aj tá "jediná" súťaž čo tu ešte ostala?? Pekné.
Alebo snád milá @Redakcia chystáte nám prekvapenie a preto je tým smerom ticho? Dakujem vopred za odpoved,ktorá určite zaujíma nie len mňa ale aj iných.
frezia68
@Haji ,to sa Ti ako podarilo osrdiečkovať? Lebo to ináč nefunguje,chcela som aj ja. Aj ja som zvedavá na súťaž,lebo špeciálna a narodeninová :-).
haji
@frezia68 (13.10.2019 17:01)
Tady - pod touto témou jde dát lajk, protože je to Diskusia. Kdežto pod článkem, zážitkem či jak se to dnes jmenuje - mi nejde lajkovat, ani v nové verzi. Do staré verze moc nechodím.
haji
Nemám slov, Varecha mi kleká, chtěla jsem přesunout uložený recept na kokosovú roládu - abych ho měla po ruce, a nemusela hledat v 28 listech uložených receptů. Kolabuje a kolabuje. @redakcia - něco se děje s novým dizajnom/verziou? Pracuji jen tam. Je toho víc co mám na srdci, ale škoda energie. Odpovídáte jen na něco a jiné necháváte viset v prostoru. Tomu rozumím. Varecháč/ka - pomož si sám/a. Otevřela bych svoji diskusiu, ale nemám chuť, aby mi opět neprošla....
haji
@redakcia už jsem se vyřídila sama. Šla jsem do starej verzie, v pohodě nalistovala stránku a našla recept, přesunula. Bez kolabování. Do starej verzie chodím hlavně když se chci podívat a nebo vyhledat podle nicku autora. V nové verzi není vše propsáno. Dalo by se pokračovat... Píšu to tady - třeba někomu budou moje poznatky ku pomoci.
Přeji všem Požehnanou neděli!