Rôzne

Torta pre jednoročné dieťa

alena45 - fotkaalena45, 6. februára 2019

Moje vnučky dvojičky už budú mať o týždeň jeden rok a ako správna babka by som im chcela upiecť dve menšie tortičky. Pozerala som vhodné recepty, aby aj dievčatká mohli svoj darček jesť, neviem sa rozhodnúť. Pochváľte sa mamy, babky, prababky, ak ste nejakú samé vymysleli, a poskladali tortu z vhodných surovín. Možno preto som taká nerozhodná, lebo som tortu ešte nikdy nepiekla a neviem, aké nástrahy tam na mňa čakajú.

@zareaguj


Diskusia k téme

janger
@alena45 , moja dcera spravila malej k prvym narodeninam jednoduchu torticku. Obycajne biskvitove cesto v malej, asi 10cm forme. Naplnila ju len obycajnym tvarohom, takym redsim (vanickovym), do toho primiesala len minimum cukru. Neviem presne, ci pod ten tvaroh dala aj trosku dzemu....Tym torticku aj celu potrela a ozdobila dokola cerstvymi malinami. Takze uplne jednoducha. Ale chutila jej :-)). Musim povedat, ze nasa mala nie je zvyknuta na cukor, ma rada aj kyslejsie veci, ako uplne cisty biely jogurt, kysle mlieko, tvaroh a pod. Neviem, ako tvoje vnucky, co rady papaju...
Ale mozno chces taku vycackanejsiu torticku, neviem....Mozno ti tu este poradia.

Nam sa teraz blizia druhe narideniny :-).
danda3
Ahoj, ja som teraz robila jednoduchú tortu s jablkami, uvarenými a zahustenými pudingom, prekladanými piškótami, navrchu želé z jablkového muštu. Urobila radosť a chutila. Do jabĺk len med a citrónová šťava.


alena45
Ďakujem, už som myslela, že sa nikto neozve. Budem robiť dve, jednu jablkovú a druhú asi čučoriedkovú s tvarohom, ešte neviem ako, no snáď sa podarí. Kolegynka mi dala spraviť fotky hlavičiek na fondáne, takže vrch veľmi ozdobovať nebudem, nápisy mien by som ešte nezvládla, budú mať svoje jedlé podobizne. Zajtra mi prídu z Tescomy dve tortové formy 20 cm priemer, takže sa pripravujem, veď dúfam, že tých tort v budúcnosti urobím viac. Možno ma to aj začne baviť. Ak sa podarí, tak aj odfotím. Držte palce !
2x danda3 a haji
danda3
@Alena45 (13.2.2019 13:27)

Ahoj, želám krásnu oslavu a potešia aj fotky tortičiek, inšpirovať sa treba stále, ja už mám tri vnúčatá, takže bude komu vypekať. Najbližšie ma čaká torta k tridsiatke pre môjho najmladšieho syna.
1x haji
paploska
Odporúčam, úplne jednoduchý, prípadne olejový špaldový piškót, pokvapkať ovocnou šťavou a vyšľahať šľahačku bez cukru s tvarohom alebo jogurtom. doplniť ovocím a osladiť v prípade, že mama bude súhlasiť :-) to sú najchutnejšie torty.


alena45
Tak a máme to za sebou ! Torty chutili viac ako som si myslela, urobila som také, ako som opísala vyššie. Ukážky vyzerajú horšie, ale chuť bola naozaj celkom fajn. Už aspoň tuším, ako sa správa šlahačka, ak do nej dáte stužovač, už viem, že do jablkovej torty je chutnejšie namiesto piškót nakrájať kolieska banánu, a že fondánové obrázky je najlepšie dať čo najneskôr, lebo jedna tvárička sa nám roztiekla, lebo čučoriedková torta bola mokrejšia. Ani fén nepomohol.


1x danda3
danda3
@Alena45 (17.2.2019 20:33)

Super, hlavne, že mali vnučky radosť a babka určite tiež. Ja som ešte obrázok na tortu neskúšala, takže dobre vedieť.
janger
@Alena45 (17.2.2019 20:33)

No, tak sa ti podarili. Super. Ja som myslela, ze to chces len take nejake mini torticky, ciste len pre dievcatka.
Mne by ale robilo trosku problem do tych tvojich toriet zarezat ;-)....
alena45
to je len priemer 20, také menšie. A syn mal veru problém, že teraz čo má robiť ? Marianke oko vyrezať, či čo ? Proste som to nedomyslela.
janger
@Alena45 (18.2.2019 16:36)

No fakt by som to nedokazala, haha....Ja uz som rozmyslala, ze co upiect k dalsim narodeninam, aj som myslela nejakeho macika, zajka, alebo nieco take a uz aj pri tom som rozmyslala, ze ako to potom s cistym svedomim nakrojim ;-). A hlavne pred malou.
alena45
asi to sem nepatrí, ale keď som raz robila synovcovi pečený bravčový jazyk, tak zjedol všetko okrem špičky jazyka, to proste nemohol.