Foto: danda3
V sobotu sme mali veľkú oslavu, patrilo sa priniesť tortu. Rozhodla som sa pre ananásovú, ale s krémom, ktorý som našla na nete v Zobraziť celý popisV sobotu sme mali veľkú oslavu, patrilo sa priniesť tortu. Rozhodla som sa pre ananásovú, ale s krémom, ktorý som našla na nete v nejakej diskusii a neľutujem, bola výborná, nestihla som odfotiť ani prierez torty, tak snáď nabudúce.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 x 3 ks |
|
4 x 3 PL |
|
4 x 3 PL |
|
4 x 1/2 ČL |
|
4 x 1 PL |
|
|
|
Plnka: | |
2 ks |
|
200 g |
|
750 g |
|
560 g kúsky |
|
80 g |
|
2 ks |
|
Poleva: | |
1 ks |
|
250 ml |
|
Postup
-
1
Deň dopredu si rozpustíme bielu čokoládu v smotane. Necháme vychladnúť a dáme do chladu.
-
2
Ja som zvyknutá piecť si každý plát zvlášť. Takže tento postup opakujeme 4x. Bielka si vyšľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme žĺtky s olejom, prešľaháme a nakoniec na menších otáčkach vmiešame múku + PDP. Cesto rozotrieme do formy (26 cm) vyloženej papierom na pečenie a na 180 stupňoch pečieme cca 10 minút, treba vyskúšať špajdlou.
-
3
Pláty upečené, múku môžete použiť aj klasickú polohrubú bielu.
-
4
Pripravíme si krém. Smotanu s rozpustenou čokoládou a stužovačmi šľahačky dobre vyšľaháme, potom pridáme mascarpone a opäť prešľaháme.
-
5
Plnku si rozdelíme na dve časti, jednu necháme bez ovocia a do druhej nasekáme kompótový (za malú misku si necháme na ozdobu) aj kandizovaný ananás.
-
6
Šupu, ktorá sa vytvorila na korpusoch pri pečení, odstránime.
-
7
A začíname skladať tortu, prvý plát natrieme džemom - môže byť aj ríbezľový a pod., potrieme 1/3 ananásovej plnky, druhý plát + džem + plnka, tretí plát + džem + plnka, prikryjeme štvrtým plátom.
-
8
Ten plát potrieme džemom a bielou plnkou, takisto boky, zbytkom ozdobíme tortu.
-
9
Poukladáme ananás a dáme do chladu. Na stuhnutú tortu nalejeme želé pripravené podľa návodu, len namiesto vody dáme šťavu z kompótu.
-
10
Okrem toho som ešte na oslavu robila kokosové úliky - https://varecha.pravda.sk/recepty/kokosove-uliky/31345-recept.html. Dve dávky, aby bolo dosť.☺
-
11
Figové miňonky - https://varecha.pravda.sk/recepty/cokoladove-a-figove-kocky-s-marcipanom/39100-recept.html.
-
12
A Gaštanové kocky - https://varecha.pravda.sk/recepty/gastanove-kocky/30711-recept.html.
Keď smiem,tak iba gratulovať k tvojej zručnosti a trpezlivosti.
☆ ☆ ☆ ☆ ☆
@martamm Som rada, že sa Ti páčia aj miňonky, tie figové mali taký úspech, že ich budem robiť na svadbu, teraz som robila len z jednej dávky, ale polovicu tých gaštanových a figových mám v mrazáku, budú na Veľkú noc. Inak tie motýliky sa dajú spraviť aj takto, len sa to potom ťažšie skladuje.
Tiez davam nadbytocne kolaciky do mraznicky a tak mam doma nejaku rezervu aj pre pripad necakanej navstevy :)
prepač za ten ťuk koment...
Ďakujem Ti, Nina. Pekné sviatky želám.
Ahoj Tigriske, použila som formu o priemere 26 cm, je to napísané v bode č. 2. Pekné sviatky želám.
dolu klobúk a palec hore (y)
mať tak tvoju šikovnosť - no nádhera za 5*
Veronika, ďakujem veľmi pekne.☺
Ďakujem Ti veľmi pekne za milé slová milý @sracz , torta sa rozkrájala priamo na oslave, takže do chladničky nič nemuselo ísť , bolo nás na ňu 13.☺
Smotana šľahačková 250 ml, z rastlinnej som ešte neskúšala. Tak nech sa vydarí, držím palce.
Teda spolu 500 ml.
Super, teším sa.