Rôzne

Rímsky hrniec

ria389 - fotkaria389, 26. septembra 2015

Dobrý večer mám k vám veľkú prosbu.Kúpila som si rímsky pekáč glazurovaný aj z vonka aj z vnútra.Neviem či aj tieto sa majú namáčať pred každým použitím vo vode nechcela by som si ho pokaziť.Za radu vám pekne ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kimlo
Ak je glazurovany tak to určite nie je rímsky pekac, ten je neglazurovany, preto sa namaca vo vode aby hlina nasiakla.
evanaaa
V tých diskusiách je spomenutý aj glazovaný - alebo je to len obdoba toho pravého hlineného? Lebo tie s glazúrou sú podľa mňa len zapekacie nádoby ( keramické, ai.), alebo nie?
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
A nebol k hrncu priložený návod ? Lebo k takýmto hrncom sú vždy priložené návody.
tiginko
 rimskyhrnec.cz/glazovany-hlineny.html...

Ja osobne mám doma obidva druhy, je pravda, že ten glazovaný nenamáčam, aj keď som sa práve dočítala, že sa má aj ten. Podľa mňa sa vlhkosť z glazovaného hrnca do jedla nedostane, a to je vlastne dôvod namáčania. Neglazovaný namáčam a používam ho na pečenie mäsa a glazovaný na zapekanie cestovinových jedál, francúzskych zemiakov a pod.
tinca
@ria389 pravý rímsky hrniec je neglazovaný a ten sa musí namáčať.Glazovaný pekáč nevidím dôvod máčania.
ria389
ďakujem vám za rady ale som veľmi sklamaná.Ten hrniec som kúpila na jarmoku a veľmi som sa naň tešila.Keď som ho doma rozbalila skoro ma uchytilo.Na dvoch miestach bol prasknutý tak sa bojím v ňom niečo robiť asi tak ho použiť namiesto kvetináča.Ako sa hovorí chudobnému aj z prázdneho hrnca vykypí.Ale moja chyba mala som si ho tam rozbaliť a pozrieť ale už je pozde.
janger
@ria389 , ja sice radou neprispejem, ale chcem ti povedat, ze mi to je luto, co sa ti stalo. V prvom tvojom komente si bola taka nadsena, ze "nechcela by si si hrniec pokazit"....a vcera take sklamanie :-(...No, ale povedz si tak, ze aj horsie sa moze stat...a poucila si sa, nabuduce lepsie prezries. Drzim ti palce :-)...
radox1
ten hrniec je bohovska vec,ale zvnútra glazovaný lávou zo sopky Vezuv,tomu neveris,ze nie.
1x radox1