Dobrý večer mám k vám veľkú prosbu.Kúpila som si rímsky pekáč glazurovaný aj z vonka aj z vnútra.Neviem či aj tieto sa majú namáčať pred každým použitím vo vode nechcela by som si ho pokaziť.Za radu vám pekne ďakujem.
@zareagujDobrý večer mám k vám veľkú prosbu.Kúpila som si rímsky pekáč glazurovaný aj z vonka aj z vnútra.Neviem či aj tieto sa majú namáčať pred každým použitím vo vode nechcela by som si ho pokaziť.Za radu vám pekne ďakujem.
@zareaguj
Ja osobne mám doma obidva druhy, je pravda, že ten glazovaný nenamáčam, aj keď som sa práve dočítala, že sa má aj ten. Podľa mňa sa vlhkosť z glazovaného hrnca do jedla nedostane, a to je vlastne dôvod namáčania. Neglazovaný namáčam a používam ho na pečenie mäsa a glazovaný na zapekanie cestovinových jedál, francúzskych zemiakov a pod.
Možno pomôže.