Varenie

Rajčinový pretlak.

stefani11 - fotkastefani11, 28. augusta 2010

Milé varecháčky prosila by som Vás,napíšte ako robíte pretlak z rajčín,možno sa naučím niečo nové čo nerobím ja.Obrala som teraz viac rajčín naraz.Pretože kečup nám ostal,akosi vlani moc nešiel,tak by som chcela spraviť pretlak,alebo šťavu.Ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

babi
ja robím tak, že, paradajky narežem, na chvíľu dám do vriacej vody, potom sa ľahko šúpu, Takto ošúpané paradajky dám do hrnca a pomaly dusím s trochou soli. keď sú už rozvarené ,rozmixujem ponorným /alebo iným/ mixérom ,horúce dám do malých flašiek, zatvorím, a vysterilizujem, ale len krátko -10.min. . Niekdo ani nesterilizuje, ale já mám lepšie skúsenosti a istotu , že vydržia dlho .
verka1
Ja nešúpem, nakrájam, posolím, rozvarím, prepasírujem cez taký pasírovč, čo bola na neho aj tu reklama, a potom ešte odparujem ako lekvár, ale menej. Horúce naplním do pohárov, alebo fliaš. Otočím hore dnom a nechám vychladnúť. Používam ako šťavu na priamy konzum alebo na omáčku. Dobrú chuť.
babidka
ja to robim podobne ako verka , ale pred pasirovanim ich pomixujem ponornym mixerom .Kedze sa mi pasirovac neosvedcil , tak pasirujem iba cez sitko / plastove , kupene asi za 1€ v supermarkete/ a potom este odparujem .Dam horuce do mensich poharov / od majonezy a dzemov/ a sterilizujem 20 min. na 90°C . Vydrzi dost dlho a je vhodny vsade tam , kde mas v recepte pretlak , pyre.
stefani11
@babidka ,ďakujem za inšpiráciu.Už som robila,ošúpala,pokrájala a varila potom som rozmixovala a ďalej som robila ako Ty.Dúfam že sa nebude kaziť,len už rajčiny veľmi slabo dozrievaju,pretože je zima a prší.
evasik
Rajčiny škoda šúpať. V šupkách je najviac minerálov a vitamínov.
stefani11
Asi máš pravdu evasik.Na budúci rok ,až dožijem a budem zdravá,tak budem improvizovať s každého receptu si vyberiem niečo a bude nový recept.