Varenie

Prosím poraďte čo najskôr

vlasatka - fotkavlasatka, 7. augusta 2014

Mam urobený nalev podľa tohoto receptu, rada by som naložila takto zeleninu. Nezdá sa mi vsak množstvo soli- 40 dkg=400g=pol kila. Ak máte niekto skúsenosť s týmto spôsobom, poraďte. Nalev mám urobený, ale dala som 40 g soli, co mi pripadá reálnejšie.  varecha.pravda.sk/recepty/nakladana-zelenina-bez-steriliz...

Ďakujem za rychle odpovede, pretože chcem poobede zeleninu naložiť.

@zareaguj


Diskusia k téme

babidka
Tento nalev som sice neskusala , ale podla mna je ten rozpis v poriadku .Ved tam ide 12litrov vody, 3 litre octu a 2 kg cukru to je priblizne 16,5 az 17 litrov roztoku .400 g soli je tak akurat . Neboj sa , nebude to presolene . Ked som robila prvykrat lyzickovy nalev na uhorky , tak sa mi zdalo ze 1kavova lyz.soli je na 1 flasu privela a tak som soli dala menej . Vsade davam soli menej ako je predpis . Chyba . Chut bola nevyrazna , ta sol tam chybala .Pri nakladani zeleniny naozaj tej soli treba dat trosku viac ako zvycajne davame do vareneho jedla .
vlasatka
No dobre, skúsim dať podľa predpisu. Mam sice polovičnú dávku, tak uvidím, či to nevyhodím.
cuketa
na presolenie 1 kg zeleniny treba 15 až 20 gramov soli - ja sa držím dolnej hranice
evanaaa
Ono tá zelenina si tú soľ zoberie, ja tiež málo solím, ale ani taký extrém nie je najlepší, potom je chuť ozaj nevýrazná. Ale to neznamená, že jejzsa treba dať zbytočne veľa. Myslím, že ak je tam aj kyselina ( ocot....), málo soli by v nej zaniklo.
tati2008
@vlasatka ,teraz čítam Tvoju otázku.Ja som robila už podľa tohto receptu nálev a bol výborný a tiež som robila asi 1/3 a všetko som si upravila na 1/3.Zelenina bola dobrá.