Varenie

Prosím poraďte, aký krém do torty v tomto teple

tothka - bez fotkytothka, 17. júla 2010

Zajtra ideme na oslavu, moja vnučka oslavuje svoj prvý rôčik života a ja sa chystám upiecť
jej peknú tortičku, no mám dilemu, aký krém by bol najvhodnejší aby sa rýchlo neroztápal,
ale aby zároveň dobre chutil a tým tejto torte dodal ten správny šmrnc. Zvyknem robiť
klasické maslové nadstavené obyčajne pudingovým krémom alebo kašou. Piecť určite
budem až večer, možno až v noci, lebo teraz máme v byte viac ako 30 stupňov a teraz si
ešte prikurovať rúrou, no brr
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
prikladáme fotku ku komentáru od používateľky @martina34 k tejto diskusii(do komentárov sa momentálne fotky vkladať nedajú)



@zareaguj


Diskusia k téme

janger
@tothka , musi to byt kremova torta? Keby si spravila napriklad nejaku jablcnu? Tie su menej citlive na tie vysoke teploty. Mozno vzhladovo menej krasne, ale dobre a osviezujuce. Vela uspechov pri peceni!
alexdidi
Keďže každá maslová sa bude hneď topiť, šľahačka tiež dlho nevydrží, najskôr by som volila ovocnú jogurtovú, tvarohovú alebo kombinovanú spevnenú želatinou. Ovocie môže byť rôzne, podľa toho čo práve máš čerstvé, ale nieje zlé aj mrazené.
danka006
Prikladám jeden z mojich letných receptov, namiesto čokolády posypaťgrankom alebo mletými orechami, inak zajtra sa ochladi!

Těsto:
1,5 hrnku polohrubé mouky
¾ hrnek cukr krupice
2 vejce,1 prášek do pečiva, 2 lžičky sody
1 ananasový kompot(menši) rozmixovat i se šťávou


Krém:
2 pomazánkové másla
1 kupovaný puding vanilkový v kelímku (nebo uvařit půl vanilkového pudinku ve 200 ml mléka)
1 lžíce cukru krupice
1 vanilkový cukr


ořechy, čokoláda na vaření

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše zamíchat, dát péct, nechat vychladnout a potřít krémem.

Nakonec posypat sekanými ořechy a polít čokoládou (100 g čokolády na vaření a 70g ztuženého tuku rozpustit ve vodní lázni).
martina34
ja som včera upiekla dve torty, jednu kolegyni a jednu svokrovi k 70tke, všetko som urobila ako zvyčajne, aj krém, aj čokoládu a zdobenie, len som ich už hotové dala do mrazničky, kolegyni aspoň vydrží dlhú cestu autom a tú druhú vytiahneme až tri - štyri hodinky pred krájaním.
babi
včera som mala návštevu zo zahraničia a tiež som potrebovala koláčik, ktorý by bol ako torta, ale nie veľmi ťažká a krémová, a tiež sa mi nechcelo zapínať v tej horúčave rúru. Tak som dva balíčky kakaových BBkeksov pomlela, zmiešala z o 125 g masla a pridala trochu medu na lepšie spojenie. To som netlačila Do tortovej formy a dala do chladničky. Vymiešala som a 1/2 /asi 600-700 g jemného tvarohu zo 4 vanilkovými cukrami a ešte podľa chuti prášk. cukrom. Na schladené "cesto" som dala odkvapkané broskyňe -1/1 konporu/ nakrájeného na mesiačiky. Potom som si pripravila podľa návodu Želatinový stužovač od ,pridala k nemu tvaroh, vymiešala a natrela na broskyňe . Navrch som poukladala broskyne a posypala strúhanou čokoládou a dala do chladničky aspoň na 4 hod. Pred podávaním som ju ozdobila šlahačkou- no paráda. Mala úžastný úspech , zjedla sa celá, lebo bola veľmi osviežujúca . vyskúšaj, ak si už niečo iné nenapiekla. Gratulujem ku vnučke ja mám už dve dá sa povedať dospelé a teraz 2 mes vnúčika. Neviem sa ho nasýtiť.
evanaaa
Podľa mňa, najlepšie urobíš, ako ti radí ALEXDIDI alebo JEžIBABAKA,. Urobila by som klasický tortový korpus, Tvarohovoželatínovú plnku a drobné alebo iné ovocie, ktoré by som potrela tiež želatínovou glazúrou. Torta sladká, ovocie kyselkavé - do bré osvieženie. Ale myslím, že aj tu by sa našli dobré recepty.
tothka
Ďakujem všetkým za tipy, ešte som sa celkom nerozhodla, ale možno že spravím rovno dve menšie, jednu klasickú a druhú ovocnú jogurtovo tvarohovú so želatínovou glazúrou. Jedna z nich nakoniec môže skončiť v tej mrazničke ako uviedla @ Martina 34.
Ešte raz všetkým ďakujem.
zdezda
No a ešte aj nutela by nemusela byť zlá, veď sa až tak rýchlo netopí a určite sa nepokazí v teple, navyše veľmi dobre chutí:-)
alexdidi
až teraz som znovu pozrela na túto stránku, tak neviem či nie je neskoro....tú želatinovú by som do mrazničky nedávala, lebo ja tak viem, že želatina sa mraziť nedá - zíde na vodu...tak snáď si si pre ten mrazák vybrala tú druhú...
vieraa
tothka
Ja Ti poradím, kedže torta vačšinou je plnená krémom, tak urob varený. Vanilkový puding /alebo čokoládový a pod.../uvar podla návodu, nechaj vychladnút a potom zvlášt vymiešaj margarín s cukrom do peny a po častiach primiešaj uvarený puding.Všetko spolu ešte vyšlahaj, možeš pridat trošku rumu a krém jr hotový.
Vydrží už len preto, že je varený/ tie 2-3 dni/.
forneta
tavroh zmiešať s uvareným pudingom... ale neviem kolko to tam chcete... príklad:250g tvarohu a puging z 0,5l mlieka a 2sáčkov pudingových a cukoor... kolko chcete....
lubjak
uz je neskoro ,ale ako inspiracia tvarohova plnka: rozslahat tvaroh na hladku masu s vanilkovym cukrom ,pridat slahacku vyslahanu so stuzovacom ,spojit dokopy a natriet na korpus,cukor velmi jemne aby nebola presladena, oblozit sezonnym ovocim,vela, vela,prikryt druhym korpus a potriet tvarohovou plnou .ozdobit zvyskom ovocia,medovkou.
bozulka
Keď potrebujem tortičku v lete/mám meniny/ tak urobím nepečenú s pochúťkovou smotanou,piškoty a ovocie,ktoré polejem farebnou želetinou podľa druhu ovocia,šlahačka môže byť až pred použitím alebo nemusí byť.Ako druhá možnosť-naplním dobrým džemom a polejem dobrou čokoládou,zase šlahačka môže byť alebo nemusí.Je to ako Sachrova torta.
@tothka ,už to asi nestihneš,ale o rok bude mať vnučka rôčky 2 a zase bude teplo.Želám malinkej veľa,veľa zdravíčka,šťastia a nech rastie nielen do krásy,ale aj pre radosť rodičov a samozrejme aj starých rodičov.
@Martinka tie torty sô úžasné- si veľmi šikovná,ale to už vieme.
evanaaa
Alexdidi, ja som takú ovocnú tortu robila aj so želatínou ( zaliala ovocie) a dala do chladničky, želatina mi stuhla. Možno že treba nájsť takú, čo sa neroztápa, ale ano som nevedela, že by sa mohla roztopiť. Možno to bola náhoda.
vevuska53
ja by som určite nerobila krém ale by som spravila ovocnú nálož a zaliala farebnou želatinou, a si myslím že by to splnilo účel a bola by aj osviežujúca
tothka
Milé varecháčky, ešte raz sa vám všetkým chcem poďakovať za dobre mienené rady, ja som sa napokon spoľahla na predpoveď počasia a upiekla som večer dva korpusy s mandľami-bledý a tmavý.
uvarila som krém aby som ráno nemusela čakať na vychladnutie a ráno, keďže sme išli až na obed som tortu naplnila a ozdobila som ju
nutelou ako mi poradila jedna z vás. Bola skutočne výborná a predpoveď počasia vyšla, takže sme sa ani nepotili. Maličká je úžasná a my z nej máme veľkú radosť.