Rôzne

Prosím poradte :)

meno - fotkameno, 25. októbra 2013

Dobrý deň. prosím vás nevedeli by ste niektorá šikovnica ako spraviť šamrole bez kovových formičiek? Ja som rozmýšľala že namotať papier na pečenie tak aby bol pevný a tak isto ho potrieť olejom .. myslíte, že by to vydržalo a šlo ? že by sa mi cesto neprilepilo a dalo by sa dať cesto dole bez poškodenia ?.. ďakujem za každučku radu

@zareaguj


Diskusia k téme

ailuj82
Neviem si predstaviť ako by si cesto namotala na alobalové rúrky... určite nebudú také pevné ani keby si použila grilovací alobal....
rulik
investícia do trubičiek nebude taká závratná abi si ich nemohla kúpiť, ked už si vymyslela také pohostenie, tie náhrady určite nebudú fungovať, rôzne sa to poprehýba alebo toho alobalu či pečiaceho papiera budeš musieť dať toľko ako by si kúpila trubičky, myslím že v každom hyper ich dostaneš,to nebude problém
mata3636
Ak by som mala rozmýšľať, ako to urobiť, z čoho a nakoniec vyrobiť, tak si radšej kúpim tie trubičky. Ved aj ostatné vianočné a veľkonočné vykrajovátka použijeme raz do roka a kupujeme si ich.
1x ribana
hanka56
nooo, když si nechceš koupit trubičky, pořezej si na 10cm kousky násadu od koštěte a zabal do alobalu a máš trubičky. Já jsem takhle dělala velké trdelníky. Zabalila jsem válečky na těsto do alobalu a na to namotala těsto a pekla :-))
irenaw
asi by som tú rúrku z tvrdého papiera obalila najhrubším grilovacím alobalom "extra strong" a potrela tukom. ale muselo by to byť nahladko obalené, lebo upečené trubičky treba z toho ešte zosunúť. tie kupované s k jednému koncu zužujú práve preto, aby sa dali ľahko zosunúť. takže s domácou výrobou výsledok neistý, ale môže to byť aj v pohode, neskúšala som. držím palce :)
irenaw
ja trúbka! myslím papierovú rúrku na ktorej je alobal pôvodne navinutý, tá je pevná dosť ;-)
an3da
U nás to robíme na nasekané kukuričné steblá, netreba ich obaľovať v alobale. Trochu obhoria konce ale to nevadí. Pravda, najprv sa dobre umyjú.
dadakanv
Iste máš vo svojom okolí dobrú osôbku, ktorá by ti spomínané trubičky mohla zapožičať. Skús ju radšej osloviť, ako improvizovať a tŕpnuť, či sa všetko zdarí. ;)
ubka
@meno ja používam na šamrony sklenené poháriky od olív, tenké vysoké a šamrony mám také originálne, :-))
egresik
Mna este napadlo experimentovat s plechovkou od piva... Skusit ju nejak nastihat... Oproti alobalu by celkom mohla drzat tvar
meno
wow som prekvapená milo že niekde sa najde toľko žien ochotných poradiť . to som zažila prvý krát .. ďakujem krásne za super rady určite poskúšam ... no ono je to tak, že sme sa so snúbencom presťahovali do zahraničia a tu nikoho známeho nemáme .. skúsim tie ruličky pozrieť ale všetko tu maju nehorázne drahé .. chcem to robiť na vianoce a preto sa pýtam na nápady lebo tu ostávame a je super to vyskúšať dopredu aby na vianoce boli tip top ;) som čerstvá gazdinka takže je super keď mi má kto poradiť .. ´dakujem krásne ste super :)
taylorson
zalezi ci zijes v usa ci canade dostat tu v obchode s cukrovinami nie trubice ale ako "roh hojnosti"/koniec zuzeny/ pecu na nich puff pastry plnenie slahanou smotanku /alebo crem ako eclairs/, my pecieme tak s snehovou plnkou cukrovou aj mimo sviatkov co je yummy.
zapsalka
Ako amatérka v pečeni iba hádam,že šamrole sú trubičky.....????Už som niekde čítala radu,že navinúť cesto na čajové lyžičky......!!!!???
hubata
Tak urob cesto na plech, navrstvi naň varený sneh a budete mať šamrolky - len v tvare obdĺžnika alebo kocky.

Kým by som sa zmohla v cudzine na zákusok ktorý mi pripomína na Vianoce domov, tak by som piekla a varila cudzie jedlá - veď za tým účelom si tam išla že je v cudzine lepšie a lacnejšie nie?
tweety12
Aj ja som chcela robit vela krat trubicky no formicky som nemala tak som nerobila.strasne vela formiciek a kuchynskych potrieb som si dala poposielat zo Slovenska ale na tieto som vzdy zabudla. Ale ten napad s tou tycou od metli je super urcite kupim drevennu dam priatelovi nech nareze a zabalim do alobalu.Dakujem :-)
A mila pani hubata (nehnevajte sa za oslovenie) verte mi ak by ste zili v zahranici urcite by ste tradicie nemenili a slovenske jedla by vam strasne chybali hlavne na zaciatku ked ju neviete nicim inym nahradit. A neverte tomu ze je v cudzine lacnejsie :-)
1x ribana