Prekvapenie na silvestra

dudkoldudkol 22. decembra 2009 o 20:25

Najprv by som chcel pozdravit všetkých a popriat veselé vianoce keď už sa blížia :)

a teraz k veci..na Silvsetra ideme na takú malú chatku s kamarátmi a menovali ma dvorným kuchárom. Tak by som ich tam rád prekvapil niečim nezvyčajným a nie moc naročným. Preto som sa tiež rozhodol požiadať aj touto cestou o nejaké návrhy, sám si na tomto webe tiež hľadám, ale možno niekto z vás pozná nejaké nezvyčajné a chutné jedlá alebo dezerty, ktoré by neboli naročné na prípravu a boli by aj vhodné pre dané obdobie, pripadne aj prostredie :)
Osobne ma zatiaľ zaujalo toto  varecha.pravda.sk/recepty/horuca-cokolada-hruskami/3645-r...
.
Takže ak poznáte, potešili by ma nejaké rady na či už hlavné jedlo, večeru alebo dezert.
Jediná podmienka ktorú som dostal je žiadne hríby, morské potvory, olivy, lusky a sople :D

a ešte taký menší detail, na tej chate je síce elektrika, ale nieje tam rúra na pečenie, iba dvojplatnička a oheň


Takže ďakujem pekne za rady, ak mi nejaké dáte, a ešte raz prajem Veselé Vianoce a šťastne prežité sviatky :)


@zareaguj


8 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarsandratamer člen redakcie Varecha.sk, 22. decembra 2009 o 22:24

    Zopár silvestrovských tipov odo mňa:

     varecha.pravda.sk/videorecepty/syrova-rolada/2934-recept....

     varecha.pravda.sk/recepty/slivky-v-cokolade/3653-recept.h...

     varecha.pravda.sk/recepty/kapustovogulasova-polievka/1819...

     varecha.pravda.sk/recepty/parizsky-salat/1790-pouzi.html...

     varecha.pravda.sk/recepty/nakladany-hermelin/1786-pouzi.h...


    Dúfam, že ťa aspoň niečo osloví. Inak tiež budem rada ak niekto hodí tipy na jedlá na Silvestra, budem mať "full house" a už teraz ma bolí hlava čo toľkým ľudom nachystám....
    @zareaguj
  • babidka - fotkababidka 23. decembra 2009 o 17:49

    neboj sa , aj na dvojplatnicke sa da navarit pre 20 hladosov . neviem aky si zrucny kuchar ale predpokladam , ze zakladne veci ovladas . ako predjedlo doporucujem niekolko druhov pikantnejsich pomazanok ktore zvladnes rychlo / napr.z pikantnych syrov -romadur , olomoucke syrecky , pivny syr .K tomu cerstvy chlieb a nejaku nakrajanu zeleninu - papriky , paradajky , kysle uhorky , nakladane cibulky , cesnak a kapie , atd.
    ako hlavne jedlo doporucujem ragu na cervenom vine a nesetri tym vinom , budu ta chvalit . Ked zvladnes gulas , zvladnes aj ragu. niekolko receptov najdes pomocou vyhladavaca "najdi v texte " . aby to bolo lahsie netrap sa s prilohou ale podavaj ho s hriankami s cenakom . Kedze sa urcite bude popijat , zaludky budu ziadat dalsie a dalsie jedlo .vtedy moze nastupit kapustnica a k tomu zemiaky uvarene v supke , nejaky sytejsi salat s majonezou , utopenci ci nakladany hermelin .Co sa da , tak si priprav este doma - pomazanky , salaty , namarinuj si maso , poumyvaj zeleninu .
    verim , ze chces zaziarit a preto sa radsej nepokusaj o prilis exoticke a hlavne nevyskusane jedla .Ked si dost kreativny a pohras sa s prisadami , vymyslis si ku kazdemu jedlu nejaky zaujimavy pribeh a pekne ho odprezentujes - aj priemerne jedlo bude mat uspech .Drzim palce !!!!!!
    @zareaguj
     1x mirci25
  • sovka62 - fotkasovka62 23. decembra 2009 o 18:51

    Ak chceš, nájdi si v receptoch chalupárske kura. Hodilo by sa na novoročný obed. Stačí keď začneš variť hodinu pre obedom a keď to raz hodíš na oheň, už sa o to nemusíš starať, kým to nebude hotové.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatardudkol 23. decembra 2009 o 20:09

    Guláš si robievame keď chodíme stanovať :) Inak to ragú vyzerá zaujimavo, akurát jedna co tam bude s nami nemá rada cibuľu, tak ale to by sa možno dalo nejako povyberať samotné mäso. Takže minimálne nad ním dosť pouvažujem. A mimochodom, nás tam bude len približne 8 :)
    Ešte čo som pozeral tak rozmýšľam aj nad  varecha.pravda.sk/recepty/pangasius-kocky-la-mexicorn/316...
    tiež vyzerá dobre, a keďže tam nebudeme len 1 den tak by sa to dalo spraviť napr prvý deň na večeru alebo po Silvestri...len som si neni istý či sa to hodí.
    Sovka62, to kurča som si všimol už včera, tiež zaujímave, akurát som tu uvažoval nad tým, že by som použil tú marinádu napríklad na kuracie prsia, buď celé alebo nakrájané na slížiky, lebo naštvrťkované kura by sa myslím lepšie robilo v rúre a nie na šporáku v hrnci. Celé kura som ešte teda nerobil na panvici tak neviem jak by sa to tam opieklo
    @zareaguj
  • sovka62 - fotkasovka62 24. decembra 2009 o 15:15

    Neboj, pokojne stačia štvrtky, pripravuje sa to na veľmi slabom ohni, takže o hodinu to naozaj bude mäkkučké, že sa to bude dať krájať vidličkou. A ešte jeden tip. Ak je k dispozícii tlakový hrniec (prípadne si požičaj), naklep bravčové mäso pokrájané na rezne (stehno alebo karé), osoľ, posyp čiernym korením a rovno v tlakáči poopekaj na rozpálenom oleji. Oleja nedaj veľa, lebo v hrnci zostáva. Keď máš opečené aj posledné kúsky, vhoď do hrnca roztlačený cesnak (2-3 strúčiky), a hneď tam vráť opečené rezne. Podlej veľmi malým množstvom vody (asi 1PL na 1 rezeň), tlakáč zavri a na slabom plameni nechaj frflať asi 25 minút. Hotovo. Mäsko chuťou pripomína cigánsku. Ak chceš mäsko so šťavou, rezne pred opekaním popráš múkou a na podliatie použi viac vody a pridaj trošku vegety. Potom to celé môžeš vydávať za prírodný rezeň. Rovnako sa dajú pripraviť aj hovädzie roštenky. Ak si tam pridáš lečo, máš srbský rezeň, ak pokrájané kyslé uhorky, máš znojemský rezeň, prípadne pridaj čokoľvek podľa svojej chuti a názov si vymysli (to už budeš variť ako šéfkuchár). Tak s chuťou do toho a ak všetko nevyjde tak, ako si si predstavoval, v žiadnom prípade to nepriznaj. Je to tvoja špecialita a len ty vieš, ako to malo dopadnúť, tae sa tvár, že to malo dopadnúť presne tak, ako dopadlo.
    @zareaguj
  • martina34 - fotkamartina34 25. decembra 2009 o 14:24

    Neviem, či aj inde, ale u nás sa nič, čo má perie na Nový rok neje, pretože by odletelo šťastie. Ako dezert alebo slanú chuťovku odporúčam krabie tyčinky v lístkovom ceste, to zvládne aj začiatočník.
    @zareaguj
  • martina34 - fotkamartina34 25. decembra 2009 o 14:27

    No keďže tam nemáš rúru, priprav si ich doma a ak krabie tyčinky nepatria k obľúbeným, môžeš použiť miesto nich niečo inšie, napr. slaninu... alebo na sladko, môžeš obtočiť kúsok jablka v škoricovom cukre, ananás....
    @zareaguj
  • honestka - fotkahonestka 1. januára 2010 o 23:28

    Obetuj peniaze na zakupenie REMOSKY.
    Tato investicia sa ti oplati lebo v nej mozes DOKONCA PIECT PISKOTOVE MUCNIKY.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist