Najprv by som chcel pozdravit všetkých a popriat veselé vianoce keď už sa blížia :)
a teraz k veci..na Silvsetra ideme na takú malú chatku s kamarátmi a menovali ma dvorným kuchárom. Tak by som ich tam rád prekvapil niečim nezvyčajným a nie moc naročným. Preto som sa tiež rozhodol požiadať aj touto cestou o nejaké návrhy, sám si na tomto webe tiež hľadám, ale možno niekto z vás pozná nejaké nezvyčajné a chutné jedlá alebo dezerty, ktoré by neboli naročné na prípravu a boli by aj vhodné pre dané obdobie, pripadne aj prostredie :)
Osobne ma zatiaľ zaujalo toto varecha.pravda.sk/recepty/horuca-cokolada-hruskami/3645-r...
.
Takže ak poznáte, potešili by ma nejaké rady na či už hlavné jedlo, večeru alebo dezert.
Jediná podmienka ktorú som dostal je žiadne hríby, morské potvory, olivy, lusky a sople :D
a ešte taký menší detail, na tej chate je síce elektrika, ale nieje tam rúra na pečenie, iba dvojplatnička a oheň
Takže ďakujem pekne za rady, ak mi nejaké dáte, a ešte raz prajem Veselé Vianoce a šťastne prežité sviatky :)
varecha.pravda.sk/videorecepty/syrova-rolada/2934-recept....
varecha.pravda.sk/recepty/slivky-v-cokolade/3653-recept.h...
varecha.pravda.sk/recepty/kapustovogulasova-polievka/1819...
varecha.pravda.sk/recepty/parizsky-salat/1790-pouzi.html...
varecha.pravda.sk/recepty/nakladany-hermelin/1786-pouzi.h...
Dúfam, že ťa aspoň niečo osloví. Inak tiež budem rada ak niekto hodí tipy na jedlá na Silvestra, budem mať "full house" a už teraz ma bolí hlava čo toľkým ľudom nachystám....
ako hlavne jedlo doporucujem ragu na cervenom vine a nesetri tym vinom , budu ta chvalit . Ked zvladnes gulas , zvladnes aj ragu. niekolko receptov najdes pomocou vyhladavaca "najdi v texte " . aby to bolo lahsie netrap sa s prilohou ale podavaj ho s hriankami s cenakom . Kedze sa urcite bude popijat , zaludky budu ziadat dalsie a dalsie jedlo .vtedy moze nastupit kapustnica a k tomu zemiaky uvarene v supke , nejaky sytejsi salat s majonezou , utopenci ci nakladany hermelin .Co sa da , tak si priprav este doma - pomazanky , salaty , namarinuj si maso , poumyvaj zeleninu .
verim , ze chces zaziarit a preto sa radsej nepokusaj o prilis exoticke a hlavne nevyskusane jedla .Ked si dost kreativny a pohras sa s prisadami , vymyslis si ku kazdemu jedlu nejaky zaujimavy pribeh a pekne ho odprezentujes - aj priemerne jedlo bude mat uspech .Drzim palce !!!!!!
Ešte čo som pozeral tak rozmýšľam aj nad varecha.pravda.sk/recepty/pangasius-kocky-la-mexicorn/316...
tiež vyzerá dobre, a keďže tam nebudeme len 1 den tak by sa to dalo spraviť napr prvý deň na večeru alebo po Silvestri...len som si neni istý či sa to hodí.
Sovka62, to kurča som si všimol už včera, tiež zaujímave, akurát som tu uvažoval nad tým, že by som použil tú marinádu napríklad na kuracie prsia, buď celé alebo nakrájané na slížiky, lebo naštvrťkované kura by sa myslím lepšie robilo v rúre a nie na šporáku v hrnci. Celé kura som ešte teda nerobil na panvici tak neviem jak by sa to tam opieklo
Tato investicia sa ti oplati lebo v nej mozes DOKONCA PIECT PISKOTOVE MUCNIKY.