O Varecha.sk

Prečo chodíte na Varecha.sk?

eviana - fotkaeviana, 23. novembra 2013

V poslednej dobe sa tu naozaj premlelo hocičo, preto mi napadla
takáto otázka... povedzte mi, resp. napíšte mi, prosím... kvôli čomu
chodíte na Varechu Vy? Vopred ďakujem za Vaše diskusné
príspevky. A poprosím zachovať v tejto diskusii pokojnú priateľskú
atmosféru, samozrejme aj v rámci pravidiel Varechy.

@zareaguj


Diskusia k téme

luss44
@eviana tak preto, kvôli čomu tento portál vôbec existuje - pre nové recepty, rady, inšpirácie. Po určitých skúsenostiach sa už snažím nezapájať do hádavých diskusií, aj keď veľakrát už mám prsty na klávesnici a občas mi to nedá... potom to ľutujem. Častokrát ma zamrzia urážlivé názory od tzv. rypákov, ktorí sem chodia len za jedným cieľom, ale s tým nič nenarobíme, ľudia sú rôzni... Napriek tomu sem rada chodím, hádam neprejde deň, aby som tu nenakukla, je tu kopa skvelých skúsených kuchárok, od ktorých čerpám rady a recepty.
eviana
@sniclik , nikomu som odpoved nevymedzila, len som poprosila o slušnosť a pokojnú atmosféru... ak nedokážeš odpovedať v tomto duchu, tak mi Ťa je úprimne ľúto.
eviana
@luss , ďakujem za Tvoj príspevok... presne pre toto sem chodím aj ja, nájsť niečo nové, poradiť sa, inšpirovať sa, naučiť sa niečo nové, ochutnať niečo nové, pretože naozaj je tu veľa výborných receptov a šikovných autorov - kuchárov :)
A ten pocit... prsty na klávesnici a chuť niečo napísať veľmi dobre poznám, tiež sa mi to stáva... Snáď raz bude lepšie :)
rulik
@eviana plne súhlasím s @luss44 , nájsť niečo nové a pripomenúť si niečo staré, na čo som už zabudol,
k "rypákom" čakal som, že ich to časom prejde, ked ich nebude nikto podporovať , ale potom zase vyvstanú noví bojovníci
gabriele
varechu poznam od jej zaciatku...velmi sa mi pacila...a este aj paci...aj napriek tym obcasnym "hadkam"...ale ved to je celkom normalne...po kazdej burke vyjde slnko...vzduch sa nacas vycisti...a zivot ide dalej...chodim sem kvoli novym inspiraciam...a kvoli tomu, ze niektori varechaci pisu perfektne diskusne prispevky, ktore ma vedia rozosmiat a dodat pozitivnu energiu... :)
smejkad
chodim zbierat skusenosti, donedavna to s mojim varenim bolo horsie ako biedne, ako som objavila varechu, zamilovala som si hlavne kysnute cesta a sladkosti :-))))))
je vyborne, ked sa ludia podelia so svojimi skusnostami a clovek sa nemusi ucit na vlastnych chybach a tiez mam rada ducha sudrznosti, ktory sa prejavuje napriklad v tychto diskusnych prispevkoch - niekto ma problem a vzdy sa najdu dobre duse ochotne poradit, niekto natrafi na nieco pozitivne a supne to sem, aby sme vsetci mali krajsi den :-)
varechacky a varechaci , dakujem vam :-)
radost
ja VARECHU beriem ako hračku...
chodím sem ako mobil na nabíjačku..
na VARECHU-pre potechu..:-)
odkedy patrí do našej rodiny-spestrila mi inováciou v kuchyni moje "pracovné" hodiny..
bud jej sláva..!! nech nadalej mi múdrosti svoje dáva..!!
:-)
eviana
@rulik , @gabriele , @smejkad , @radost ďakujem za Vaše milé príspevky. Som rada, že nás je viac, ktorí máme Varechu radi kvôli skvelej inšpirácii ale aj priateľskej atmosfére... keď človek naozaj nevie čo a ako, tu sa vždy nájde niekto, kto rád pomôže, poradí, dá súradnice.
A radost nám to aj krásne zarýmovala, za krásne rýmy buď jej chvála :)
Krásne na Vareche je - dovolím si použiť výňatok z piesne mnou veľmi obdivovaného pána Wericha:
"Ten umí to a ta zas tohle a všichni dohromady uděláme moc.
My všichni budem na tom lépe, když dáte rady nám a my vám dáme své rady,
když všichni všechno všechněm dáme, tak budou všichni lidi mít všechno dohromady.
A budem společně svět a mír milovat a budem společně pro ten svět pracovat.
Když všichni všechněm všechno dáme, tak budem všichni všechno mít dohromady."
hubata
@eviana , krásne si to zaspievala a ukončila: práve pre toto sem chodím....
ancicka
@eviana ,ja mám rada varechu a preto aj sem nahliadam.Nebyť varechy,tak neviem dodnes robiť s počítačom.ked som sem pridala prvý recept,tak ma veľmi mrzelo,že neviem priložiť fofo.Foťak som nemala,ale mobil mi robil pekné fotky a tak som si zaumienila,že sa to musím naučiť.
aj som sa to naučila,aj som sa tu pochválila, varecha.pravda.sk/zazitky/dnes-som-urobila-vodicak-na-pc-...

Veľa som tu našla priateľov,hoci len virtualných ,ale mne blízkych.
Dakujem @vareche aj za to.
marlenka
Varecha je moja najobľubenejšia www,mam svoju KK,kde najväčší podiel tvoria kolače,zakusky,rezy, mam aj rubriku MLSKY...plno receptov som vyskušala,niektore sa podarili,prekvapili,aj nevyšli.Ani jeden deň nevynecham navštevu varechy.
JE UžASNA,DˇAKUJEM všetkým za všetko!!!!
daniela15
varechu som pred pár rokmi objavila úplnou náhodou a odvtedy som tu denne, musím aspoň "nakuknúť", čo kto navaril. Mrzia ma však niektoré podivné diskusné príspevky, občas mám pocit, že týchto diskutujúcich ani nezaujíma obsah varechy, oni chcú len rýpať, aby narušili tú správnu atmosféru.
Varecha je super, vyskúšala som už dosť receptov a "x" ďalších mám odložených, že raz príde na nich rad.
evanaaa
Varecha je moja veľká priateľka, a doslova, našla som si tu niekoľko priateliek, s ktorými som aj na FB, som na nej závislá, nesmiem premrhať deň bez nej, keby som mala mamu, chodila by som si k nej pre radu ale už jej niet, veľa nachádzam tu, všetko, čo potrebujem vedieť, poradí ako ona, ale ma aj pobaví......a tú tienistú stránku nevnímam, tak ako mnohé píšete, všade sa nájdu ľudia takí aj onakí, trochu ma to síce trápi a mrzí ( aj miesto nich), ale s tým treba rátať a nedať sa odbiť a znechutiť, treba vidieť len to čo je tu dobré. A bez nadsázky môžem povedať, že Varecha mi zmenila tempo života........
eviana
Ďakujem Vám... ste úžasní, opäť sa po dlhšej dobe na Vareche vďaka Vašim milým príspevkom usmievam... a vďaka @mariamka aj tancujem :) ♥ ♥ ♥
kuchticka
@eviana , ja na Varechu chodim pre potechu.
Mam ju rada, citam rada
zazitky I diskuzie,
len ma mrzi netaktnost a hesterivost.
ludi, co nevedia kedy je dost.

Recepty uz nepridavam, casu malo a nezvladam
kritiky bolo uz dost, neh maju zas ini radost
z pochvali ci v sutazi odmeny.
pusta
@eviana milá, na varechu chodím veľmi rada, veľa som sa tu naučila dobrého o varení, získala som množstvo úžasných receptov, cenných rád a skúseností od iných, rada som sa podelila o tie svoje a tiež som získala veľa virtuálnych priateľov, dokonca osobných a som s nimi v neustálom denom kontakte - za toto všetko vdačím práve vareche:-)))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Cez varechu som sa naučila veľa nových receptov, postrehov a niet dňa kedy sem nenakuknem. Beriem si z nej len to pozitívne a rypákov si nevšímam. Varecháčky a varecháči nech nám to dobre "vareškuje" a robíme si radosť sebe aj svojim blízkym.
marianne
Uprimne,niekedy sa sama sebe cudujem,ze tu este chodim,ale v podstate vyhra vzdy to o com pisete aj Vy....este stale par skvelych Varechacov,ktori za to stoja,dobre recepty pre mna site a v neposlednom rade tiez som sa tu naucila vela veci o ktorych som dovtedy nemala ani potuchy....Ja som ten typ cloveka,ktory rozdeli A4 na dve polovice + a -,a podla toho sa rozhodnem,kde je tych + viac. A tu este stale je tych plusov pre mna viac...az to tak nebude,pojdem o dom dalej...
vegetariankapp
Súhlasím s Evanaaa a marianne. Myslím že varecha má stále dobrú úroveň a je sa tu dosť vela čo naučiť pekného a dobrého a tých rypalkov si nevšímam prejdem to nenecham si od nich pokaziť krásny pocit z príjemných chvíl nad Vaším úžasným úsilím. Ste šikulky a úžasné žienky a aj ja dakujem aj vareche aj Vám že ste. A nedajte sa otráviť niekým kto za to nestojí.
hannah22
dakujem za inšpiráciu, pre dobrý pocit , vždy nájdem niečo čo ma upúta , poučí aj poteší.... čo viac treba v dnešnom čase..... :))
dorisa
Ja chodím na Varechu preto, lebo ju mám rada a tiež aj niektorých varecháčov.
eviana
@dorisa , krásne vyznanie... aj ja mám Varechu a varecháčov rada. Našla som tu naozaj inšpiratívne recepty a návody, dostala som skvelé rady a tipy, aj konštruktívnu kritiku, za to všetko som veľmi vďačná :)
eviana
Ten umí to a ta zas tohle a všichni dohromady uděláme moc.
My všichni budem na tom lépe, když dáte rady nám a my vám dáme své rady,
když všichni všechno všechněm dáme, tak budou všichni lidi mít všechno dohromady.
izabella929
Tento portál mi poradila ,,tatranka,,videla moje recepty v albume na Azete a opýtala sa, či by som moje recepty nechcela prezentovať na Vareche.sk....ani som vtedy nevedela čo to je, tak som sa sem chodila pozerať, čítala som recepty, príspevky, až sa mi to začalo pozdávať..a tak som sa jedného dňa rozhodla, že to teda skúsim...úplne nesmelo som pridávala recepty a robila kopec chýb..ale musím napísať, že ma táto úžasná žena-dáma vždy podržala, pomohla , poradila, aj pofúkala rany po chybách...veľmi som sa tešila, že sa recepty páčia aj iným a tak som sa postupne dopracovala až sem...iste, že som robila chyby, ako každá z nás...až sa stalo,že som nemala komu ukázať , čo som navarila a napiekla a tak sa Varecha, stala mojou maminkou, ktorá kritickým očkom pozerá na moje chyby a pochváli ma, keď niečo urobim pekne..takže v prvom rade sa chcem s celého srdca poďakovať znova a znova ,,,tatranke,,,a potom všetkým vám, lebo vás mám rada a celú Varechu takú, aká je...a Evianka...sorry, že som to nevedela nápísať jednou vetou to,čo je pre mňa a aká je dôležitá pre mňa Varecha...
jujoska
@mila @eviana trochu sa opakujes, ale nevadi... svoju diskusiu treba stale prikrmovat, no nie? :D Niekoho mi to pripomina, len si neviem spomenut koho... Inak ja teda ziadne recepty nepridavam, lebo ich je tu pozehnane a aj niektore stokrat. Nemam na to cas, skor mam cas sa tu zastavit ked som v praci, ako ked doma varim, teda ked necestujem. Ale je to uzasna stranka a moja velka inspiratorka, som nesmierne rada, ze som ju nasla
eviana
@jujoska , medzičasom som sa naučila vložiť aj video, keď som časť textu od p. Wericha vkladala prvý krát ešte som to nevedela... teraz je to tu komplet, mám veľmi rada jeho texty a aj v dnešnej dobe sú nesmierne "živé" a aktuálne... myslím, že práve tieto slová nie sú na škodu veci zopakovať si :)
Mrzí ma, že si si opäť neodpustila iróniu. Ak by si bola objektívna, tak musíš priznať, že tých, čo sa opakujú je tu oveľa viac... a nielen receptami :) Je to tu proste pestré, nájde sa tu takmer všetko :)
Ďakujem Ti za Tvoj príspevok a prajem Ti pohodový deň :)
eviana
@izabella929 , krásne vyznanie Tatranke aj Vareche ako takej... Ďakujem za Tvoje úprimné slová. :)
morenajea
Na Varechu chodím mrknúť každý deň, minimálne 3-4x. Je to silno návyková stránka :)
lubkabubka
Varechu som objavila nedávno, ale od vtedy je mojou každodennou spoločníčkou. Našla som tu veľa výborných receptov a kuchárov/ky/. Je ich toľko, že niekedy mám obavy, že ich nestihnem všetky vyskúšať. A štipľavé poznámky niektorých ľudí si nevšímam a pomyslím si, že asi mali zlý deň.
betka11
@eviana pripájam sa k spokojným "zákazníkom" tejto skvelej stránky,načerpala som tu veľa dobrých chutí a nápadov za čo som nesmierne povďačná všetkým,komenty pridávam málo mám "vrtké"prsty a doba ma naučila nereagovať hneď na všetko :-)
martaan
Na varechu chodim skoro kazdy den, aby som sa nieco naucila, inspirovala, a tiez ked mam v chladnicke potravinu a neviem ako ju vyuzit. Je to super stranka, vela som sa tu naucila, ale nemam odvahu pridavat recepty. Nie som az taka super originalna kucharka a odradzaju ma niektore komentare pod receptami. Podla mna kazdy kto nieco prida si musel najst cas a uz len to sa ceni a chuti je vela, tak sa to vzdy moze niekomu hodit. Este raz vdaka ludom, ze si najdu cas a prispeju svojimi receptami:)