Kuchyňa a vybavenie

Pralinky

ketty3811 - fotkaketty3811, 5. októbra 2011

Kto by mal záujem vyskúšať pralinky od @zirafninka ,tak od pondelka budú v Lídli vhodné formy.Ja to skúšať nebudem,niesom taká zručná,ale niekomu by sa to mohlo hodiť.:-)Budú aj iné vhodné veci do kuchyne.

 www.lidl.sk/cps/rde/xchg/lidl_sk/hs.xsl/index_18525...

@zareaguj


Diskusia k téme

alexola
vďaka za info :) ak ich stihnem, tie štvorcové by sa mi hodili :)
dorisa
Mám nejaké, asi srdiečka, vyhrala som ich niekde, zatiaľ som ich nepoužila, ďakujem za pripomenutie:)
domci4
keď by bola formička, chcelo by to aj receptík ;)
zirafninka1
Aj ja sa na tie formy chystam :) A recepty na pralinky odomna este budu aj dalsie :)
sladkacokolada
to je dobre, že si to sem dala, ja si určite zoberiem okrúhle aj štvorcové, potom sa pustím do zirafninkynich receptov:)
megginr
@zirafninka1 - aj ty robievas pralinky v tychto silikonovych formach? lebo ja som na videu videla, ze kuchar tu formu zobral a obuchal (bola z pevneho materialu), aby z nej vytiekla zvysna cokolada, ale so silikonovou formou si to teda predstavit neviem :D
babidka
ach , ja by som zobrala vsetky:-) Ale musim byt rozumna ....niekedy kupujem bezhlavo vsetko co by som /snad?/ raz v kuchyni potrebovala a potom to nemam kde skladovat :-)Ale formu na pralinky este nemam a kedze som cokoholik, tak pralinky sa u nas robit budu .....-))))
zirafninka1
Tie pevne su lepsie..hlavne kvoli tomu, ze sa z nich prebytocna coko lahsie stierkou zotrie. Su drahsie, vacsie - viac ks naraz.. V pohode sa to da aj v silikonovych. Formu otocim na mriezke, pod nou je papier na pecenie...mriezkou buchnem a cokolada vytecie. Straty nie su, lebo na papiery ju necham stuhnut a skrabkou prelozim spat.
maartina
pri zhliadnutí letáku som sa tiež potešila týmto formičkám ...tiež som na tom s nakupovaním podobne ako @babidka , no tieto si určite nenechám ujsť :)
majka5551
No super dobrá info ja už si brúsim pazúriky na ne :-) určite vyskúšam aj nejaký receptík od zirafninka1 ale mám aj nejaké svoje :-D
trencanka
Potesili ste ma touto diskusiou. Pred tyzdnom som absolvovala kurz praliniek u nasej znamej slovenskej cukrarky Jozefiny Zaukolcovej. Teda, nie je to len tak, robit kvalitne a krasne pralinky! Dnes som bola v specialnom obchode pre cukrarov v Dubnici n/V nakupit belgicku cokoladu, investovala som do 2 polykarbonatovych foriem, nejake malickosti k tomu, este mi chyba teplomer na tekutiny, ten mam objednany. Formy su za dost vysoku cenu, ale chcem sa tomu venovat. Neskor, ked sa mi bude darit, kupim si dalsie. Silikonove je lacnejsia zalezitost, ale urcite s tymi pevnymi polykarbonatovymi sa robi lepsie. To uz je pre fajnsmekrov. Rada tu na nete privitam nove pralinkarky.
ketty3811
Dievčatá,tak nakupujte,pralinkujte a ja sa teším na vaše receptíky.:-))
evanaaa
Aj ja ba som si nejakú formu kúpila, veď urobiť takú domácu bonbonieru a darovať je vzácnejšie ako kúpiť. Tie od Žirafninky mám už v mojej KK a čakám na ďalšie recepty.
Trenčanka, mohla by si nám aj ty sem potom pridať, čo si sa naučila na tom kurze, budeme radi.
trencanka
Buduci tyzden, ked mi pride teplomer, budem skusat. A teda aj fotit. Pridam foto. Dufam, ze sa podaria.
trencanka
Skusala som robit pralinky, no bieda. Do jednych som mala plnku moc riedku a dalsie mi nesli vyklopit z formy. Totalne ma to nastvalo a znechutilo, ale buduci tyzden skusam znova. Niekde robim chybu a neviem kde.
ketty3811
@trencanka ,to mi je ľúto.Ale vidím,že nestrácaš nádej a budeš sa snažiť naďalej.Snáď ti nejaké skúsené pralinkárky poradia.:-)
pravacokolada
Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali o našej ponuke Pravej belgickej čokolády, výrobníkov čokolády, čokoládových fontán a všetkého pre domácich i profesionálnych cukrárov.
Všetok ponúkaný tovar nájdete aj na  pravacokolada.sk

Prajeme Vám pekný deň.
nagypeter
Dobrý deň,

Chcem sa spýtať, či náhodou neviete poradiť kde v KE sa dajú zohnať tie formy na pralinky za tak úžasnú cenu ako bola v Lidli?

Ďakujem!
allaalla
Dňa 20.10.2012 je v Púchove kurz výroby praliniek u pani Zaukolcovej. Napíšte na mail na dark.dark99@gmail.com , pošlem všetky informácie, program, cenu... Alena