Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 25. septembra 2011
50ks
porcií

Suroviny

Náplň:
80 g
100 g
20 g
30 g
20 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na náplň.

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. Smotanu zohrejeme. Keď začne vrieť odstavíme a nalejeme na bielu čokoládu.

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Metličkou vymiešame hladký krém.

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Marcipán zmiešame s brandy,

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridáme maslo a rozmixujeme. Marcipánovú zmes spojíme s takmer vychladnutým krémom zo smotany a bielej čokolády. Odložíme do chladničky.

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Horkú čokoládu si nad parou roztopíme. Keď dosiahne 46 °C prelejeme na podložku (ideálna je mramorová, takú žiaľ nemám, používam vychladenú podložku zo skla). Špachtľou na čokoládu, premiešavame čokoládu kým sa jej teplota nezníži na 27 °C. V tej chvíli ju opäť presunieme nad paru a zohrejeme na 30-32 °C. Čokoládou ihneď naplníme formičky. Formou zatrasieme a opakovane pobúchame o pracovnú dosku, čím odstránime vzduchové bubliny. Po chvíľke formičku otočíme a prebytočnú čokoládu necháme vytiecť. Formu uložíme do chladničky, kým čokoláda vo forme nestuhne. Pripraveným krémom naplníme formičky a opäť uložíme do chladničky. Po 5-10 minútach čokoládové pralinky uzatvoríme zvyšnou horkou čokoládou. Jahodové pralinky sú robené z obyčajnej jahodovej, tukovej polevy plnené tým istým krémom.

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pralinka v reze.

    Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

danculka
Tie formičky nemajú chybu,pralinky vyzerajú,ako kúpené...
cica2
ja žasnem, to je dokonalé!!! Si velmi šikovná, klobúk dole:)
tatranka
Nemám slov.Paráda.Ako rada by som si takéto ohromné bombóny narobila.Takto môžem len žasnúť.Šikovnica si ty.
evanaaa
Tak takúto domácu bonbonieru darovať, to musí byť potešenie na druhej strane. Aj keď sa mi zdá trochu piplavá robota, pre ten úžasný výsledok sa olatí. Ako sa ti darí udržiavať teplotu, odhadom? A zaujíma ma aj tá forma, tá je iste kupovaná, nie? Pritom tam ani nie je tak veľa surovín, ale koľko tej horkej čokolády, tiež 100g.?
sovka62
Už som viac razy poškuľovala po tých formách na pralinky, ale poznám svoje obmedzenia, tak som to vždy vzdala. Takúto šikovnicu môžem akurát obdivovať, ja som skôr na parené buchty, tie zvládam.
hubarka35
krásne,obdivujem ta-keby ja mala viac času na takéto čarovanie....
evas13
Ako píše @hubarka35 je to nádherné čarovanie so šikovnými ručičkami. Kráááása. :)
huck
Každy den mi niekto z vas priam vyrazi dych svojim priam skvelym receptom! A teraz že, nechod na Varechu! - Naprosto - Nemožna misia!
@Zirafninka1 - prekrasne! Napad za milion!
majka5551
Krása lepšie ako z obchodu a vieš čo presne do pralinky dáš no 100 bodov zo 100. KK :-)))
maartina
dokonaléé ...obdivujem tvoju šikovnosť, zrejme aj veľa trpezlivosti si výroba praliniek vyžaduje, tá mne žiaľ chýba ...vždy keď v obchode vidím formy na pralinky, spomeniem si na Teba a tvoje nádherné pralinky :)
jamarlen
milá @ žirafinka, vďaka za pralinky s trvanlivou náplňou! ako píše @ evanaa, bonbóny sú naozaj úsporné, ale tie tvoje ručičky a hlavička - nakoľko ich máš poistené? to nebude lacná záležitosť.....
marcipán si si robila sama, či máš tip na naozaj mandlový v nejakom obchode?
jamarlen
P.S.ak máš problém s mramorovou platňou, určite ti poslúži dlaždička s lešteného gresu - materiiál býva v kúpeľňových štúdiách. môžeš vybrať aj farbu, aj veľkosť a môže aj pekne zdobiť kuchynskú dosku, či stôl.
martamm
No toto su naozaj profesionalne bonbony, nadhera...
ketty3811
už ani niet čo napísať,vsetko bolo napísane.:-)) nádhera...
ola111
Krása nevídaná,kľudne si môžeš otvoriť pralinkový obchod,tromfneš
aj belgické pralinky...
zirafninka1
Dakujem dakujem dakujem za kazdy komentar...@evanaaa teplotu meriam teplomerom, ked ma taku ako treba hned nalievam do formiciek. Kolko tej horkej? tazko povedat. nikdy som to nevazila.. pracujem ale s vacsim mnozstvom nez 100g, pretoze formicky teba najprv vyplnit cokoladou doplna. nakoniec sa vsetka nepouzije. zvysnu potom odlozim a pouzijem pri dalsom pralinkovani. @jamarlen neviem aku trvacnost ma napln. Je tam smotana.. 3 dni mam overene.. ci viac.. neviem. Dakujem za radu ako nahradit mramorovu dosku.
paveljrk
Skutočne si zaslúžiš poklonu.Máš zlaté ruky.Nádherné!!!
janger
Aj tieto su krasne. A chut iste vyborna! Recept pre istotu odkladam, ale ci by som si na ne trufla, pochybujem.
mariaklara
Pri robení praliniek treba vraj opatrne nahrievať čokoládu, nemala by prekročiť 45°C. Keď som ich prvýkrát robila, boli krásne ale na druhý deň stratili lesk a zostali matné. Tak som ich nemohla nikomu ponúknuť. Práve dnes som si kúpila silikónovú varešku s digitálnym teplomerom. Tak sa ich budem učiť robiť. Potom dám vedieť, ako to dopadlo :-))
cupcake
Vyzeraju vyborne, Skusala som urobit, ale kedze tuna som dostala uz temperovanu cokoladu, pouzila som tu. Robila som ich ako darceky pre kamaratky. Mali uspech. Skusim tvoj, uvidime, ako dopdane, napisem. Idu sviatky, je to dobry darcek.
3sandra3
prosím ťa , a tej horkej čokolády koľko treba? ďakujem
betka11
@zirafninka1 pripájam sa k obdivovatelkám tvojích úžastných praliniek a žastnem nad tvojou šikovnosťou a zručnosťou
palokuchki
@zirafninka1 , dneska som si prezerala vsetky tvoje krasne pralinkove recepty. Mas moj obdiv aka si sikovna. Vsetky tie recepty su ukazkove.
sonulienka
@zirafinka1 mám k Tebe veľkú prosbu, nemohla by si nafotiť postup ako robíš čokoládu teda dávaš do formičiek presný postup je tu síce napísaný ale uvítala by som foto. Formičky som si kúpila a chcela by som to vyskúšať. Veľmi pene ďakujem.
zirafninka1
Dakujem vam. @3sandra3 pracujem asi s 200-300 g čokolady, ale nepouzijem vsetku. Na zaciatku jej potrebujem preto tolko, lebo formicky musim naplnit doplna..zvysok odlozim a zas pouzijem.@sonulienka ja som aj skusala. teraz ked mi to uz ide lepsie som myslela,ze zvladnem fotenie, ale tazko. musel by niekto fotit kym to robim.. s temperovanou coko treba pracovat hned, mam pri tom rukavice... a tak fotit krok za krokom nezvladam..
sonka1307
:) pozerám, že nie som sama, čo dávam prednosť domácim dezertom :) dnes som takto robila šuhajdy :)
betka11
@zirafninka1 chcem sa spýtať na tú jahodovú polevu to je hotový výrobok ak ano kde kupuješ,pýtala som sa jednej pani ktorá mala marhulovu polevu na pralinkách a to bol hotový výrobok, ďakujem
anap
žirafinka,prosím ,aké formičky používaš?Ja som sa pokúšala o bonbóniky,ale mám len tie klasické polykarbonátové/tvrdé/ a neviem ako z toho dostať hotový kúsok von .Budem povďačná za každú radu.
zirafninka1
@anap dlho som pouzivala len silikonove formicky. Ale ked som vyskusala polykarbonatove, tak uz len tie. pracuje sa s nimi omnoho omnoho lepsie. Neviem ci ti poradim. Tak skusim co pri nich dodrziavam ja... Forma musi byt uplne sucha, niektore lestim makkou handričkou, ale mam aj taku uzku, ze to moc nejde a neprekaza to. Cokoladu uz vzdy temperujem, alebo sa o to aspon snazim. Naplnene, zatvorené bonbony necham cca 15 min v chladničke, potom cca 5 min v mraznicke. Formou buchnem a bonbony vypadnu lahko. Ak nie take este 2-3min v mraznicke. Neviem ci su to spravne postupy. Ale mne to tak funguje..niekde som citala ze je dobre den vopred spravit čoko skrupinku vo forme, odlozit formu aj s cokoladou cez noc v chladnicke a plnit az na druhy den. To som ale neskusila.. Ked to budem skusat urcite necham tu formu cez noc v nejakej vzduchotesnej doze v chladnicke. Kvoli pachom aj vlhkosti..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia