Pralinky s brandy, marcipánom a bielou čokoládou fotorecept
Foto: zirafninka1
porcií
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na náplň.
-
2
Bielu čokoládu nasekáme na malé kúsky. Smotanu zohrejeme. Keď začne vrieť odstavíme a nalejeme na bielu čokoládu.
-
3
Metličkou vymiešame hladký krém.
-
4
Marcipán zmiešame s brandy,
-
5
pridáme maslo a rozmixujeme. Marcipánovú zmes spojíme s takmer vychladnutým krémom zo smotany a bielej čokolády. Odložíme do chladničky.
-
6
Horkú čokoládu si nad parou roztopíme. Keď dosiahne 46 °C prelejeme na podložku (ideálna je mramorová, takú žiaľ nemám, používam vychladenú podložku zo skla). Špachtľou na čokoládu, premiešavame čokoládu kým sa jej teplota nezníži na 27 °C. V tej chvíli ju opäť presunieme nad paru a zohrejeme na 30-32 °C. Čokoládou ihneď naplníme formičky. Formou zatrasieme a opakovane pobúchame o pracovnú dosku, čím odstránime vzduchové bubliny. Po chvíľke formičku otočíme a prebytočnú čokoládu necháme vytiecť. Formu uložíme do chladničky, kým čokoláda vo forme nestuhne. Pripraveným krémom naplníme formičky a opäť uložíme do chladničky. Po 5-10 minútach čokoládové pralinky uzatvoríme zvyšnou horkou čokoládou. Jahodové pralinky sú robené z obyčajnej jahodovej, tukovej polevy plnené tým istým krémom.
-
7
Pralinka v reze.
@Zirafninka1 - prekrasne! Napad za milion!
marcipán si si robila sama, či máš tip na naozaj mandlový v nejakom obchode?
aj belgické pralinky...