Jahodovo - čokoládovo - orieškové pralinky fotorecept
Foto: zirafninka1
Suroviny
|
|
Orieškový základ: | |
100 g |
|
100 g |
|
Čokoládový krém: | |
40 g |
|
50 g |
|
100 g |
|
Jahodová vrstva: | |
6-10 PL |
|
1 KL |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny na orieškový základ.
-
2
Lieskovce rozložíme na plech a v rúre vyhriatej na 180 - 200 °C ich nasucho opražíme.
-
3
Lieskovce necháme mierne vychladnúť, preložíme na utierku a zabalíme do batôžka.
-
4
V batôžku oriešky vyšúchame aby sme sa zbavili šupky.
-
5
Cukor dáme do hrnca a na miernom ohni ho necháme karamelizovať. Hneď prihodíme lieskovce a za stáleho miešania dokončíme karamel.
-
6
Lieskovce obalené karamelom vylejeme na podložku prikrytú papierom na pečenie a necháme vychladnúť.
-
7
Karamelové lieskovce dáme do mixéra. Mixujeme na hladký krém (môjmu mixéru to trvá až cca 20 minút). Rozmixované lieskovce môžeme ešte prepasírovať cez husté sito.
-
8
Všetok orieškový základ v tomto recepte nepoužijeme, ale robiť menšie množstvo neodporúčam - s malým množstvom to v mixéry ide horšie. Zvyšný základ skladujem v chladničke.
-
9
Mliečnu čokoládu nasekáme na malé kocky
-
10
a zalejeme horúcou smotanou. Vymiešame hladký krém.
-
11
Pridáme orieškový základ.
-
12
A opäť dôkladne rozmiešame.
-
13
Jahodové pyré (ja som použila mrazené) na malom ohni varíme cca 5-10 minút, kým sa prebytočná voda neodparí - vznikne hustý krém. Na záver pridáme med, prehrejeme a odstavíme ( med pridávať nemusíme, čokoládový krém je dosť sladký ).
-
14
Pripravíme si pralinkové formičky s horkou čokoládou. Viac bod č.6 v recepte http://varecha.pravda.sk/recepty/pralinky-s-brandy-marcipanom-a-bielou-cokolado/20475-recept.html . Do formičiek rozdelíme jahodové pyré.
-
15
Zalejeme čokoládovo - orieškovým krémom a odložíme do chladničky.
-
16
Po 10tich minútach pralinky uzavrieme horkou čokoládou a necháme úplne stuhnúť.
-
17
Ja som pralinky ešte ozdobila jahodovou polevou.
porušila,ukladám do KK
Robila som trošku inú plnku, mandľovo-horko čokoládovú... do časti z praliniek som dala aj malinovú, do ďalšej ríbezľovú. Už aj viem, že na mojich 24 formičiek treba cca 200g čokolády.
Ešte určite spravím. :)