prišlo mi mailom, počítajte aj Vy.
www.praveorechove.com/news1.inc.php?subject=%3A%3A%20Tradi%E8...
Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 3 najnovší komentár dnes 12:22
- Veronkahof: Oškvarkové pagáče 0 zatiaľ bez komentárov
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár dnes 09:39
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 4 najnovší komentár 9. júla 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 3 najnovší komentár dnes 12:22
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 706 najnovší komentár dnes 09:39
- Cesminaz: Obľúbené miesta a zaujímavé jedlá 208 najnovší komentár včera 07:13
- Mimka946: Platkova želatina 9 najnovší komentár 29. júla 2025
- Petra5: Dusenie mäsa 7 najnovší komentár 17. júla 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 171 najnovší komentár dnes 09:39
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, zavařujete? August 2025 3 najnovší komentár dnes 12:22
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 35 najnovší komentár 26. júla 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Už ste o tom počuli? Túto účinnú zbraň proti otravnému hmyzu na balkóne má doma každý VIDEO
-
Slaninový džem, unikátna delikatesa, ktorá vás nadchne VIDEO
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím VIDEO
-
Kuracie rezančeky s pestrou zeleninou VIDEO
-
Jednoduchý trik, ako šikovne dávkovať lepkavé suroviny VIDEO
-
Ako od Balatonu: Tradičné, zemiakové, bez kysnutia aj podľa Juraja Baču. 10 receptov na tie najlepšie langoše
-
Rýchle varenie: 13x špagety s letnou zeleninou. Spravte k nim omáčku z cukiet, paradajok či baklažánu, nikto nebude protestovať
-
Keď ju nestíhate jesť: Bohatá úroda cukiet? Toto sú spôsoby, ako ich spracovať, aby vydržali dni, týždne aj mesiace
-
Jednoduché pečenie: Žiadne miesenie, šľahanie ani vaľkanie cesta. 10 receptov na mrveničkové koláče s ovocím
-
Letný obed: 12x zeleninový prívarok s klobáskou, vajíčkom či fašírkou. Takto určite zasýti každého
-
Malý manuál pečenia: Ako pripraviť dokonalé piškótové cesto. Tieto rady vás zachránia pred debaklom
-
To najlepšie na leto: 11 receptov na fantastické ovocné rolády. Keď si upečiete, neoľutujete!
Škoda, že sú tam recepty iba z východu...
Alenka, a čo keby ste tam pridali tie dolnozemské z Iže?? :)
2 polievkové lyžice masti
3 polievkové lyžice hladkej múky
500 g egrešov alebo kompót
1/2 litra vody
1 smotana na šľahanie
Z masti a múky pripravíme hustú zápražku. Pridáme egreše a zalejeme smotanou, ktorú sme rozmiešali vo vode. Omáčku dovaríme. Ničím nedochucujeme.
Nikdy som to nerobila ani nejedla, použila som recept z babičkinho receptára, ktorý zozbierala priateľka v Iži, ako spomína Dublinka. Ešte sa tu píše, že je vynikajúca z višní.
iným aj višňová omáčka s pečeným meskom. Ozaj veľmi chutné a
obľúbené.
Okrem toho by som chcela navrhnúť, že keď dávate na stránku takéto originálne alebo prastaré recepty, mohli by ste uviesť aj dedinku, odkiaľ ho máte, teda kde bývala Vaša babka a tak ? Možno sa táto informácia niekedy zíde pre mladšie generácie.