prišlo mi mailom, počítajte aj Vy.
www.praveorechove.com/news1.inc.php?subject=%3A%3A%20Tradi%E8...
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1043 najnovší komentár dnes 16:51
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1043 najnovší komentár dnes 16:51
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 540 najnovší komentár dnes 16:51
- Mijaita: Vůně vánoc 4 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 2 najnovší komentár 26. decembra 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Linecké trubičky +fotopostup -
Žĺtková torta s krémom z vaječného likéru -
Plnené košíčky +fotopostup -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Slané pistáciové biscotti -
Medové tiramisu rezy, rýchly a pôsobivý dezert bez pečenia +video
-
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Domáce bezlepkové opekance „bobaľky“ s makom +video -
Chrumkavé slané praclíky +fotopostup -
Opekance s makom -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky +video -
Chrumkavé čínske kura v medovej omáčke s opekanými rezancami -
Domáce punčové pipky
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie -
Sviatočné pečenie: 12 receptov na najobľúbenejšie vianočné zákusky -
12x drobné pečivo s plnkou: Pospájajte koláčiky nielen džemom, núkajú sa aj bohatšie možnosti
Škoda, že sú tam recepty iba z východu...
Alenka, a čo keby ste tam pridali tie dolnozemské z Iže?? :)
2 polievkové lyžice masti
3 polievkové lyžice hladkej múky
500 g egrešov alebo kompót
1/2 litra vody
1 smotana na šľahanie
Z masti a múky pripravíme hustú zápražku. Pridáme egreše a zalejeme smotanou, ktorú sme rozmiešali vo vode. Omáčku dovaríme. Ničím nedochucujeme.
Nikdy som to nerobila ani nejedla, použila som recept z babičkinho receptára, ktorý zozbierala priateľka v Iži, ako spomína Dublinka. Ešte sa tu píše, že je vynikajúca z višní.
iným aj višňová omáčka s pečeným meskom. Ozaj veľmi chutné a
obľúbené.
Okrem toho by som chcela navrhnúť, že keď dávate na stránku takéto originálne alebo prastaré recepty, mohli by ste uviesť aj dedinku, odkiaľ ho máte, teda kde bývala Vaša babka a tak ? Možno sa táto informácia niekedy zíde pre mladšie generácie.