Diskusie
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 22 najnovší komentár včera 20:19
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár včera 08:14
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 22 najnovší komentár včera 20:19
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 766 najnovší komentár včera 08:14
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Jún 2025 319 najnovší komentár včera 08:14
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? Júl 2025 22 najnovší komentár včera 20:19
- Daniela15: Suché zapekané cestoviny 3 najnovší komentár 28. júna 2025
- Haji: Prosím, víte někdo o Tamar? 2 najnovší komentár 30. júna 2025
- Queenhaninka: Rozmery plechu 2 najnovší komentár 23. júna 2025
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Jahodová bublanina s mascarpone +fotopostup
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej +video
-
Polievka z bielej maslovej tekvice s hríbami, krúpami a zeleninou
-
Malý ražný chlebík
-
Nepečená strecha s mascarpone a ovocím +video
-
Nepečená torta s mandarínkami
-
Zemiakové guľky so slivkami z kompótu
-
Viete, na čo ešte slúži háčik na konzerve? Tento trik oceníte, keď ste neminuli celý jej obsah VIDEO
-
Super nápad, ako využiť staré gumené rukavice. Tieto praktické tipy sa vám hodia do života VIDEO
-
Strúhaný tvarohový koláč s višňami podľa Petry Tóthovej VIDEO
-
Kurací pekáč so zemiakmi v citrónovej omáčke VIDEO
-
Minipizze z cottage syra VIDEO
-
Minichuťovky z lístkového cesta VIDEO
-
Čo so zvyškom paradajkového pretlaku v konzerve? Toto urobí správna gazdinka VIDEO
-
Zákusky, torty aj sušienky: 11 receptov na stracciatella dezerty s kúskami čokolády
-
Začnite piecť teraz: 10x šťavnaté čerešňové koláče. S makom, tvarohom aj kokosom, už si len vybrať
-
Babky, toto im navarte: 10 jedál pre vnúčatá na prázdninách, nad ktorými nebudú ohŕňať nos
-
Obedy aj večere: Cestoviny, mäso, polievky aj trenčianske párky s fazuľou. 14 tipov, čo variť tento týždeň
-
To naj z Varecha.sk: 7 najčítanejších receptov na marhuľový džem. Topkou je recept bývalej konzervárky, len z ovocia a cukru
-
11x milované rezne: Prešporské, holandské aj čiernohorské, v cestíčku aj v trojobale
-
Sladký obed na koniec školského roka: 11 receptov na domáce parené buchty
- ak chceme mať výsledok naraz a kompletne upečený sa musí tepelne predupraviť (čiastočne upiecť, možno by fungoval aj konvektomat) a na ražni len dopiecť a chytiť arómu a kôrku.
- alebo pečieme a upečené odkrajujeme postupne a rovnako priebežne potierame marinádou (klasika napríklad pri pečení vola/býka)
- do veľkosti ovce (cca 15-20 kg) sa dá piecť aj komplet na ražni za dvoch podmienok; na bočnom teple (ražeň je vedľa ohniska, nie nad!) a máš motor na neustále otáčanie (pozri môj recept na pečenú ovečku)
- veľký kus pečený bez predúpravy by na povrchu bol zhorený a v jadre mäsa surový.
Fľaše (uhorkový štvorliter) šli do prasiatka (cca 30 kg) pri jeho predpekaní - ako z dôvodu zachovania tvaru (aby sa rebrá nezbortili) a zároveň aj rovnomernejšie prepieklo (v rúre).
Marinády záležia na mäse a chutiach konzumentov.
Pozor na prudký oheň pod ražňom - nemal by sa vyskytnúť, postup podobne ako pri grilovaní (ide o rovnomerné sálavé teplo do 200 °C, nie o plameň 400 °C)
Pri veľkých kusoch pozor na uchytenie mäsa - ľahko padne do pahreby.