O Varecha.sk

Neželaný nick.

kabanoska - bez fotkykabanoska, 9. júla 2013

Nechcela by som príliš zaťažovať adminov a technikov varechy,
ale v poslednom čase sa rozmnožili urážlivé komentáre , ktoré
zbytočne znevažujú úroveň varechy. Keď som bola niekedy
dávno na FB , bola tam možnosť zaradiť nick medzi neželaných a
nič som od tohoto nicka viac nevidela. Sme tu ľudia rozličných
pováh a nie každý znáša rovnako humor, kritiku, tvrdý komentár,
ostrú pripomienku a pod. Bolo by na každom , akého nicka si
človek vyradí z komentárov, pretože ľudia postupne zistia kto
ako reaguje na recepty , či má vôbec záujem niečo pridať , alebo
len rozvíriť hladinu urážlivými komentármi. Ani neviem či
je to vôbec technický možné , bola by to výborná vec.

@zareaguj


Diskusia k téme

tomas
Technicky to možné je, len je to trošku komplikovanejšie, ako sme predpokladali.
irenaw
len teoretizujem, nezdá sa, že to čochvíľa vojde do praxe.
kabanoska
@alena45
vôbec nie ! Na tebe záleží , ktorého varechára-ku vyradíš a nebudeš musieť čítať jeho komentáre. Tiež neverím , že by to bolo v dohľadnej dobe.
hviezdickaz
Ja som za ! Presne kvoli tymto par ludom ma tu omrzelo vobec pridavat ci komentovat recepty ...
alena45
mne sa zdá, že je tu menej nepríjemných komentárov, ako skôr reakcií popudlivých varecháčok. Položíš otázku a hneď sa vytočia, nepochváliš, spochybníš, a hneď sa vytočia. Málokedy sa stane, že je niekto zbytočne vulgárny. Netreba reagovať, ale vypínať ? To by som nechala na adminov.
mariamka
mne ti "odtrhnuti" pridu ako vyzva :) vobec to netreba riesit, prezentuju sami seba , staci reagovat vecne... vypinat mi pride diskriminacne
irenaw
ide zrejme o to, aby konkrétny užívateľ nevidel komentáre iného konkrétneho užívateľa, ak nechce. ostatní uvidia všetko ako doteraz. ono je to také všelijaké, ostatní môžu okomentovať jeho komentár a aj tak bude jasné, čo napísal... tiež si myslím, že stačí ukázať, že "hladina zostáva pokojná" a vybavené ;-)
elixir
Mne by sa to blokovanie páčilo... Nie len nickov, ale skôr aj celých diskusií pri témach či receptoch. Lebo niekedy je negativita "lepivá"... už sa mi stalo, že som z Varechy šla s trošku horšou náladou, než s akou som na ňu prišla. A to sa to ani netýkalo mňa, stačilo mi len vidieť ako ľudia na seba reagovali. A ja sem rada chodím práve zrelaxovať.
elixir
Samozrejme to myslím tak, že každý užívateľ by si blokoval sám čo uzná za vhodné, čo by neovplyvňovalo ako vidia Varechu iní používatelia.
mariamka
naco takto radikalne riesit veci? :) staci si predstavit realitu, to cloveku zapchate hubu alebo co ked ma silne reci ?? :) prehanam, ale mi to tak pride, ved je sloboda reci .. treba to nechat tak,, je to vyvin v kazdom smere a v kazdom z nas..
kabanoska
jasné , že je sloboda reči. Keď ti však niekto lezie na nervy , tak si ho vypneš. Ostatní uvidia naďalej všetko .
evanaaa
Súhlasím s @mariamka , ak sa mi niečo nepáči, preskočím, alebo nečítam, ale mňa zaujímajú aj záporné komentáre a odpovede, treba porovnávať, ale ak by bola funkcia na zmazanie, stačil by krížik vedľa komentára a dotyčný by ho zmazal, ale nie, aby sa zmazal všetkým. Ale zasa, načo je to dobré, treba sa vedieť povzniesť, aj keď vám krv v žilách vrie.
rea1
ja to vidím tak: ak si budeme môcť sami voliť, aké komentáre necháme či nenecháme v diskusiách, mám dojem, že väčšina napríklad receptových diskusií bude iba orgazmickým duchaprázdnym vzdychaním na tému úúúžasné, supríkové (!), báječné papaníčko, pridávam, znamenám, zakladám ... et cetera, et cetera. veď kto si nechá v diskusii nejakého rypáka. ale aj takých treba, lebo keby nebolo hlúpych, arogantných a jedovitých príspevkov, ako by sme vedeli, že tie ostatné sú dobré? :-) vidím: rajnica - myslím si: no, tě pic, rýpadlo sa dostavilo, ale veď každý jeho príspevok nemusí byť nevyhnutne otravný. (rajnicu som použila ako príklad, lebo už veľmi dlho sa pod týmto nickom neozýva. chvalabohu). keď vidím, že niekto na nevinne položenú otázku zareaguje "ty tomu rozumieš ako hus pivu, doštuduj si až potom sa ozývaj", poviem si, no, moja, dobrá si ty trubka. a na dotyčného si utvorím svoj názor. čo sa týka mazania príspevkov, bola by som za zachovanie terajšieho statusu. skôr by som navrhovala zaviesť hodnotenie receptov hviezdičkovaním. ale to je všetko iba môj názor. súkromný. toť, hľa, dnes sa tu tiež rozvinula jedna dobre jedovitá diskusia - ale načo mazať? zabavte sa na príspevkoch a tí "jednoduchší" (nechcem napísať duchaprázdnejší), tí sa budú jedovať a pľuť a prskať okolo seba a urážať ostatných, kdekoľvek, nielen na vareche, nech sa deje, čo chce. takých ľudí žiadne technické vymoženosti, vypínatká, pípatká ani blikátka nezastavia, vždy si nájdu škáru, cez ktorú niekoho opľujú. usmejte sa, povzneste sa a berte všetko s heslom "blbý lidi, taky lidi, pánbůh je má taky rád". a ešte jedno je pekné: malým rozoumkům málo ke štěstí stačí. tak pekný zvyšok dňa prajem. jana
mariamka
@rea1 alias Janka je jedna rozumna dusa, tlieskam ! v standingovejsn,, takto to ma byt a je to spravne pochopene.. kazdy si robi svoj obraz, naco mu ho brat?? inak toho kuchynskeho nacinia, za ktore sa da maskovat, je este dost.. momentalne aktualne jeden nick si tiez urobil peknu prezentaciu,, ani nemam chut ho komentovat
mariana33
super si to napísala rea1...v prvý moment na zlý komentár reagujem hrozne, chcem všetko vymazať a zahodiť, ale keď vychladnem tak si uvedomím, že tan pisateľ si lieči svoj komplex a už sa na tom len zabávam, ale aj tak som za...blokovať vyslovených rýpačov
pusta
@rea1 , presne tak, ako si to napísala:-)
úplne zdieľam tvoj názor.
aj som sa z chuti zasmiala :D
a tlieskam "standig ovation" ako @marimka
elixir
Čo som mala na mysli ja, je že ako užívateľ by som mala pri diskusii alebo pod prezývkou konkrétneho užívateľa link s názvom "ignorovať diskusiu", "ignorovať užívateľa"... Nie mazať či blokovať to, čo sa niekde píše, iba sa rozhodnúť, či niečo chcem čítať, alebo nie... kto chce čítať, môže, kto by nechcel, nemusel by...
mariamka
@elixir kto by uz len teba chcel blokovat? alebo ty jeho v tvojich receptoch?? ty si tu ukazka slusnosti a profesionality v kazdom smere, a tvoje recepty su ukazkove, hned ma to napadlo, ked si sa zapojila :)
evusik
neblokovať, načo? veď keď niekto píše len samé "úžasné, skvelé, ukladám" nemusí byť zákonite dobrý človek a ak niekto sem tam zarýpne, podpichne, skritizuje tiež to nemusí znamenať, že je to zlý človek, práve naopak, možno má len zdravý pohľad na vec... no a posledná kategória rypáci a podrývači ktorí zväčša len teoretizujú a občas sú aj vulgárni tých by som nechala tak, veď svojimi komentármi si podpiľujú konár na ktorom sedia...
marianne
Tiez by som nikoho nerusila ani neblokovala,pride mi to take....diskriminacne zapchat niekomu usta preto,ze napise nieco co sa mi nepaci a zrusim ho.Skratka nie je to moj styl...no vsak nech si povie kazdy,co ma na dusi a ak to presiahne ramec odtaaal-potaal,tak nech to riesi redakcia..
irenaw
keby občas nebolo hnusne, kto by sa už tešill, keď vykukne slniečko ;-)))
elixir
@mariamka som veľmi rada, ak ma tak vnímaš, aj keď nie som si istá, či si naozaj také pekné slová zaslúžim... :)