ahojte nepoznat eniejake dobre a hlavne moderne recepty uz mam dost tych starycch otrepanych receptov dakujem za radu :)
Diskusie
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kvetinka72: Potrebujem pomoc s grilážkami 4 najnovší komentár 5. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 355 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 13 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Haji: Co dnes vaříte, pečete, připravujete nejen na Vánoce? December 2024 253 najnovší komentár dnes 15:15
- Joranza: Čím nahradiť margarín Visa 4 najnovší komentár 20. decembra 2024
- Kacia: Aké potraviny jesť na zníženie cholesterolu? 3 najnovší komentár 19. decembra 2024
- Mamka4: Pštrosie vajce 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
- Kitchenguru: Čo variť v čase predvianočného pôstu? 1 najnovší komentár 13. decembra 2024
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
- Janger: Sledovať líšku v nore... 243 najnovší komentár 22. mája 2024
- Bylinka: Skúste a presvedčte sa . II.časť 36 najnovší komentár 2. decembra 2023
Najklikanejšie
recepty, videá a články
- Nepečené datľovo-čokoládové bonbóny VIDEO
- Chcete si urýchliť pečenie vanilkových rožkov? Super tip, ako ich urobiť raz-dva VIDEO
- Hľadáte perfektné cesto na vykrajované koláčiky? Skúste toto naše len zo 4 surovín! VIDEO
- Čokoládové kolieska s karamelom a so soľou VIDEO
- Jednoduchý trik, ako expresne ozdobiť drobné pečivo VIDEO
- Čokoládové kocky s kardamómom a pomarančom VIDEO
- Skvelá bielková citrónová poleva na všetky vianočné koláčiky VIDEO
- Odolná trinástka: Výborné recepty na trvanlivé vianočné koláče, ktoré vám vydržia až do Silvestra
- Linecké koláčiky: Prezradíme vám najlepší recept aj fintu, ako z jedného cesta urobiť 7 druhov vianočného pečiva
- Toto sú stálice: 10 najlepších klasických koláčov a zákuskov na vianočné sviatky. Sú tu aj tie vaše?
- Rokmi overené: 10 receptov na vianočné plnené oriešky, ktoré piekli už naše babky
- Orechové, karamelové aj čokoládové: Najchutnejšie plnené vianočné košíčky pre každý jazýček
- Pečie celé Slovensko: Zabudnutý dezert spod Tatier. Súťažiaci o ňom ani nepočuli a čo vy, poznáte Lohengrin?
- Máme ju radi: 10 receptov na sviatočné koláče a drobné pečivo s obľúbenou žĺtkovou polevou
Vyhýbaj sa stránkam so starými,otrepanými receptami..!!Duševné zdravie je neoceniteľný poklad..!!Nehazarduj...!!..:-)
ujo Google ti rád pomôže..požiadaj ho..:napr.:
www.svetvomne.sk/Kucharske-recepty-moderne-jedla-do-mode...
varecha.pravda.sk/recepty/tag/tradicne-jedla-moderne/...
Receptov nájdeš koľko len chceš, hlavne nezabudni na balsamico, tekvicový, či makový olej, chia a rôzne iné semienka a aby som nezabudla, rukolu, bez tej sa už asi nepodáva ani tiramisu. Tých vychytávok bude viac, nesledujem to, keď vidím zoznam surovín s pätnástimi položkami, okamžite zatváram recept.
A ešte kokosový olej a himalájsku soľ... :-)
To je len časť zdravých moderných receptov. Zaručene sa pri nich dožiješ vysokého veku, ako moji prastarí rodičia, babka 96 rokov a dedo 91 /keby ho nezrazilo auto, tak určite viac/.
Moderne varenenie nemusi byt chia ani kokosovy olej atd...
ale jednoducho nastavit prijem kalorii vydaju aby clovek nemusel vysedavat po lekaroch a nadavat na zdravotnictvo. Mozno len pridat ovocie na ranajky - fuj, a dat si o par knedli bez vypeku menej.
Alenka, ako píše @mariamka , o to tu ide, hneď ako som to čitala, som sa pousmiala, a povedala som si, to je veta ako keď sa dieťa hodí o zem a kope nohami, zas jedna chytrá, čo hádže udicu s háčikom.
Ale doma určite sa neriadime módou pri varení, jedine tak obmieňanie a kombinovanie surovín, a aj ozdobovanie.
Milujem taliansku kuchyňu ktorá je iná ako naša. Používam rôzne druhy ovocia a zeleniny ktoré sme v kuchyni nepoznali a nepoužívali. Milujem bylinky. Milujem semienka. Domáce pečivo bez sézamu, ľanového semienka si neviem ani predstaviť. Bežne používam ovsené vločky z ktorých keď som pred 35 rokmi varila synovi kašu miesto krupice tak mi povedali, že to len zajace žerú- aj som si poplakala ale varila ďalej.
Keby som mala vymenovať všetko čo varím inak ako varila moja mama alebo ako som varila ja pred 30 rokmi bol by to zoznam dlhý na dve strany, neviem či sa tomu dá povedať moderné varenie ale je určite iné ako to staré.
musím súhlasiť s @2010 "vela zeleniny, byliniek, korenin ale malo soli a muky" ak je toto moderné varenie tak som všetkými desiatimi za
aj keď môj muž tvrdí, že drží dietu a zo všetkého najradšej má dietny pečený bôčik a dietne šnicle :-)
Vselico je moderne .
Ja som tiez moderna ....alebo vlastne staromodna? Ved nefajcim , neprezieram sa, varim kazdy den cerstve jedlo z domacich potravin. Aj take staromodne jedla ako su halusky. Pirohy .Kuracia polievka s rezancami. Ale aj francuzsky cassoulet.Talianske cestoviny .Indicke kari aj malajsky rendang.Cinske pirozky jaozi aj xiao long bao ...To co je podla mna chutne .A tym aj moderne.
Len si treba vediet vybrat :-)
Jednoduchy recept od Jamieho peceny celer, (prave ide do truby v alobale) a sorry je to moderne to musi byt nechutne- netreba pridat.
Moj chlap by take nejedol radsej si da insulin.
www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/zombie-brain...
Akceptovať cudzie názory je jedna vec. POužívať vlastný zdravý rozum je vec druhá. Paleo a raw a low carb a keto sú všetko veci, ktoré ohrozujú ľudský metabolizmus aspoň tak, ako pečený bôčik s kapustou a knedľou. A rozoznať iróniu tiež niekedy nezaškodí, človek sa vyhne zbytočnému rozčuľovaniu nad blbosťou iných.
a ešte k tej modernosti, všetko ide dopredu, aj kulinárske umenie. Minule mi známa povedala- jáj keď ty vypekáš len také fajnové, americké! skoro som na zadok padla, pretože som mala napečené ovsené koláčiky s orechami - cookies, že ona radšej buchty s kysnutého cesta. Nuž ja zákusky nepečiem vôbec, iba na Vianoce, kysnuté len chleba aj to z celozrnnej múky a buchy z bielej múky sme si doma zakázali. Ale obyčajné koláčiky z ovsených vločiek boli moderné a ja tým pádom baba čo sa hrá na paničku. Človek nevie či sa má smiať alebo plakať.
Vyskúšala som mnoho vecí v kuchyni, niečo zapadlo do zabudnutia a niečo máme radi, napríklad tie cookiesky, niečo som varievala rada a už nevarím lebo máme svoj vek a už nám to viac škodí ako prospieva a myslím si , že je to celkom prirodzené, že to tak má byť. Mali by sme byť otvorení novým veciam, veď človek sa učí celý život a nie kritizovať len zato, že niekto je trochu odlišnejší ako my.
Ovsené keksíky pečiem rada aj ja, môj mierne upravený recept je z kuchárskej knihy z roku 1955. A tá kuchárka je kópiou Sandtnerkinej kuchárky. Takže je možné že moderné ovsené cookies sú staré skoro 100 rokov.
Mozno preto niekto vola po novych receptoch ????
Haha, ja som tiež videla ako to robí, tiež mám pripravený zeler, už sa na to teším, prílohu mal tuším s hríbami . Foto , pripravený na pečenie v celku :-) Dobre a dík, za pripomenutie.
ono je to asi v ľudskej povahe, niekto je otvorený všetkému novému a rád poznáva nové veci a niekto sa drží len toho starého, toho čo dobre pozná. Nemôžeme byť všetci rovnaký, pereto ži a nechaj žiť...
Chvalabohu, že nie sme všetci rovnakí, lebo by tu bola strašná nuda. Aj na Vareche.