ahojte nepoznat eniejake dobre a hlavne moderne recepty uz mam dost tych starycch otrepanych receptov dakujem za radu :)
Diskusie
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Daniela15: Prívarok - rednutie 13 najnovší komentár 28. novembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 1026 najnovší komentár dnes 14:22
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 6 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Ellie17: Recepty po starých mamách: Čo u vás doma nikdy nesmie chýbať? 13 najnovší komentár 8. decembra 2025
- Haji: Co dnes vaříte, pečete? December 2025 628 najnovší komentár dnes 14:22
- Mijaita: Vůně vánoc 7 najnovší komentár 17. decembra 2025
- Ellie17: Trapasy v kuchyni – priznajme si, zažili sme ich všetci! 2 najnovší komentár 12. decembra 2025
- Zizu: Žĺtkové rezy 1 najnovší komentár včera 23:17
Zážitky
- Kitchenguru: Stravovanie pre ženy 0 zatiaľ bez komentárov
- Movino: Jesenné snúbenie jedla s vínom priamo vo vinárstve 0 zatiaľ bez komentárov
- Kitchenguru: Čo si zabaliť na túru 0 zatiaľ bez komentárov
- Janac: Rímsky hrniec-čo to je? 30 najnovší komentár 18. novembra 2025
- Babinka: Domace cestoviny - do kazdej rodiny :) 36 najnovší komentár 18. októbra 2025
- Sonulienka: Čo je s @Haji? 4 najnovší komentár 10. októbra 2024
Najklikanejšie
recepty, videá a články
-
Vianočný zemiakový šalát s cviklou plný chuti a farieb +video -
Sušienková škatuľka s kandizovaným zázvorom -
Šťavnatá štefanská sekaná v slaninke. Tento sviatočný recept sa vždy podarí +video -
Orechový tart s ríbezľovým lekvárom -
Perníčky +fotopostup -
Raňajkové avokádové tortily +fotopostup -
Orieškové bochníčky s krémom
-
Grilážové kocky Jožky Zaukolcovej -
Vianočné pečivo - plnené orechy -
Apsheron - lieskovoorieškový zákusok +fotopostup -
Poctivá domáca hubová kapustnica s mrveničkou. Pochutnáte si, aj keď je bez mäsa +video -
Pravá retro kokosová roláda z roku 1965, rodinný originál -
Kysnutý koláč s karamelizovanou jablkovou náplňou +fotopostup -
Trojchodové menu z teplovzdušnej fritézy. Pestré hranolčeky, mandľové rezne a jednoduchý perník
-
Štedrák z lineckého cesta, bohatý vianočný koláč plný chutí VIDEO -
Trojfarebné šuhajdy plné čokolády a orechov VIDEO -
Mramorovaná poleva na sušienky a koláčiky. Jednoduchý spôsob, ako dosiahnuť wau efekt VIDEO -
Stromčeky z lístkového cesta, rýchle a efektné slané chuťovky VIDEO -
Jednoduché triky, efektný výsledok. Takto zdobiť koláčiky ste ešte určite neskúšali! VIDEO -
Vianočné pečivo pre lenivé gazdinky. Rýchlo hotové a bez vykrajovania! VIDEO -
Biela čokoládová saláma, jednoduchá cukrovinka, ktorú zvládne každý VIDEO
-
Sviatočný zákusok: 12 receptov na medové rezy. Od nehynúcej klasiky až po nové variácie -
Vianočná klasika: 13 receptov na vanilkové rožky. Máme tip aj pre lenivé gazdinky, ako ich urobiť raz-dva! -
Jemné a krehké: 11 receptov na strojčekové pečivo. Toto vám vydrží až do Silvestra -
Popraskané sušienky: 11x crinkles, jednoduché, ale efektné, hodné aj vianočného stola -
Ježe, rožteky, laskonky či medvedie labky: 13 receptov na vianočné dobroty s kokosom -
Použite tie správne: Tieto zemiaky sú najlepšie na zemiakový šalát. Prečo nie všetky druhy fungujú? -
TOP rebríček: 15 najčítanejších vianočných receptov všetkých čias. Upečte si na sviatky to najlepšie
Vyhýbaj sa stránkam so starými,otrepanými receptami..!!Duševné zdravie je neoceniteľný poklad..!!Nehazarduj...!!..:-)
ujo Google ti rád pomôže..požiadaj ho..:napr.:
www.svetvomne.sk/Kucharske-recepty-moderne-jedla-do-mode...
varecha.pravda.sk/recepty/tag/tradicne-jedla-moderne/...
Receptov nájdeš koľko len chceš, hlavne nezabudni na balsamico, tekvicový, či makový olej, chia a rôzne iné semienka a aby som nezabudla, rukolu, bez tej sa už asi nepodáva ani tiramisu. Tých vychytávok bude viac, nesledujem to, keď vidím zoznam surovín s pätnástimi položkami, okamžite zatváram recept.
A ešte kokosový olej a himalájsku soľ... :-)
To je len časť zdravých moderných receptov. Zaručene sa pri nich dožiješ vysokého veku, ako moji prastarí rodičia, babka 96 rokov a dedo 91 /keby ho nezrazilo auto, tak určite viac/.
Moderne varenenie nemusi byt chia ani kokosovy olej atd...
ale jednoducho nastavit prijem kalorii vydaju aby clovek nemusel vysedavat po lekaroch a nadavat na zdravotnictvo. Mozno len pridat ovocie na ranajky - fuj, a dat si o par knedli bez vypeku menej.
Alenka, ako píše @mariamka , o to tu ide, hneď ako som to čitala, som sa pousmiala, a povedala som si, to je veta ako keď sa dieťa hodí o zem a kope nohami, zas jedna chytrá, čo hádže udicu s háčikom.
Ale doma určite sa neriadime módou pri varení, jedine tak obmieňanie a kombinovanie surovín, a aj ozdobovanie.
Milujem taliansku kuchyňu ktorá je iná ako naša. Používam rôzne druhy ovocia a zeleniny ktoré sme v kuchyni nepoznali a nepoužívali. Milujem bylinky. Milujem semienka. Domáce pečivo bez sézamu, ľanového semienka si neviem ani predstaviť. Bežne používam ovsené vločky z ktorých keď som pred 35 rokmi varila synovi kašu miesto krupice tak mi povedali, že to len zajace žerú- aj som si poplakala ale varila ďalej.
Keby som mala vymenovať všetko čo varím inak ako varila moja mama alebo ako som varila ja pred 30 rokmi bol by to zoznam dlhý na dve strany, neviem či sa tomu dá povedať moderné varenie ale je určite iné ako to staré.
musím súhlasiť s @2010 "vela zeleniny, byliniek, korenin ale malo soli a muky" ak je toto moderné varenie tak som všetkými desiatimi za
aj keď môj muž tvrdí, že drží dietu a zo všetkého najradšej má dietny pečený bôčik a dietne šnicle :-)
Vselico je moderne .
Ja som tiez moderna ....alebo vlastne staromodna? Ved nefajcim , neprezieram sa, varim kazdy den cerstve jedlo z domacich potravin. Aj take staromodne jedla ako su halusky. Pirohy .Kuracia polievka s rezancami. Ale aj francuzsky cassoulet.Talianske cestoviny .Indicke kari aj malajsky rendang.Cinske pirozky jaozi aj xiao long bao ...To co je podla mna chutne .A tym aj moderne.
Len si treba vediet vybrat :-)
Jednoduchy recept od Jamieho peceny celer, (prave ide do truby v alobale) a sorry je to moderne to musi byt nechutne- netreba pridat.
Moj chlap by take nejedol radsej si da insulin.
www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/zombie-brain...
Akceptovať cudzie názory je jedna vec. POužívať vlastný zdravý rozum je vec druhá. Paleo a raw a low carb a keto sú všetko veci, ktoré ohrozujú ľudský metabolizmus aspoň tak, ako pečený bôčik s kapustou a knedľou. A rozoznať iróniu tiež niekedy nezaškodí, človek sa vyhne zbytočnému rozčuľovaniu nad blbosťou iných.
a ešte k tej modernosti, všetko ide dopredu, aj kulinárske umenie. Minule mi známa povedala- jáj keď ty vypekáš len také fajnové, americké! skoro som na zadok padla, pretože som mala napečené ovsené koláčiky s orechami - cookies, že ona radšej buchty s kysnutého cesta. Nuž ja zákusky nepečiem vôbec, iba na Vianoce, kysnuté len chleba aj to z celozrnnej múky a buchy z bielej múky sme si doma zakázali. Ale obyčajné koláčiky z ovsených vločiek boli moderné a ja tým pádom baba čo sa hrá na paničku. Človek nevie či sa má smiať alebo plakať.
Vyskúšala som mnoho vecí v kuchyni, niečo zapadlo do zabudnutia a niečo máme radi, napríklad tie cookiesky, niečo som varievala rada a už nevarím lebo máme svoj vek a už nám to viac škodí ako prospieva a myslím si , že je to celkom prirodzené, že to tak má byť. Mali by sme byť otvorení novým veciam, veď človek sa učí celý život a nie kritizovať len zato, že niekto je trochu odlišnejší ako my.
Ovsené keksíky pečiem rada aj ja, môj mierne upravený recept je z kuchárskej knihy z roku 1955. A tá kuchárka je kópiou Sandtnerkinej kuchárky. Takže je možné že moderné ovsené cookies sú staré skoro 100 rokov.
Mozno preto niekto vola po novych receptoch ????
Haha, ja som tiež videla ako to robí, tiež mám pripravený zeler, už sa na to teším, prílohu mal tuším s hríbami . Foto , pripravený na pečenie v celku :-) Dobre a dík, za pripomenutie.
ono je to asi v ľudskej povahe, niekto je otvorený všetkému novému a rád poznáva nové veci a niekto sa drží len toho starého, toho čo dobre pozná. Nemôžeme byť všetci rovnaký, pereto ži a nechaj žiť...
Chvalabohu, že nie sme všetci rovnakí, lebo by tu bola strašná nuda. Aj na Vareche.