Rôzne

Masterchef na Slovensku

zasazuza - bez fotkyzasazuza, 5. mája 2012

Zachytila som, že sa na Slovensku bude vysielať kuchárska súťaž
Masterchef a teraz sa môžu prihlasovať amatérsky kuchári.
Neviete mi niekto poradiť, aká vysoká je požadovaná úroveň
varenia?
Čo treba vedieť, aby sa tam dalo prihlásiť? Pozerala som si videá a
vyzerá to dosť náročne.

@zareaguj


Diskusia k téme

tkatka
Tu na stránke:  cyclone3.markiza.sk/masterchef...

píšu že nemôžeš byť vyučený kuchár alebo pracovať vo funkcii kuchár, pomocný kuchár a podobne. Nepíšu tam nič také čo musíš ovládať. Chceš sa tam prihlásiť, ak sa smiem spýtať?
celeblith
@zasazuza si ma predbehla, aj ja som to chcela varechacom navrhnut, ze je tu vela sikovnych amaterskych kucharov, mohli by sa prihlasit :)
masterchef.markiza.sk
tu najdes prihlasku
zasazuza
Dakujem za link. Uvazujem nad tym. Tiez si myslim, ze na vareche je kopec ludi, ktori by to mali skusit. Len ci sa o tom vseobecne vie, ze sa taketo nieco chysta. Bola som na facebooku, a tam je strasne malo tych, ktorym sa to paci.
Ani ta cena nie je na zahodenie. Ale asi viac ako peniaze sa mi paci vydanie vlastnej kucharskej knihy.
sovka62
Počkám si a uvidím, či to bude o varení, alebo opäť len o hašterení sa a vzájomnom hodnotení súťažiacich, kde si jeden druhému vyčítajú triesku v oku a vo vlastnom oku brvno nevidia. Akosi mám pocit, že súťaže našich komerčných televízií sú o tom, že vytiahnu z ľudí tie najhoršie emócie a ukážu ich pekne na kameru.
evusik
@sovka62 myslím, že toto bude o varení, pozerala som na internete niektoré americké časti.... kuchári dostanú zadanie a v časovom limite musia uvariť jedlo... napr. v jednej časti dostali všetci rovnaké suroviny a z toho museli navariť, porota to ochutnala zhodnotila a jedného vyradila.... bolo to celkom zaujímavé.... ja sa na to celkom teším, len dúfam, že z toho nespravia nejakú trápnu reality show lebo naše TV sú schopné všetkého len aby prilákali diváka....
misa1
uz sa na tu sutaz tesim...asi to bude nieco podobne ako mal Pohlreich na Prime sa to volalo Na noze.
michsamant
Masterchef je moja najoblubenejsia amaterska kucharska show. Najviac sa mi paci Australska verzia. U nas od polovice maja zacina Masterchef junior, kde budu sutazit len deti, uz sa na to tesim. Inak sa tam prihlasuju vacsinou ludia, co maju varenie ako hobby, teda nie povolanie, nie vystudovane. Najviac sa mi pacila cast, kde si mohli vybrat urcity pocet surovin, ake chceli a mysleli si, ze z toho budu pripravovat jedlo. A ked uz stali pri svojich stoloch s kosikom surovin, kazali im povymienat si tie kosiky, cize varili z toho, co si vybral niekto iny. Musia vediet uplne vseko, od vykostovania a filetovania ryb, cez vymiesanie spravne hustej majonezy az po rozne sposoby pripravy jedla, rozne kuchyne a samozrejme to musia vediet aj pekne "ulozit" na tanier. Osobne si myslim, ze je to dost narocna sutaz a som zvedava ako sa im podari tento program na Slovensku. Drzim palce.
mata3636
aj ja sa na tento progam teším, len mám takú istú obavu ako @evusik - pre sledovanosť aj cez mŕtvoly :(
jeka
Ked to bude ako na "Paprike" tak sa buede načo pozerť,tiež sa na to teším...
janger
Masterchef Holandsko sme mali aj tu. Rada som to pozerala. Naposledy som sledovala Masterchef Australia. Je to podla mna velmi narocna sutaz. To uz nie je len take bezne domace varenie. Finalisti a vitaz, tak to je ozaj vysoka uroven. Ci uz v teoretickych vedomostiach, technike, zrucnosti, a odolnosti voci stresu (vsetko sa robi na cas). Ak si niekto z vas trufne, budem drzat palce.
babav
Poslednu sezonu Masterchef US som pozerala s velkym zaujmom.
Aj ked to definuju ako amatersku sutaz ,naroky na sutaziacich boli velke ...presne ako pise @janger a @michsamant , ma to ovela vyssiu uroven ako domace varenie a sutaziaci musia vediet uvarit jedlo zo surovin ,ktore casto vidia po prvy raz ,musia si v okamihu vybrat dodatocne suroviny ,aby jedlo bolo dokonale a dokoncene
v casovom limite .Good luck!
sirmephisto
na toto sa tesim aj ja :) a dufam ze to bude viac podobne australskemu formatu nez UK alebo USA :)
evanaaa
Takže ste to postrehli viacerí, a predbehli ste v oznamovaní aj mňa, ja som o tom chcela napísať a navrhnúť nášho " šéfkuchára" @ethanel - a, ale ako vidím, nespĺňal by podmienky, nie je amatér kuchár. Ale zvedavá som aj ja. Na Paoprike je tuším s takým titulom sympatický Laci Hornáček, ak sa nemýlim.
2010
U nas vcera zacalo 2012 eliminacne kolo -50 domacich kucharov...



babidka
@2010 , skoda , ale u nas sa to neda spustit /autorske prava/ Myslim , ze tato sutaz je "trosku viac " ako o amaterskom vareni ....
mirkamt
ak to bude ako "Na nože" na Prime s Pohlreichom, tak sa teším
ethanel
@evanaaa dakujem za poklonu :) no uz som uvazoval o prihlaseni ale ked som cital podmienky tak veru nieje to pre mna nakolko som vystudovany kuchar aj ked profesionalne nevarim uz 15 rokov :), tuto relaciu sledujem v UK stale a stretol som sa aj s porotou a mal som tu cest im robit prezentaciu jedla a vysvetlovat syrovy vozik na ktorom bolo 28 syrov, musel som im povedat nieco o historii syru, vyrobe .... a nakoniec vysvetlit vsetkych 28 syrov co ponukame v restauracii a ktomu odporucit vino, slatke vino a port no poviem ti ze som sa zapotil no a tu su hlavny porotcova zraloci Gregg Wallace a John co vas zozeru za ziva :)



evanaaa
@ethanel , nič si z toho nerob, aspoň môžeš sledovať súťaž a porovnávať, alebo aj kritizovať v domácom prestredí. Možnože príde nejaká súťaž aj pre teba.
mireck
Ahojte všetky amaterské kuchárky,

pokial by ste chceli poradiť ktoré odvetia gastronómie treba ovládať na Masterchef vrele poradím, keďže mám súťaže tohto tipu veľmi dobre naštudované a sám som neraz a aj nedávno súťažil.
Som profesionálny kuchár a rád poradím presne čo by ste mali vedieť keďže som čítal že zrejme neviete čo budú od vás vyžadovať a v čom by ste mali mať prehľad. Táto súťaž je úžasný odrazový mostík pre všetkých amatérov ktorí radi varia, preto neváhajte a ak máte záujem poradím.
radox1
tak sa nam koli vacsim ziskom do toho priplietla tv nova,a zase to bude cesko-slovensky projekt.tesil som sa na 3 slovenskych kucharov a vysledok?dvaja ceski a jeden slovak.nic proti cechom,ale uz na tieto spolocne projekty som alergicky.