Varenie

Lokše z cukrovej repy

ala64 - bez fotkyala64, 24. októbra 2017

Hľadám recept na lokše z cukrovej repy, ktoré kedysi robili naši starí rodičia, prípadne iné zaujímavé recepty z cukrovej repy.

@zareaguj


Diskusia k téme

6 komentáre k článku
Aj ja poznám len repák, záhoráci si ho pomenovali "zaječí brendy" a áno, dá sa vypiť, len sa treba zaprieť. Ale na zlé trávenie jednotka, strávite aj klince.
Lokše z repy
Okrajat 3ks repy a dať variť do mäkka cca 3hod
Nechať vychladnúť a potom na strúhadle prepasirovat.
Lyžicu soli a kávovú lyžičku Sody bikarbóny
Cesto zahustiť hladkou múkou aby sa to dalo valkat.
Vyvaľkáme a dať piecť na sporák.
Potom zjesť. Dobrú chuť.
@ocho , ďakujem, už som robila 2x, raz len z cukrovej repy a raz som pridala aj 2 varené zemiaky. Potom som natrela roztopenou masťou. Len sa po nich zaprášilo. decká to jedli so slivkovým lekvárom a mletým makom, mne to chutilo aj omastené samé.

Pridaj komentár do diskusie: