Dlho sa mi nedarilo kysnuté cesto, až som to nakoniec vzdala, ale od kedy mám pekárničku, dávam ho do nej vymiesiť a podarí sa.
Čomu ale nerozumiem, prečo je toľko rcp na ich prípravu, v každom je iný pomer múky, mlieka a masla, niekde sa dáva vajce, alebo žĺtko, niekde nie. Prosím skúsené pekárky, čo robia s kysnutým už dlho o nejaké rady, aké cesto je na čo vhodné.
Ďakujem vopred
varecha.pravda.sk/recepty/univerzalne-kysnute-cesto/2973-...
@afataga neboj sa receptov, ktoré sú tu na vareche, neviem prečo je každý iný, ale to nech ťa netrápi....poskúšaj si aj sladké, aj slané a budeš spokojná s rozmanitými výsledkami
Na moravske kolace sa necitim, ale robila som uz nieco, co mali byt buchty, ale malo to trochu chut ako sisky :-) v nedelu chcem skusit nejaky zavin, este raz dakujem
- na tie buchto-sisky som pouzila tento rcp, na vianocku sa odhodlam mozno na velku noc
ti poradím výborný recept na buchty od Varecháčky čistinky su uvedené pod názvom Honzove makove buchty.Už som ich robila aj s makovou a dnes s tvarohovou náplnou. Pri dodržaní predpísanej gramáže Ti vznikne kvalitné cesto budeš spokojná.Buchty z tohto cesta mi najviac pripomínaju buchty mojej svokry, ktorá bola vynikajuca kuchárka.
Nemam sice recept, lebo vsetko kysnute cesto robim od oka, aaaaaaaaaaale, ak ides robit parene buchty a knedlu, vzdy si rob kvasok z vody, ak robis pecene kysnute cesto, rob ho z mlieka a skus dat do neho mast, ci bravcovu resp. vyborna je kacacia. Ja davam do cesta vzdy zltok a podla toho co idem robit prisposobujem hustotu. Muku vzdy miesam hladku s polohrubou v pomere 2:1. Treba viacej krat skusit, aj ja som sa dost napiekla az som prisla na najvhodnejsiu vairantu a potom to tiez pojde bez receptu. Zelam vela uspechov.