Rôzne

Kvalita masla v obchodoch

camembert - fotkacamembert, 4. júna 2014

Zdravím, ako je to s kvalitou masla v našich obchodoch? Predávajú sa tu (250g) balenia masla od 1€ až po 3€. Myslíte si že je v ich kvalite (chuti) nejaký rozdiel?

@zareaguj


Diskusia k téme

camembert
no práve preto sa pýtam vyskúšal som ale rozdiely tam nevidím...
smajliqa
no jedine ktore nekupujem je RAJO... sice ZNACKA... ale dat za maslo 2,50 miesto 1,20 mi dojde pritiahnute za vlasy
1x staja
luss44
nedávno som kúpila na skúšku maslo výrobca Belgicko, podľa zloženia kvalitné maslo, ale podľa vône a chute určite s prídavkom rastlinného tuku, takže toto nikdy viac. Najviac sa mi osvedčilo Pilos z Lidla.
bubaya
Na RAJO pozor, nikto nevie poriadne, čím konzervujú výrobky, majú takmer nekonečnú trvanlivosť.
afataga
ja zas kupujem Rajo, ale najlepsie je maslo z Agrofarmy Cerveny Kamen, aj ked ho maju malokde, tusim len v Tescu, ale tam moc nechodim
1x marcy
zolik
V Bille, v rakuskom Kittsee (5 km) od BA stoji 250g masla ako v SK a je podstatne kvalitnejsie. Da sa po kilach zamrazit. Po rozmrazeni nespoznate rozdiel medzi cerstvym a rozmrazenym. Odporucam z vlastnej niekolkorocnej skusenosti.
eviana
Ja tiež zvyknem kupovať Pilos v Lidli. Rajo ma zopár krát sklamalo pri iných výrobkoch a myslím, že naozaj u nich nesedí pomer cena-kvalita. Keď idem okolo Ružomberka, tak sa zvyknem zastaviť na salaši Krajinka a kúpiť si maslo tam, je skvelé... ale cestu okolo mám tak 1-2x v roku... takže som odkázaná na to, čo dostanem kúpiť tu. Agrofarma Červený kameň mi nič nevraví, musím zbystriť pozornosť :) Vďaka za tip @yogicek :)
manya
na každom výrobku má byť napísané zloženie, tak si prečítaj aký tuk obsahuje, väčšina ( všetky, ktoré som pozrela) obsahuje väčší podiel rastlinného tuku alebo len rastlinný tuk a výrobca to nazve maslom;
daniella9
minule som kúpila maslo pôvodom z Talianska - obsah mliečneho tuku bol 92% - kúpila som v Tescu, stál tuším 3 eurá či koľko, a taktiež ešte mávajú v Tescu maslo v takých akoby v téglikoch a zabalené - neviem aké je ešte som nemala príležitosť vyskúšať.
Väčšinou kupujem bud v jednote ich maslo, alebo Farmárske maslo, niekedy pilos
radost
i my kupujeme maslo farmárske-č.kameň..má inú vôňu i chuť-než tie z obchodu..
rulik
mne sa osvedčilo maslo Liptov, má dobrú maslovú chuť, nezdá sa mi ako nejaká náhrada, roky používame len toto, pred tým sme skúšali rôzne-skončili sme pri tomto
jac37
Ke kvalitě másla prodávaného v Praze. Moéje známá pejskařka pravidelně večer si k večeři dávala rohlík s máslem, pochopitelně za pomoci svého yorkschírka Tondu. Jednou však miláček když mu nabízela kousek rohlíku s máslem a on otočil hlavu, že to nechce a ani opakovaně. Přítelkyni to vrtalo v hlavě až ji napadlo se podívat na původ másla a zjistla, že máslo je polské. Toto bylo minulý rok když nám přátelé dodávali kvalistní potraviny technickou solí dochucené.
havino
my tu máme predajňu na vajcia, maslo, ovčí jogurt, mliečne produkty, Turčianske Teplice, je to výroba domáceho masla, len maslo, bez ničoho, zabalené v igelite, ale ono sa aj skutočne skyslí, pokazí po pár dňoch, kdežto Rajo aj ked je to maslo, ale trvanlivosť má a rozdiel? to čo kupujem je do žlta, Rajo je biele
hubata
Mňa tak napadá, že keby neboli pri pravom masle vo vitrínach rôzne fejky od všelijakých pofidérnych výrobcov - tak by bol asi taký výber ako za starého dobrého socíka: 2 druhy masla a hotovo. Akým právom výrobcovia siahajú na zdravie ľudí?

A tak je to pri každom tovare: 1 smotana pravá smotana, ostatné "smotany" všelijaké nahrážky. Hlavná vec že hyperbordel je plný tovaru, inak by to už nebol hyperbordel ale obyčajná samoobsluha o rozlohe 200 m2 s kvalitnými potravinami, ktoré sú aj potraviny. A len sa ešte zdržujeme čítaním zloženia na obaloch ........
trencanka
Kupovala som dlho Liptov. Ale kupila som nedavno 500 g balenie masla z Agrofarmy Cerveny kamen. Tak to je maslo ako ma byt. Po vytiahnuti z chladnicky ani netraba dlho cakat, krasne sa roztiera, dobra vona, vyborna chut a aj farba.
marcy
robievala som domáce,kým sme mali blízko gazdu,ktorý choval kravičky.Maslo bolo žltkasté,nesmrdelo,voňalo,keď som ho poriadne preprala
 varecha.pravda.sk/recepty/kravske-maslo/36681-recept.html...
a tým zbavila mliečnej zložky.Momentálne sme odkázaní na obchod,kde zvyčajne dostať maslo s rastlinným tukom pančované :/ kým som si robila sama,aj som si ho prepúšťala a to bola riadna fajnotka :)
babidka
Mne najviac chuti vlastne domace maslo ...ale ostatnym doma sa zda obroti kupenemu "kysle" .To je pravda , na tu chut si treba zvyknut :-) Skutocne dobre maslo/pre mna/ je vsak francuzske "Prezident" ktore dostat aj v supermarketoch .Cena ...nuz, je trosku vyssia ale mne najviac pripomina maslo ake bolo kedysi . na pecenie-varenie pouzivam zvacsa to najobycajnejsie Pilos z Lidla.
eviana
@yogicek a co ma neťukneš po čele, že ďakovať mám @afataga za tip na Agrofarmu ... Červený kameň mám teoreticky cestou na rodnú hrudu, takže rada vyskúšam, ďakujem drahá @afataga za tip ;)
finczi
používam maslo Sabi z obchodnej siete Milk agro. Viac mi chutí Liptov, ale niekedy kupujem aj Melina z Tesca, aj občas z Billy- ich privatnu značku clever.
abdul
Rajo je dosť predražené, na blízku máme holie pupke - Koliba, Hriňovská mliekáreň. Vraj 82 % tuku.
iwuska
ja zvyknem Rajo alebo Liptov maslo kupit, ked je v akcii, vtedy ich aj 10 pichnem do mraznicky. tiez mi chuti Tatra maslo, obcas ked natrafim na dake akciove farmarske, alebo coop jednota maslo. viac ako 1.70 nie som za 250 g ochotna dat, to uz tiez len s tazkym srdcom, obzvlast, ked v kauflande alebo lidli sa da do 1.50 vzdy stvrtinka kupit, ale tie nie su nikdy tak dobre. ani chutovo a ked si vsimnete, taketo maslo sa ani za svet nechce "oprazit", neviem, coho to je znamkou, ci ma menej bielkovin, resp. co vytvara tu orieskovu chut pri preprazani, ale v niektorych jedlach mi to chyba
vlasatka
Tiež môžem doporučiť vyrobky Agrofarmy. Je to mliekareň v Červenom Kameni. Robila som tam istú dobu v labáku, ich vyrobky môžem iba doporučiť. Skutocne su výborne. Či spomínané maslo, tvaroh, bryndza a nehovorím o syroch. Mňam, dala by som si. Taká čerstvo zarobená bryndza, jedna báseň.
vlasatka
Červený Kameň pri Ilave. A preto aj názov syra Vršatec- je to syr parmezanoveho typu (Vršatec je cez kopec do Č.Kameňa)
brambora
ja z agrofarmy kupujem bryndzu. maju to tusim len v Tescu. maslo som si nevsimla este, musim popozerat. masla zvyknem kupovat v Bille ich zltu znacku Billa (nie clever), nie je najlacnejsie ale nepatri ani k tym extra drahym. a ked mam cestu do Lidla, tak Pilos.
ericka
kupujem určite kvalitné a aj chutné maslo Liptov, i keď je nie práve najlacnejšie, len občas obmením Rajom..