Rôzne

Kuracia pečienka - čo je to?

altyn - bez fotkyaltyn, 22. novembra 2022

Vážené kolegyne a kolegovia. Kúpil som čerstvú kuraciu pečienku a medzi už na pohľad peknými kúskami som našiel takéto niečo škaredé. Nemám ani tucha čo a prečo to tam je. Samozrejme, že som to vyhodil, ale zaujímalo by ma, čo to je. Nikdy som nič také nevidel. Žeby aj kura mohlo mať cirhózu?

@zareaguj


Diskusia k téme

mamka4
Neviem, či na tej foto dobre vidím, ale kedysi naše zajačiky mali také bledé škvrny, a to preto, lebo boli liečené na koxidiozu. Pľúcka sme vtedy vyhodili, ale keď narástli,mäso sa dalo jesť. Možno boli aj tie kurčatá lieky proti nejakým chorobám.
1x haji
leaela
@altyn

Podla mna je to "fajnotka antibiotykowa".....☹☹☹
No z dobreho krmiva to urcite nebude😠
Pekny vecer vsetkym👍😉😆
evanaaa
Určite by som vyhodila, aj tie, čo boli v balení s nimi, alebo to bol pultový predaj? Oželieš peniaze, ale ušetríš si zdravie....ešte som to nevidela, pečienky zvyknem kupovať, ja už orežem, ak je trochu tmavé miesto.
1x haji
haji
Játra prohlížím vždy, co se mi nelíbí, letí. Je dobré si zapamatovat prodejnu a příště nekupovat. Jeden aby měl oči i v zadní části těla.
cesminaz
No to vyzerá fakt hnusne. Vyzerá to na rakovinu pečeňe😅😅 Ja by som tiež vyhodila celé balenie v ktorom boli tieto 2 pečienky. Neriskovala by som.
altyn
Ďakujem všetkým za komentáre, a vidím že nie som sám, čo niečo také nevidel. Poslal som obrázok mame a tiež sa s ničím podobným nestretla. Je to vlastne jedno, len som zvedavý. Nevyhodil som všetky, ostatné kusy boli v poriadku, viditeľne čerstvé. Už som ich aj uvaril, najedol sa a nič mi nieje. Tak ešte raz ďakujem 😁
smejkad
Ak je to pružné ako okolité tkanivo, je to stukovatenie, na jedlo nezávadné, len nepekné. Po prerezani je hmota v uzlíkoch rovnomerne tukovožltá. Ak je to tvrdšie, je to zjazvenie po nejakej chorobe alebo otrave, vtedy nejesť, pečeň kumuluje toxíny. Po rozrezaní prierez vykazuje vrstvy, rôzne farby atď.