Zdravá výživa

Krevety..

samboa08 - bez fotkysamboa08, 21. októbra 2011

Dobry den, som tu úplne nová a čo sa týka varenia ,tiez som len
zaciatocnik:-) no chcela by som poprosiť, či by mi niekto nepodaril ako
najlepšie pripraviť krevety. Ďakujem :-))

@zareaguj


Diskusia k téme

nadia56
@samboa08 , ja robievam krevety velmi jednoducho, kupujem krevety predvarene, necham ich rozmrazit, dam na chvilku do parneho hrnca a na tanieri ich prelejem rozpustenym cesnakovym maslom, je to vynikajuce, rychle, lahke, chutne jedlo, vyskusaj a daj vediet, ci ti chutilo:-)
samboa08
Jeeej ďakujem, niečo vyberiem a zajtra sa pochválim. Už sa teším keď budeme stolovať:-)))
julica
Uplne najlepsie je rozpustit si na panvicke maslo, trosku oprazit cesnak, preliat dobrym bielym vinom, odparit alkohol, osolit a vsupnut krevety - u nas, zial, zvacsa predavaju len tie obvarene, preto ich len trosku vo vonavej omacke prehriat, inak z nich budu gumaky :) k tomu biela bagetka, mnam
2010
Krevety ? medzi tymi skor narodenymi az na par vynimiek ako @Tinca ,boli equivalentom slimakov alebo zabacich stehienok, jednoducho daco velmi exoticke - nechutne.Takze vela starsich sa ich boji a vyhyba sa im ....za komunistov sa nepredavali.
Ine je to s mladsimi , ktory maju moznost cestovat a nemaju take predsudky. Krevety su ako kazde jedlo ktore dakomu chuti dakomu nie , vyskusaj uvidis , jedina rada cim dlhsie sa robia tym budu tvrdsie- zuvackove.Tu je jeden jednoduchy recept od @Eraserhead
 varecha.pravda.sk/recepty/krevety-na-grile-fotorecept/180...

Ked ti budu chutit mozes neskor prejst aj na exotickejsie recepty ako napriklad tento kde su zabalene ako cerstve jarne rolky s arasidovou omackou, je milion rozlicnych receptov na krevety je to uplne bezna surovina.



julica
taketo nieco, len by som ich dusila kratsie  varecha.pravda.sk/recepty/jednoduche-krevety-na-cesnaku-f...

@2010 vie, ako na exotiku, tak napriklad  varecha.pravda.sk/recepty/thajske-kari-krevety/5297-recep...
 varecha.pravda.sk/recepty/krevety-v-ryzovom-papieri/5571-...
 varecha.pravda.sk/recepty/krevety-z-ulice/20310-recept.ht...

Z tunajsich surovin by som vsak ostala pri tej najjednoduchsej uprave, mango ani ine exoticke plody u nas v dobrej kvalite nedostat, zial.
2010
@julica ma pravdu, vacsinou co kupis v obchode ( ked su ruzove ) su uz predvarene krevety -hotove, ked su sedej farby su surove.( Rozdiel v priprave je len par minut).To co som tu pouzil boli surove krevety tzv, jumbo -obrovske a boli hotove za 5-6 minut !Zacni s jednoduchym receptom a mozno skoncis s exotickym ako sme robili cez weekend , Thajske krevety v ananasovej omacke so sparglou a cukinou atd.


delikatesa
Pravdu povediac tepelne som ich neupravovala. V Škandinávii som si ich kupovala mrazené na kg alebo v náleve. A aj domáci ich väčšinou jedli s pečivom,mojonézou a citrónovou šťavou.Jááááj to je pochúťka:)Mrazené nechať len rozmraziť,olúpať a papať s vyššie uvedeným pečivom.
bozulka
Čerstvé krevety dostať kúpiť v Metre kto má možnosť.Nakoľko sú finančne náročnejšie nemám ich často tak robím ako @julica len pridám ešte čerstvú vňaťku, alebo niektoré recepty od 2010, ale tie bývajú náročnejšie na suroviny,potom to stojí zato.
marauder
@julica : palec hore! Krevety, z ladu, obcas kupujem v Metre. Ale na krevety doporucujem zajazd do Andaluzie, v sezone, ked sa podava ten ich jablkovy "burciak". V KAZDEJ! krcmicke ti to naleju sposobom: lava ruka za chrbtom, prava nalieva naslepo sponad hlavy. A krevety roznych velkosti a chuti serviruju ako pred-predjedlo pri cakacke na stol, ci konzultacii s kuchynou, ci vedia vybavit tvoju aj tu najnezmyselnejsiu objednavku. Samozrejme GRATIS!!! Doporucujem Oviedo.