Krevety na grile fotorecept

eraserhead - fotkaeraserhead, 28. júna 2011

Umenie regulovať teplotu.............

Suroviny

5 ks
0,2 l




Postup

  1. 1

    Z vína, oleja, cesnaku, petržlenovej vňate, korenia a rozmarínu spravíme marinádu v ktorej aspoň 30 minút marinujeme krevety.

    Krevety na grile (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krevety dáme grilovať nad pripravenú pahrebu - nie na oheň. Príprava správnej pahreby zaberie viac času ako samotné grilovanie. Správnu teplotu zistím tak že vo výške kde budem grilovať dám ruku, ak ju tam udržím 2 sekundy - je to správna teplota.

    Krevety na grile (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krevety grilujeme 3 minúty z jednej strany.....často otáčame

    Krevety na grile (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a 3 minúty z druhej strany......... často otáčame. Počas grilovania krevety potierame vetvičkou rozmarínu namáčanou v marináde kde sme mali krevety. Drobná rada: vetvičku rozmarínu si zaobstaráme z vonku dopestovanej rastliny, tie zo supermarkatov bez okien sú také "vetché" a na tento účel nevhodné:

    Krevety na grile (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Okamžite podávame.

    Krevety na grile (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

nbert
Ku krevetam je dobra omacka Marie-Rose : 3 PL majonezy, 3 PL kecupu, 1 CL konaku, stipka papriky a par kvapiek tabasca. Vsetko zmiesat dokopy.
dada1010
Mńam aj ja ich takto podobne robievam ale len na grilovacej panvici na plyne a sú aj tak výborné, a veľmi ich mám rada aj fritované...



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia