Foto: eraserhead
Umenie regulovať teplotu.............
Postup
-
1
Z vína, oleja, cesnaku, petržlenovej vňate, korenia a rozmarínu spravíme marinádu v ktorej aspoň 30 minút marinujeme krevety.
-
2
Krevety dáme grilovať nad pripravenú pahrebu - nie na oheň. Príprava správnej pahreby zaberie viac času ako samotné grilovanie. Správnu teplotu zistím tak že vo výške kde budem grilovať dám ruku, ak ju tam udržím 2 sekundy - je to správna teplota.
-
3
Krevety grilujeme 3 minúty z jednej strany.....často otáčame
-
4
a 3 minúty z druhej strany......... často otáčame. Počas grilovania krevety potierame vetvičkou rozmarínu namáčanou v marináde kde sme mali krevety. Drobná rada: vetvičku rozmarínu si zaobstaráme z vonku dopestovanej rastliny, tie zo supermarkatov bez okien sú také "vetché" a na tento účel nevhodné:
-
5
Okamžite podávame.
varecha.pravda.sk/recepty/grilovane-cili-krevety-/9388-re...