Thajské karí krevety

2010 - bez fotky2010, 27. februára 2010
Thajské karí krevety
Foto: 2010

Kari nie je len indicke jedlo ale vela krajin juznej Azie ma svoje aromaticke verzie.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg
1/2konzervy 150g
6
1 konzerva 400 g
zvazok
2
3  struciky
1
1 lyzicka
2  lyzice
1/2  lyzicky
1/2  lyzicky
2  lyzice
2  cm
2  cm
2  lyzice




Postup

  1. 1

    Male az stredne krevety nehajte chvostik a hlavu nehajte odlomte skrupinu a v strede ked maju zilku na chrbte vyberte. Ananas je dobre cerstvy nakrajat na male kusky ale aj z konzervy spravi sluzbu, Cherry paradajky pokrajat na polovicky ked su vacsie na stvrtky. Koriandrovu vnat pokrajat na drobno Citronova trava , ( ked mate ?, olupajte tvrdu cast a na velmi jemno pokrajat) Zazvor osupat a na drobno nakrajat Chilly papricky na drobno nakrajat

  2. 2

    Thajske kari: Nakrajanu cibulu , cesnak , chilly papricky,citronovu travu,tumeric, koriander prasok, hnedy cukor,kecup, alebo pretlak,cerstvy zazvor,rybaciu omacku,limetkovu stavu. Dame bud to maziara alebo rychlo do mixeru.Vytvorime "kasu" ktora stale ma strukturu nie rozmixovana na uplne na jemno

  3. 3

    Dajte omacku do woku alebo hrnca na silny plamen dokial sa nezacne varit, znizte na stredny plamen a miesajte ,pridajte ananas ,paradajky a krevety (surove) a kokosove mlieko( ked su krevety uz uvarene -cervene tak ich len prehrejte lebo su hotove a dajte ich posledne. Tesne pred koncom pridajte na drobno nakrajanu koriandrovu vnat ( tak ako u nas kopor do omacky). V thaijsku si kazdy pridava podla chuti viac chilly alebo soli , ale aj cukru ci limetky. Servirujte s dobrou Thaijskou jasminovou ryzou ( mnozstva su skor ako predjedlo)

Diskusia k receptu

michsamant
paradny recept..len poznamenam pre tych, co mozno nevedia ..turmeric je kurkuma
2010
Dik,
Thajsko je vo vareni "zvlastna" krajina jedlo by tradicne malo obsahovat viacej chuti, takze ten ananas a limetka pridavaju komplexnejsiu chut.
bozulka
michsmant ďakujem,práve som sa chcela na to opýtať.

2O10 recept bude fantastický idem nato v sobotu bude oslava tak ponuknem.Mám všetko okrem koriandrovej vňate,ta sa u nás ťažko zháňa.Dúfam,že môžem nahradiť petržlenovou vňaťou,guličky koriandru mám,tak že chuť tam aspoň trošku bude.
Recept som objavila až dnes a už je priradený !!!



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia