Krevety z ulice

2010 - bez fotky2010, 20. septembra 2011
Krevety z ulice
Foto: 2010

Toto je velmi jednoduchy Thajsky recept na krevety .Len zopar surovin ale vyborne, takze -Gung Pat Nor Mai.

2
porcie
10 minut minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

10 vacsie (nelupane)
5
10
2-3 struciky
1/2 lyzicky
spetka
1 lyzica
1 lyzica
2 lyzice
1/4 hrnceka teplá




Postup

  1. 1

    Pripravime si krevety , tak ze nechame hlavu a chvostik , ked su moc velke vyberieme crievko na chrbte (narezeme a spravime motylika ). Cesnak pretlacime alebo nakrajame ns drobno a zmiesame so solou. Dame zlahka oprazit do horuceho oleja vo woku Pridame krevety a niekolko minut stir -fry ( prazime a miesame ) pokial nezmenia farbu u mna to bolo cca 3 minuty.

    Krevety z ulice - obrázok 1
  2. 2

    Namoceme -napucene judasovo ucho, nakrajame na platky a pridame do woku tak isto Thajsku spraglu , vyzera ako malicka europska , netreba ju supat omyjeme a pridame. Podlejeme troskou vody, pridame lyzice lahkej sojovej , oyster omacky podla chute ( nemusi byt) a trochu korenia. 2-3 minuty stir fry prehrejeme . Vsetko sa robi kratko rychlo aby nam krevety neostali zuvackove ( ked sa robia dlho ).

    Krevety z ulice - obrázok 2
  3. 3

    Podavame s ryzou ozdobime posekanymi koriandrovymi listkami a jarnou cibulkou. Vecera za 15 minut hotova.

Diskusia k receptu

jerica
tak to si dobre pamätám , fakt to podávali (predávali) na ilici , len sme nemali odvahu si to kúpiť , to prostredie bez vodovodu , vedľa stánku na kolesách , voda vo vedre dobre kalná môj ma ťahal rýchlo preč. Keď to doma spravil syn tak to bolo fajnéééé papaníčko.
2010
jerica, to je prave super na Thajsku ze na ulici kupis fast food, ktory kdekolvek inde na svete ma miesto len v drahych restauraciach.
2010
@eraserhead ale najde , vidis si ma inspiroval zajtra rano idem na trh a kupim a spravim .Kazdy raz ked idem cez Singapore tak si tam dam je to ich specialita -ale musis byt na chilli.







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia