Varenie

Klasická kysnutá knedľa

mojamalickost - fotkamojamalickost, 18. januára 2012

Dobrý deň prajem.Chcela by som sa popýtať na fakt dobrú receptúru kysnutej knedle,ak niekto má.
Ja síce robievam knedle často,ale málokedy mi vyjde taká super a ak aj vyjde,tak neviem množstvo čoho,koľko som dala,lebo robím od oka.Nerobím viac ako z 1kg,ale priala by som si výborný,nadýchaný,predierkovaný knedlík s veľkými okami :-)
Ak niekto napíše....poteším sa....Dík


Chutné varenie Vám !

@zareaguj


Diskusia k téme

joel
no moja tak to skus...1/2 litra polohrubej muky,1 vajce,štipka soli,1/2 kocky droždia, 2 čl cukor a vody podľa potreby aby nebolo riedke ani huste cesto. Zamiesiš normalné cesto , ja miesim rukou a hneď vyformuješ dva knedle, ktoré nechaš na doske vykysnuť asi 3/4 hodiny. variš na pare 20 min. Aby ste baby nepovedali,že my chlapi sme trdla,tak ešte jednu novinku. Muku si rozdelim na 2 polovice, jednu zamiesim so žtkom a druhu s bielkom, cesto rozvaľkam najprv biele a potom na vrch žlte, zrolujema mam nádhernu dvojfarebnú knedlu
marianne69
aaaa mas taky isty obrazok ako ja,uz som sa zlakla, kedy som pridala diskusiu:-DDD
receptov na kysnute knedle je tu neurekom,ja som naposledy robila od@egreska varenu,bola vynikajuca,skus mrknut tam
mariaklara
Možno si už niektorú odskúšala, ja sem neviem vložiť recept na moju knedľu. Nájdeš ju pod názvom " Knedľa na pare ".
kuchticka
Ja robim knedle iba z hladkej muky, ale niekedy sa mi stane, ze ich nemam take lahucke ake si prajem, ale vzdy sa zjest daju.
@marianne , myslela som , ze si zmenila nick :-)))
kuchticka
@joel , ale neprezradil si nam ako to robis s kvasnicami/kvaskom. Mas dve cesta a kvasok dvakrat?
joel
ten kvasok rozudelim podľa oka na polovicu, ono keď sa zroluje, tak kysne spolu..
duschko
Dlhe roky som kupoval knedle u nas v obchode. Ked som kupil pekarnicku tak som na vareche nasiel recept na ozaj vynikajucu knedlu. Ten recept je od stefanm, pod nazvom "Knedla". Od toho casu robim len podla neho akurat je recept vylepseny o jednu PL oleja. Toto cesto pouzivam aj na parene buchty a podobne vytvory. Este nikdy ma nesklamal. Vrelo odporucam kazdemu a zaroven dakujem "stefanm" za vynikajucu knedlu.
jeka
ja som robila knedle z polo.múky,ale najnovšie už iba z hladkej a na vode.
mojamalickost
joel:robím rovnakým spôsobom knedle ako ty....nieže by som ich nevedela a boli by zlé,ale ja by som chcela robiť také superácke-vo vnútri s veľkými okami :-) moje majú také menšie....a používam poloh.múku...podľa mňa je hlad.múka ťažká...
mojamalickost
a ten hrnček mlieka je 2dc? múky tam ide 2,5 hrnčeka.....tiež 2dc,či väčší??? z hladkou múkou som ja ešte nerobila knedľu.....nie je to ťažké cesto??
mata3636
z hladkej múky knedľu určite nie. niekedy ma obale múky písali, na čo tá ktorá je: hladká: na zahusťovanie omáčok, polievok; polohrubá: na koláče, zákusky;, hrubá: na kysnuté knedle, buchty - tak nejako to tam bolo popísané. ja miešam pol na pol hrubú a polohrubú, na 1kg múky 1ks droždie, soľ, vlažné mlieko - od oka, zahnetiem polotuhé cesto a knedle varím vo vode 15 minút. mám ich pekné, dierkované. všetko je to o tom, získať skúšaním prax. ťažko je presne dodržiavať pomer surovín, každá múka je iná. ja robím všetky kysnuté cestá od oka, netreba sa toho báť :))
mojamalickost
ja robím len na pare.....a len s poloh.múky.Kedže aj ja robím len od oka....nie je to to,čo by som si priala....ale zasa sú v pohode....ale mne chýbajú veľké oká :-)