Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept)

Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept)
Foto: jerica
jericaJerica, recept pridal: 6. septembra 2010 11:02Ďalšie jeho recepty

No čo už , seriál pokračuje , k pečenej kačke s dusenou kapustou patrí aj knedľa , opíšem ako som ju robila , chutila , len ja knedle nemusím , manžel ten zas kysnuté knedle zbožňuje.

Suroviny

20
minút
príprava
30-35
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

dva rožky pokrájame na kocky , opečieme na masti
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 1

opečené, odložíme

do preosiatej múky dám pol bal . prášku do pečiva , soľ , vajce , kvások ,
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 3

pred domiesením , nalejem trochu oleja cc.1PL nie viac , dobre vypracujem na hladko , (určite sa opakujem aj po iných varecháčkach , ale keď to má byť ako postupujem , tak je to tu !!) celý postup som si presne vážila , aby to bolo zrozumiteľné všetkým. Pred kysnutím , vedľa pripravená teplá voda , je to môj urýchlovač,
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 4

vykysnuté , pripravené
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 5

opečené rožky zapracujem do cesta,
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 6

na doske nechám prikryté pár minút podkysnúť ,
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 7

na pare v hrnci , väčšieho rozmeru , na pare 30-35 minút
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 8

koniec seriálu
Kysnutá knedľa s rožkami (fotorecept) - obrázok 9



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

25 komentárov k receptu
  • ailuj82, 6. septembra 2010 o 11:55
    Je čas obeda, kľudne môže byť :)


  • michsamant, 6. septembra 2010 o 12:19
    velmi pekny serial ;)


  • elisticka, 6. septembra 2010 o 15:52
    taku presne robim aj ja je vynikajuca:-)))


  • sovka62, 6. septembra 2010 o 17:18
    Už som dávno nerobila s rožkami, dobre, že si pripomenula, nabudúce bude taká.


  • honestka, 6. septembra 2010 o 18:02
    Jarka, krasa na pohlad - a ta dobrotaaa!


  • evasik, 6. septembra 2010 o 20:25
    Nikdy so knedľu nerobila doma. Idem skúsiť.


  • jerica, 6. septembra 2010 o 23:36
    @elisticka , škriatok zaúradoval , vyhnala som ho.


  • esi, 7. septembra 2010 o 06:54
    Výborne, ten záverečný aj prvý obrázok je naj.


  • elisticka, 7. septembra 2010 o 08:03
    @jerica a prosim ta uz vymaz ten moj komentar mne sa neda aj tento dakujem:-))))) z 15.57


  • jerica, 7. septembra 2010 o 08:47
    @elisticka , "vyhoveno"


  • coldbery, 7. septembra 2010 o 09:28
    je to naozaj príma knedľa :-)))


  • bababa, 7. septembra 2010 o 10:01
    Na nedeľu plánujem k obedu kačicu, tak môžem skúsiť aj tvoju knedlu. Priznám sa, že ja stále knedlu iba kupujem, ale raz sa môžem prekonať. Uvidíme ...


  • bababa, 7. septembra 2010 o 10:02
    Na nedeľu plánujem k obedu kačicu, tak môžem skúsiť aj tvoju knedlu. Priznám sa, že ja stále knedlu iba kupujem, ale raz sa môžem prekonať. Uvidíme ...


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 12 komentárov)
  • marienka44, 7. septembra 2010 o 10:43
    Paracik resp. spodok knedle netreba pomastit, aby sa neprilepila? Postup je vynikajuci.


  • jerica, 7. septembra 2010 o 11:20
    @marienka , určite áno , ja som spodok knedle z rukami naolejovala.
    Jedna sa mi trochu prilepila , to nevadí , aj tak chutila , keď mi knedla ostane ,spravím ju s vajíčkom , najradšej robievam na panvici . Na masti osmažím cibulku , dám rozšľahané vajíčka , soľ, málinko nechám prejsť teplom , aby sa mi spravila riedka praženica a tak pridám knedlu pokrájanú na kocky , dopečiem , prílohu dávam hlávkový šalát .


  • garanco, 7. septembra 2010 o 11:52
    @jerica , taká som prišla hladná z vybavovačiek, hneď by som si dala jedlo z Tvojho obrázku! Výborný recept, vyskúšam. @marienka , navlhčený obrúsok polož na mriežku na pare, na to daj knedľu, neprilepí sa.


  • jerica, 7. septembra 2010 o 14:25
    @garanco zas som o niečo múdrejšia , určite na budúce dám navlhčený obrúsok , stále sa je čo učiť , vôbec sa nebránim novými radami .


  • frezia68, 7. septembra 2010 o 21:55
    @jerica :na Tvoje doporučenie som dnes klusala do Tesca a kúpila takú malú kačku.Tvoj seriál sa mi páčil a keď budem trpezlivá, "vyzlečiem ju z košielky" a hodím sem recept.Plnená bez prerezania kože,priateľka tak robí.Len musím k zubárke a či stihnem?


  • lydka13111, 8. septembra 2010 o 18:12
    no ani ja som taku knedlu este nerobila,ale mam v pondelok narodky ,tak skusim dufam ze sa podari,dakujem


  • marienka44, 26. decembra 2010 o 17:02
    @jerica , zajtra vyskusam Tvoju knedlu s rozkami, ale len z pol davky. Sme len 2 osoby. Misu s cestom polozis na urychlovac?/ tepla voda v nádobe vedla na obrazku c. 4/ :-)


  • lucikusik, 19. februára 2012 o 15:23
    ďakujem za výborný a zrozumiteľný recept. Knedľu som robila 1krát v životea vydarila sa na jednotku, až somsa čudovala, že aké to je jednoduché.


  • jerica, 19. februára 2012 o 15:34
    @lucikusik som potešená že sa vydarila, určite si prekonala blok pred kysnutým cestom,ja som sa tiež čudovala ked som spravila po prvé kysnuté cesto aké ja to jednoduché,teraz je to moje naj ,spravím radšej ako tortu.


  • olusci, 27. apríla 2013 o 06:53
    Jerica, už 2xsom robila knedľu podľa tvojho receptu- dnes idem už po tretí x. Prepáč, tie dva razy som nestihla ani len napísať... Recept je presný, KNEDľA je super! Je nielen nádherná ale aj skvele chutí...


  • tetuska, 8. septembra 2013 o 11:11
    rožkovú mám najradšej, dnes som ju robila s hubovou omáčkou a fašírkou, vynikajúca kombinácia, zjedlo sa to za 1 deň a to som si myslela, že vydrží obed aspoň 2 dni...


  • jerica, 1. novembra 2013 o 07:43
    @olusci , ďakujem za pekný koment , potešila som sa :-)
    @tetuska , teším sa aj tvojmu komentu , určite poteší každé milé slovíčko k pridanému receptu :-)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist