Parené knedle

Parené knedle
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 20. januára 2012 13:01Ďalšie jeho recepty

Tento recept už dávnejšie robím podľa @pusty. A musím povedať, že sú to naozaj výborné domáce " nadýchané" knedle. Jediný rozdiel je, že ja knedle nevarím, ale parím. :o)

Suroviny

90
minút
príprava
15 (parenie)
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou. Do priehlbiny v múke pridáme vajce. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Po vykysnutí kvások prilejeme do múky, premiešame, prilejeme vlažnú vodu a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme vykysnúť cca 45 minút.

2

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, z ktorých vyformujeme dva knedlíky. Necháme kysnúť ešte 20 minút. Do hrnca vložíme paráčik,tesne pod neho nalejeme vodu. Paráčik potrieme olejom. Keď voda zovrie, vložíme do hrnca knedľu, zakryjeme pokrievkou a paríme 15 min. NEODOKRÝVAME !

3

Po 15 min. opatrne knedľu vyberieme, a preložíme na dosku. Popicháme ju špajdľou z oboch strán a ponatierame olejom.
Parené knedle - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zuzliak, 20. januára 2012 o 14:18
    Mas ich nadherne a veeeelo :D presne taketo sa chystam spravit na vikend aj ja- a aj ja ich parim; nikdy som nevarila ;)


  • rennatte, 20. januára 2012 o 16:33
    pekneeee, podarili sa ti :-)


  • hviezdickaz, 20. januára 2012 o 18:10
    dakujem :)


  • janger, 20. januára 2012 o 18:53
    Aj ja som uz tieto knedle robila. Jednu cast som na vyskusanie uvarila a jednu som parila. Parena sa mi pacila viac. Je to vyborna knedla.


  • pn, 20. januára 2012 o 19:13
    @hviezdickaz ,aj ja robievam takuto knedlu,nikdy som ju neskusala varit stale ju parim,tak neviem aka je varena ale raz by som ju chcela vyskusat.a kolko sa musi varit knedla?


  • hviezdickaz, 20. januára 2012 o 20:01
    @pn - ja vzdy knedle iba parim,pre nas su take chutnejsie. Niekto si zas nevie vynachvalit varenu. Knedla sa vari tiez 15 min. , myslim,ze sa vklada do vriacej vody,a ked voda zacne vriet,odvtedy stopujes 15 min. Nezakryvas cely hrniec,iba vacsiu cast.


  • sovka62, 21. januára 2012 o 06:41
    Ak chcete knedľu variť, cesto musí byť hustejšie. Poučila som sa už asi pred štyridsiatimi rokmi, keď sa mi v hrnci namiesto knedle objavila placka cez celý priemer hrnca a vysoká asi 2 cm. Nevedela som či sa mám smiať alebo plakať, nakoniec som sa nerozhodla, nebolo kedy, musela som narýchlo spraviť halušky. Skúšala som varenú ešte raz, z hustejšieho cesta, podarila sa, ale také husté knedle nám nechutia, u nás vyhráva nadýchaná parená, ľahučká ako páperko.


  • marienka44, 21. januára 2012 o 10:52
    @Hviezdickaz ak mozem poradit: minule som vyskusala nie pomastit paracik /tuk sa parou aj tak zmyje/, ale na paracik som dala peciaci papier a knedla sa neprilepila pocas parenia. Je to OK. :-)


  • tykadielko, 21. januára 2012 o 12:41
    aj ja robím knedľu na pare....tiež som to sovka62 skúšala kedysi dááááávno variť - máš pravdu , nič-moc....oveľa lepšie sú parené :))))


  • puklicas, 21. januára 2012 o 14:36
    ja ešte dávam acidko a potom su tie knedle chutnejšie


  • dogagador, 21. januára 2012 o 15:22
    neviem sa k tomu odhodlat, toto je snad jedina vec, ktoru som nikdy neskusila. robim zemlove, alebo sucharove knedliky, mame ich velmi radi, kysnute nam pripominaju druzinu, ci zavodnu jedalen....ale ked sme na navsteve a podavaju sa, nuz zjeme.


  • zdezda, 21. januára 2012 o 16:24
    :-) s knedľou mám tiež niečo a niekoľkokrát zažité :-), no naučila som sa robiť po jednom sedení u našej tety na Morave, robiť "houskový knedlík", ktorý tiež robím na pare a vždy sa mi už podarí ,konečne :-)


  • skye, 21. januára 2012 o 20:10
    takto presne ich robim aj ja a su fakt vyborne, nadychane, lahucke :-) Akurat ich nepopicham sparatkom po pareni, ale tesne pred, hned ako ich dam na parak. Ale to je asi jedno a parim ich 20 minut....


  • dajda, 21. januára 2012 o 22:06
    Ja knedle len varím a sú dobré a nerobím velmi tuhé cesto na 1 kg múky dám 3-4 rožky na kocky a varím 10 min. z jednej a 10 min. z druhej strany.Robila som parené--dávno,ale moji spolubývajúci majú radšej varené a stalo sa aj mne,že z knedli je placka,ale stalo sa to aj pri parení.To záleží aj natom,či je knedla prekysnuta,alebo sa dlhšie varí.Robím knedle dost často už sa mi to málokedy stane-/vychytala som muchy :-)))


  • cica2, 21. januára 2012 o 23:11
    krásne sa ti vydarili


  • jarunka, 22. januára 2012 o 01:24
    Tiez parim knedlu a "houskovy knedlik" som uz davnejsie nerobila, musim zase urobit pre manzela. Knedla je pekna vydarena.


  • mojamalickost, 22. januára 2012 o 05:08
    robím skoro tak isto....len si nikdy nevážim množstvo a preto zakaždým nie sú rovnáké ale parím 20 min.


  • hviezdickaz, 22. januára 2012 o 14:28
    @mojamalickost - starsie gazdinky co poznam,vedia robit vsetky kysnute veci od oka,ja nie,ja vzdy potrebujem napisanu gramaz :o) , ale raz aj ja k takym receptikom - od oka dospejem :D


  • hviezdickaz, 22. januára 2012 o 14:29
    dakujem vam vsetkym za komentare :)))


  • lucylee, 26. januára 2012 o 10:25
    Mas ich krasne, ale urcite daj prec tag zdravie a diety. Z knedle urcite nikto neschudne :-)))


  • salinka, 26. januára 2012 o 21:36
    Pre nedostatok casu (alebo odvahy:-) som zatial nikdy knedle nerobila. Vyskusala som podla tvojho receptu a som velmi prijemne prekvapena. Je to uplne jednoduche a vysledok fantasticky. Neviem, preco som s tym tolko otalala. Dakujem.


  • hviezdickaz, 27. januára 2012 o 07:18
    @salinka- tak to som velmi rada,ze sa ti podarili a ze chutili :-)


  • hanula, 11. februára 2012 o 13:35
    Vynikajúca knedľa, ďakujem


  • hviezdickaz, 12. februára 2012 o 20:14
    @hanula - :o))


  • turistka, 14. februára 2012 o 09:41
    @hviezdi čkaz- pridala som rp a vyskúšam


  • mimit, 14. marca 2012 o 13:06
    dakujem za vyborny recept na knedlu, robila som ju prvy raz, u nas sa neda zohnat, musime pre nu cestovat az do Nemecka, tak konecne dnes mozme mat segedin :) este raz dakujem


  • hviezdickaz, 14. marca 2012 o 19:56
    @mimit- :)))


  • mundaka, 20. septembra 2012 o 06:17
    Ďakujem za recept... Mojá prvá parená knedľa v živote a musím povedať, že vydarená... :-) Mňam - mňam


  • hviezdickaz, 20. septembra 2012 o 09:05
    @mundaka ,to som velmi rada,ze sa vydarila :-)


  • lenushat, 20. januára 2013 o 02:05
    ja parim 20 minut a natieram maslom fantaaaaaaaaaaaaazia


  • hviezdickaz, 20. januára 2013 o 08:27
    @lenushat :-)


  • dugymara, 25. januára 2013 o 13:58
    ja robím kedle v parnom hrnci na papier, ale ho nepichám nemusí sa.


  • hviezdickaz, 3. marca 2013 o 07:17
    Vda vsetkym ka za komentare:-)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.

Orechovo-chrenová nátierka
Po rokoch moravské vinárky opäť ožili. Pod taktovkou Evy Kloudovej vydali nedávno voľné pokračovanie Kuchařky moravských vinařek.

Jesenná chrípka nechutí naozaj nikomu
- Inzercia -
Prichádza jeseň a s ňou aj zvýšená záťaž na váš organizmus. Pripravte sa.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 38/2014: Pivová kuchárka Pivová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 19. septembra v denníku Pravda.


TOPlist