Parené knedle

hviezdickazHviezdickaz, 34 ročná žena, Rajec, 20. januára 2012 13:01
Ďalšie jej recepty »

Tento recept už dávnejšie robím podľa @pusty. A musím povedať, že sú to naozaj výborné domáce " nadýchané" knedle. Jediný rozdiel je, že ja knedle nevarím, ale parím. :o)

90 min
príprava
15 (parenie) min
tepelná úprava

Suroviny

400 g
10 g
1 ks
1/2 ČL
1 ČL
125 ml ( vlažné )
125 ml ( vlažná )
podľa potreby

Postup prípravy

  1. 1

    Múku preosejeme do misy a zmiešame so soľou. Do priehlbiny v múke pridáme vajce. Pripravíme si kvások z vlažného mlieka, cukru a droždia. Po vykysnutí kvások prilejeme do múky, premiešame, prilejeme vlažnú vodu a vypracujeme hladké, nelepivé cesto. Cesto necháme vykysnúť cca 45 minút.

  2. 2

    Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dve časti, z ktorých vyformujeme dva knedlíky. Necháme kysnúť ešte 20 minút. Do hrnca vložíme paráčik,tesne pod neho nalejeme vodu. Paráčik potrieme olejom. Keď voda zovrie, vložíme do hrnca knedľu, zakryjeme pokrievkou a paríme 15 min. NEODOKRÝVAME !

  3. 3

    Po 15 min. opatrne knedľu vyberieme, a preložíme na dosku. Popicháme ju špajdľou z oboch strán a ponatierame olejom.

    Parené knedle - obrázok 3
ohodnoť recept:
Hlasovali 4 ľudia (4,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist