Priatelia kelu, až do nedávna som bol obmedzený a kel, ktorý mám veľmi rád som konzumoval len v
podobe polievky alebo prívarku. Tu som objavil kvantum rôznych možností inej prípravy. Preto by som všetkých neoficiálnych členov neoficiálneho klubu priateľov kelu (@sracz , @kimlo , @mijaita , @kvakac ....) požiadal, aby tu zdieľali recepty alebo link na recept na obľúbenú prípravu kelu. Práve dojedám vlaštinu od @kvakac a rozmýšľam či urobím sekanú s kelom, alebo kelový prívarok a k nemu fašírky....
Recept čaká na schválenie. A už som jedol dva krát, podľa plánu so zemiakovým prívarkom. A potom len tak s horčicou a prehrýzal s rožkom.
Diskusiu schválili niekedy v noci tak sa stratila. Preto som ju trochu oživil. Príde mi to dobrá téma. Keď človek varí pre dvoch, jedného alebo skrátka menej, tak pri surovinách ako kel, kapusta atp. je praktické mať aspoň dve veci čo človek chce uvariť.
varecha.pravda.sk/recepty/kelovy-privarok-s-opekackou-fot...
...pod receptom som dal aj zopát fotiek,
a polievku podľa varecha.pravda.sk/recepty/kelova-polievka-s-mletym-masom-...
varecha.pravda.sk/recepty/sekana-s-kelom/84536-recept.htm...
@kimlo vďaka za príspevok. Tvoja kelova s mletým mäsom je na zozname 1... Vlaštinu od kvakaca som mal v plane už asi rok tá bola na štartovacej čiare 😂
Polievka vyzerá dobre. Zaujala ma tá kápia v nej je to pre mňa atypické v kelovej polievke.
To len kvôli farbe,lebo aj oči jedia.Ale chuťovo OK , nevadilo :-).
@frezia
Jsem se s tim setkala ve vyvarech v Kostarice. Jen male kousky cervene kapie. Uz to delam take, prida na lahodnosti, aniz by to kdo poznal! Do masovych vyvaru ji kraji na malinke kousicky. Vyzkousejte jak @frezia pise!! :-)
varecha.pravda.sk/recepty/kelove-zavitky-fotorecept/56298...
A inak este z inych druhov kelu tu mam jedla, ale to asi do tejto tvojej temy nepatri.
Normalne ste mi ale narobili chute s tymito privarkami, polievkami atd. Dobru temu si pridal, @bugout. Taku fajn, zimnu @- ).
Polievku, prívarok tiež pripravujem z ruzickoveho kelu a z hlávkového plnený list-holubky, majú inú,zaujímavú chuť. Teraz je veľmi pekný ružičkový kel v Lidl:-)
Zapecený ružičkový kel: kel pokrájať na polovicu, na panvici,vhodnej do rúry podusiť ružičky na masle, pridať slaninu a nakrájaný cesnak ešte popražíť, dať dolu z panvice zaliať smotanou a posypať parmezánom.Vlozit do rúry zapiecť. Korenie a soľ podľa chuti.
Tady mas dalsi recept z kapusty (kelu) je pracnejsi, ale boží!! Prostě obalovaný, viz foto