Varenie

Keložrúti (kapustožrouti)

bugout - fotkabugout, 8. decembra 2022

Priatelia kelu, až do nedávna som bol obmedzený a kel, ktorý mám veľmi rád som konzumoval len v
podobe polievky alebo prívarku. Tu som objavil kvantum rôznych možností inej prípravy. Preto by som všetkých neoficiálnych členov neoficiálneho klubu priateľov kelu (@sracz , @kimlo , @mijaita , @kvakac ....) požiadal, aby tu zdieľali recepty alebo link na recept na obľúbenú prípravu kelu. Práve dojedám vlaštinu od @kvakac a rozmýšľam či urobím sekanú s kelom, alebo kelový prívarok a k nemu fašírky....

@zareaguj


Diskusia k téme

bugout
@kvakac (9.12.2022 15:38)

Recept čaká na schválenie. A už som jedol dva krát, podľa plánu so zemiakovým prívarkom. A potom len tak s horčicou a prehrýzal s rožkom.
bugout
@kimlo (9.12.2022 16:15)
Diskusiu schválili niekedy v noci tak sa stratila. Preto som ju trochu oživil. Príde mi to dobrá téma. Keď človek varí pre dvoch, jedného alebo skrátka menej, tak pri surovinách ako kel, kapusta atp. je praktické mať aspoň dve veci čo človek chce uvariť.
evanaaa
No, my sa práve teraz (včera, dnes) kŕmime kelom, inšpiráciu na recept, podľa ktorého som varila, som si vzala od @kimlo a jeho Kelová polievka s mletým mäsom, len som nerobila ako polievku, ale zahustené zemiakom na prívarok, a chutí nám, vďaka, @kimlo . Ináč robievam klasiku, kelovú omáčku s mäsom na šťave, ale chutí nám aj takto.
bugout
Ja mám ešte jeden tajný tip. Našiel som tu recept, že mäsové gulky v letnej kapuste..... Čiže jednoducho vymením kapustu za kel 😂
farbuska
Ja som tiež varievala hlavne kelový prívarok a kus kelu vždy pridávam do hovädzej polievky, ale Varecha mi obzor a jedálniček dosť rozšírila. Viaceré recepty som s úspechom vyskúšala a chystám sa aj na tento ostatný (sekanú s kelom) od teba.
mijaita
@bugout (9.12.2022 19:32)

@frezia

Jsem se s tim setkala ve vyvarech v Kostarice. Jen male kousky cervene kapie. Uz to delam take, prida na lahodnosti, aniz by to kdo poznal! Do masovych vyvaru ji kraji na malinke kousicky. Vyzkousejte jak @frezia pise!! :-)
45678
@bogout ja ružičkový kel robím v trojobale a vyprážam, ale tiež sa môže piecť pokvapkaný olejom, obvarený napicham na špajdlu striedavo s cibuľkou a grilujeme, samozrejme ochutený grilovacím korením.
Polievku, prívarok tiež pripravujem z ruzickoveho kelu a z hlávkového plnený list-holubky, majú inú,zaujímavú chuť. Teraz je veľmi pekný ružičkový kel v Lidl:-)
45678
@45678 (16.2.2023 18:42)
Zapecený ružičkový kel: kel pokrájať na polovicu, na panvici,vhodnej do rúry podusiť ružičky na masle, pridať slaninu a nakrájaný cesnak ešte popražíť, dať dolu z panvice zaliať smotanou a posypať parmezánom.Vlozit do rúry zapiecť. Korenie a soľ podľa chuti.