Varenie

Kare a jine bravcove maso, jak ho upravit aby bylo mekke (at uz v troube nebo na panvicce)

bondie8 - bez fotkybondie8, 12. mája 2013

Caute, moc Vas prosim o radu, vzdy kdyz delam neco z bravcoveho tak to mam trosku tuzsi.. :( Nevim co delam zle, at uz je to v troube nebo na panvicce.. zkousela jsem ho delat zprudka a kratko, stejne jako pomalu a dyl... vysledek? vzdy stejne :(

Co poradite? Predem dekuju

@zareaguj


Diskusia k téme

mesiar50
Ahoj...Skús nejaký spôsob pácovania resp marinovania.Mäso zmäkne a nevyžaduje potom takú dlhú tepelnú úpravu.Je po tepelnom sprac.
krehkejšie.Napr. keď robíme doma vyprážané karé tak ho nevyklepem
a ani ho nesolím.Rezne nesmú byť tenké ako ich robieva aj moja polovička.Dúfam,že mi prepáči,že ju ohováram.Keď pečiem mäso
dám rúru na niekoľko minút na max.aby sa na mäse vytvorila tzv,kôra
potom znížim na normálny stupeň.Možno tiež dôležitým faktorom je aj
dľžka pečenia resp.smaženia.Sú rôzne vpichové teplomery ktoré sa
používajú pri pečení a varení.Pri dosiahnutí stredovej vnútornej teploty mäsa na 70st.C je mäso OK.Prikryť papierom na pečenie resp.alobalom.Zbytočne nepicháme do mäsa ktoré pečieme aby sa nám z mäsa neuvoľňovala šťava.No a posledné riešenie je prešpikovať
mäso pásikmi slaniny.Inšie ma už nenapadá.Prajem ti pekný deň.

evanaaa
Pri pečení mäsa ho nesolím, ale na panvici zprudka osmažím zo všetkých strán aby sa stiahli póry na ňom a potom ho .1) dám do kuchty aj s prídavkami a dusím nejakú dobu, neskôr ho preložím do pekáča a do vyhriatej rúry....2) opečiem, ako v prvom prípade a vložím rovno do pekáča ( najlepší je ten, čo má aj vrch, alebo v podobe oválneho pekáča s vekom), podlejem, pridám masť a výpek , atď. a prikryté pečiem aspoň hodinu, aj viac, podľa veľkosti mäsa. Potom odkryjem a dopekám, kým nie je mäkké.
Rezne ja radšej vyklepem a krájam na tenšie, ony sa aj tak "zhrčia" a zhrubnú pri vyprážaní. Práve dnes som ich robila a mala som ich od večera namočené v mlieku, aby trochu zjemneli. Ale aj mne sa stane, že mám mäso tuhšie, neviem, čím to je.
mesiar50
Ale možno sme zabudli na to najhlavnejšie a to s čím je to prasiatko
prikrmované.Ale zásadne platí,že mäsko prerastené tukom je chutnejšie
ako mäso chudšie.A aké staré bolo to odporazené zviera...V dnešnej dobe
mäsá obsahujú veľa vody ani to nie je bohvie čo.
tatranocka
@bondie8 ja karé ani stehno (bravčové) vôbec nekupujem.Kupujem krkovičku a tá je najlepšia-aj na pečenie s kosťou,vykostená na dusenie (plátky),môže sa vyprážať v trojobale a tiež kupujem pliecko,ktoré je vhodné na pečenie aj dusenie.V tlakovom hrnci sa udusí za 25 min a je mäkké,že sa rozplýva v ústach.Vyskúšaj.
sovka62
Aj ja som ho také mávala, kým som mäso kupovala v hypermarketoch. Teraz nakupujem v obchode, kde predávajú mäso zo slovenských chovov a je po probléme, mäso konečne chutí tak ako má a aj konzistencia je v poriadku.
alena45
tiež na pečenie používam krkovičku s kosťou, je šťavnatá a chutnejšia ako karé. Ale raz bola kolegyňa na dovolenke v Čechách a tam jedla vraj neskutočne v kuse pečené mäso. Kuchár jej prezradil, že marinádu vstrekuje injekciou priamo do mäsa. No neviem, či nežartoval, ale niekto to skúsiť môže.
modrykamen
Na pečenie používam krkovičku, na vyprážanie karé. Všetko pácujem, pečiem a vyprážam v rúre, radšej dlhšie pri nižšej teplote. Naozaj, najlepšie je slovenské prasiatko,obchodov s nimi je už dosť. Práve včera sme mali udené grilované kolienko - parádne domácky vyudené a chuťove ako domáce.
bnalim
stačí ak budeš napr. pečené mäso podliate a prikryté, - dlhšie, pomalšie dusiť, až na záver odkryješ a dopečieš s vyššou teplotou............
odsleduj si časy, isto sa to naučíš....
ak ho robíš na na vysokej teplote od začiatku, tak - čím dlhšie ho robíš - tým je tvrdšie.......
dostatočne zvoľna podusiť pri akejkoľvek príprave je základ, - mimo steakov a podobných jedál.....
bnalim
obaľované mäso, prírodné rezne, atď. - na panvici pozvoľne osmahni na strednom ohni, - nikdy nie prudko ani dlho, - mäso tým tvrdne
pepino
s tou inekcijou je to pravda ,rozne druhy marinad
lea24
V tomto momente by ma zaujímalo ako konkrétne riešiť už udusené bravčové (v kuchte), ktoré je stále ani nie tvrdé, ale také vláknité. Kapustnicu robíme tak, že tam mäso pridávam už podusené. Použili sme časť rebierka a časť stehno, všetko je vláknité.
Pri vyprážaní bravčového nikdy nemáme problém.
Ďakujem za rady.
radox1
naucit sa spravnu metodiku upravy mäsa kazdeho druhu zvlast.