Rôzne

Kam sa stratila Izabella a jej krásne zakusky?

sobon - fotkasobon, 17. novembra 2020

Mne to nedá, ale kde je Izka s nedeľnými dobrotami? Chýbajú mi jej recepty...

@zareaguj


Diskusia k téme

haji
Na začiatku októbra vložila Izi posledný recept na Gaštanové rezy. Je mi za ňou a jej receptami smutno. Pevně věřím, že je naša milá @izabella929 v pořádku a že si jenom potřebovala odpočinout.
@kimlo jsem tu od konca augusta neviděla, možno cestuje... a chybí mi také.
Věřím, že jsou oba v pořádku!!
siuuu
Veru už dlho som tu nevidela jej fajnové rezy ... zaregistrovala som jej príspevok na FB, ale tiež to bolo ešte pred koncom októbra ... snáď čoskoro opäť pridá nejaký super koláčik či inú papanicu.
evanaaa
Izka má svoju stránku na FB a do nej prispieva svojimi receptami, ale neviem, kedy som naposledy videla jej príspevky, tak sa tam podívam.....a okrem toho je aj na iných stránkach, kde má možno viac fanúšikov ako tu, na Vareche......
cesminaz
V poslednom čase som aj ja presne nad tým uvažovala, že som @Izabelku dlhšie nevidela :-) Ale na druhej strane, sme všetci len ludia a máme občas aj starosti a neodkladné povinnosti. Takže nemyslime hned na najhoršie , ale pravdaže dúfajme že je zdravá :-) @Kimlo som tu už ovela dlhšie nevidela...už skoro aj 2 mesiace ak sa mi dobre zdá. Alebo som ho len prehliadla :-) Dúfajme že sú v poriadku.
evanaaa
Takže - Izka mi včera písala do četu, akoby tušila niečo, možno aj, neviem, tak som jej povedala, že chýba Varecháčom a najmä jej recepty, lenže ona odišla odtiaľto cielene, lebo sa cítila ukrivdená, mala ťažké srdce na redakciu, že ju nemajú v láske, vadia im jej recepty, apod., nechcem písať niečo, čo nepovedala, ale ani, čo povedala radšej, ale že už nebude dávať žiadne recepty, takisto aj na maďarskej stránke.....no neviem.....tu sa nemala prečo cítiť tak, ako to opisuje, ľuďom sa jej koláče páčili. Ale je to jej rozhodnutie...len aby ste vedeli.....
smejkad
Myslím si, že to môže súvisieť s tým, že na izku a viacerých ďalších boli urobené mrzke a neodôvodnené útoky a redakcia nezasiahla
1x motyka
haji
@evanaaa (19.11.2020 21:30)
Evi, děkuji za informace. Hlavně že je Izi živá a zdravá!
Někdy je těžké pohybovat se mezi větší skupinou lidí. Tlaky a turbulence udělají své.
Myslím na Izi s láskou a v radosti. Věřím, že až přijde ten správný čas, opět ji tu uvidíme. Tvořivost a láska jsou mocné síly! Milá Izi, krásné pozdravení a přání pevného zdraví k tobě letí!




















45678


Bohu žiaľ, nielen tu, na Varecha, ale vo všeobecnosti, v dnešnej dobe sa úbohí a frustrovaní ľudia chodia sa3 ventilovať na netové komentáre. Sami nič v reály nedokázali, ale "tvrdne" im ego útočením na tých, čo niečo dokázali a sú šikovní. Nielen Izka, ale mnohí odchádzajú práve k vôli takým nespratnikom. Nepoznám vzťah redakcie Varecha k Izke, no je škoda, že ju naopak, nepreferovali, pretože jej recepty boli dôsledne a vieryhodne odprezentované.
redakcia
Dobrý deň, mrzí nás táto informácia, i keď len sprostredkovaná a nepotvrdená. Pani Izabella je s nami na Varecha.sk už celých 9 rokov a na náš portál priniesla množstvo skvelých receptov, za čo sme jej my i užívatelia veľmi vďační.
Z nášho pohľadu bola naša vzájomná spolupráca a mailová komunikácia korektná, slušná a prebiehala s obojstrannou snahou vyjsť si vzájomne v ústrety. Tento rok @Izabella929 pridala na našu stránku cca 70 receptov, všetky sú zverejnené, bez zásadných zmien, či výhrad a takmer každý bol obvykle umiestnený aj ako hlavný na úvodnej stránke (homepage) a takisto na našej FB stránke. Recepty (jej a ani nikoho iného) sme nijako nekomentovali, neposudzovali ani nekritizovali. Takže vyjadrenie - mala ťažké srdce na redakciu, že ju nemajú v láske, vadia im jej recepty, apod. - si nevieme vysvetliť. Za posledný rok sme v súvislosti s jej receptami neriešili ani žiadne problematické komentáre, či nebodaj ako sa píše vyššie, mrzké útoky. 
Samotná pani Izabella sa, bohužiaľ, k tejto téme nevyjadrila, informácie máme len sprostredkované. A aj keď tomu veľmi nerozumieme, určite nám je veľmi ľúto, ak dospela k rozhodnutiu nepridávať už žiadne nové recepty a v kútiku duše spolu s jej priaznivcami, ktorých má na Vareche neúrekom (a medzi ktorých určite patríme aj my), dúfame, že sa k nám predsalen vráti.
siuuu
Som rada, že @Izabella929 je zdravá a je mi veľmi ľúto, že jej úžasné recepty už na Varechu nepribúdajú ... ako píše @haji aj @45678 veľká skupina ľudí aj dnešná turbulentná a veľmi materiálna doba robia svoje ... ja som na Vareche krátko, ale tiež som mala zopár negatívnych reakcií na moje recepty - a vždy to bolo od ľudí, ktorí nemajú na Vareche ani jeden, jediný recept - to sú najväčší rypáci ... ja som denne v rámci práce v kontakte s ľuďmi (už 30 rokov), takže vidím ako sa vzťahy medzi ľuďmi zmenili - žiaľ výrazne k horšiemu ... ja som z práce už obrnená, takže rýpavé komentáre sa snažím nepripúšťať si k srdcu, ale vždy to zabolí ... o to viac som vždy vďačná za milé a povzbudivé komentáre ... v kútiku duše dúfam ze Izabella sa časom na Varechu so svojimi fajnovými receptíkmi vráti.
nephilim
@siuuu Máš krásne recepty. Si milá. Inteligentná. A v kuchyni ťa to baví. Môžem len snívať o tom, že niektorý ochutnám. Ešte aspoň pár mesiacov budem na plazme, krvi, umelej výžive a tak ďalej.
Preto ma zamrzelo, že aj ty trváš, že zverejnený recept = právo na kritiku.
Hm. Recept na sviečkovú. Trochu Inak. Po mojom. Však stačí zmeniť. Jednu ingredienciu.
Boli tu. Recepty. Ako uvariť zemiaky. Kakao.
Pre mňa nepochopiteľná logika. Do obchodu môžem vstúpiť aj bez kreditnej/debetnej karty. Veď môžem zaplatiť v hotovosti. Je to na mne.
Nie.
Právo na kritiku mám. Aj bez receptu. A keď chcem pochváliť? Tiež musím mať recept? Aby som mohla? To by asi nikomu nevadilo.
siuuu
@nephilim (1.12.2020 17:27)

Ďakujem a k môjmu komentu - možno sme sa zle pochopili - vôbec netrvám na tom, aby kritik musel mať recept - ale inak prijmeš kritiku keď vidíš, že dotyčný má niečo ako sa hovorí "odvarené" - ako keď ti niekto, ktor nepridal ani jeden recept napíše, že napríklad servírovanie nie je pekné, roládu máte zdrcnutú a podobne ... nemám problém s konštruktívnou kritikou - rada sa učím nové veci, nemám problém sa pýtať, ak niečo neviem - je to iba moja skúsenosť tu z Varechy, že práve tých zopár negatívnych komentov bolo práve od tých, kto nepridali ani jeden recept a jednoducho som cítila z tých slov iba negatívnu energiu.
1x zolik
kukulienka71
@nephilim (1.12.2020 17:01)

z časti máš pravdu, veru som sa vtedy zaprisahala, že už nebudem prispievať. Ešte ma to držalo do 2017, a v 2019 som pridala dva recepty, odvtedy už nie. Včera som sa vďaka receptu od @siuuu pozrela na stránku. Ďakujem redakcii, že pripomína moje recepty a prajem prežiť nadšenie z pridávania receptov či vyskúšania tých, čo sú na stránke.