Rôzne

Hľadám recept...

izabella929 - fotkaizabella929, 15. augusta 2012

Milé Varecháčky, hľadám recept na ,,,paprikovú pomazánku, alebo
nátierku s takou chuťou a farbou, ako sa predáva v obchode v
konzervách..prečítala som už všetky recepty a neviem, či by
niektorá vedela opýsať chuť toho svojho, či sa dá porovnať s
receptom v konzerve..veľmi pekne ďakujem..

@zareaguj


Diskusia k téme

soncya
viem ktorú myslíš, bola v takých malých paštékových slabo zelených konzervách? jednou zo zložiek bola aj sója. ani jedna z pomazánok, ktoré som sama robila, či ochutnávala nebola to "pravé orechové". takže budem s dovolením tiež pozorne sledovať túto diskusiu.
lacquer
Ano bola tam soja a pomazanka bola taka akoby trosicku hrudkovita, zboznovala som, az kym ju neprestali vyrabat.
izabella929
@soncya...ano presne na túto som myslela,syn mi ju odniekilaľ doniesol, lebo ju zbožňujem, ale som si ani neprečítala z čoho to bolo vyrobené...ja konzervy nekupujem, takže ma to ani nenapadlo, že by som to doma mohla urobiť...prešla som všetky dostupné stránky aj u nás aj na maďarských som už hľadala, ale ani jedna sa na to nepodobá...chcela som len vedieť, tú chuť,ktorú už niekto z vás robil a sem dal, či sa dá porovnať s tou z obchodu..ja som si ju natrierala na rohlík,,,fajné...
soncya
Ahoj @izabella929 . Ešte sa tá pomazánka stále dá kúpiť v CBA. Otec sa stále pokúšal ju napodobniť, aj sa mu to podarilo, keď budem najbližšie doma na dolniakoch, opýtam sa mamy na recept (otca už bohužiaľ niet!)
astheart
Tak tohle budu sledovat taky, protože to si vůbec nevzpomínám, co to vlastně je! Ale vypadá to podle popisu chutně! :)
ubka
@kimlo robím presne ako podľa Tvojho receptu už roky a sme veľmi spokojní...
evanaaa
Tú Trnavskú.... si kupujem často, len dosť zdražela, potom je ešte jedna - Papriková pomazánka ( pikantná ) a Fruko v hliníkových mištičkách, tá nie je úplne hladká, ale akoby pomleté suroviny, no iste tá domáca je iná, lepšia.
kimlo
Ja viem čo máte na mysli! Volá sa to pikant, a za socializmu sa to predávalo v sklenených pohárikoch, tá chuť je nenapodobiteľná! Viem že som si raz z obalu opísal zloženie a robil pokusy, nikdy to však nebolo ono.. až raz.. kolega v práci mal nejaký sviatok, priniesol domáce klobásy a k tomu nejakú domácu omáčku zavarenú v pohári.. hneď po prvom ochutnaní som vedel že je to ono! Dal mi recept, a odvtedy som to robil len podľa toho... prezradím vám že tam nejdú rajčiny... :-) ..ak bude záujem, zverejním ho.
izabella929
@kimlo , už mám veľa receptov, len teraz ide o to, či je to tá, ktorú práve hľadám...už som jedla aj takú domácu, ktorá sa farbou naprosto podobala na tú, čo hľadám a bola z cukiny, ale chuť bola slabšia...veľmi by som chcela tú pravú, čo predávali v konzervách, hustejšia a pikantná, lae to záleží od toho, koľko čípoš papriky dáme do nej...dík za všetky rady...))))ak nechceš zverejniť pre všetkých, pošli mi na meil: Izabella929@gmail.com...vopred ďakujem pekne.-))
kimlo
Zabudol som dodať: treba použiť červenú papriku, nie kapiu. Kapia je sladká a konečný výsledok je odlišný. Radšej si daj trocha námahy a poprehrabávaj sa na trhu v paprikách...
izabella929
@kimlo , si zlatý, že si ma upozornil...) ja takú obyčajnú červenú doma na záhrade mám...) tak fajne.-)
izabella929
@kimlo , prajem dobrý deň...dnes som vyrobila pomazánku podľa tvojho receptu,, pomazánka PIKANT,,,troška som si dovolila urobiť úpravy v recepte v snahe dosiahnuť ideálnu farbu aj chuť, ktorú som hľadala...urobila som iba z pol dávky, lebo som neverila tomu, že je to to, čo hľadám..Veľmi pekne ďakujem za recept, ktorý som dotvorila podľa seba..))nech ti to i naďalej dobre varí.-))))
marijanka712
Izka musím ta sklamať, ale ja vôbec nekupujem ale ani nejem konzervy takže si ani neviem predstaviť akú chuť by to malo mať , ale to budem sledovať ved ty si šikulka nato prídeš a ja si to potom pripravím dik za vtiahnutie do diskusie
gurman85
@kimlo (17.8.2012 08:41)

Dakujem za recept cislo 5 to je ten co som hladal vyskusane perfektny vyskusam vsetky nech sa dari
1x radost