Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka fotorecept

janaalizibolenova - bez fotkyjanaalizibolenova, 18. augusta 2011

Tento recept som našla náhodne niekde na internete a prišla na to, že nám túto nátierku robievala mamina na hrianky a šli sme sa Zobraziť celý popisTento recept som našla náhodne niekde na internete a prišla na to, že nám túto nátierku robievala mamina na hrianky a šli sme sa po nej "zabiť" :-D Zbožňujem ju aj natretú len na obyčajný chleba s maslom.

15 minút
príprava
20+20 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
0,5 kg
0,5 kg
0,5 dcl
0,5 dcl
0,5 PL
0,5 ČL




Postup

  1. 1

    Kápiu, cibuľu a paradajky si očistíme a nakrájame ľubovoľne, najlepšie na kocky a dáme do tlakového hrnca.

    Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tomu prilejeme 0,5 dcl oleja a 0,5 dcl octu a prisypeme soľ.

    Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tlakový hrniec dáme na sporák po dobu 15-20 minút. Paradajky s cibuľou a kápiou sa nám v hrnci pekne uvaria do mäkka.

    Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarenú zmes necháme vychladnúť a potom po častiach dávame do mixéra a vymixujeme do hladkej omáčky / nátierky.

    Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K hotovej omáčke / nátierke prisypeme 0,5 ČL chilli korenia, prípadne možeme chilli korenie prisypať už v štádiu pred varením v tlakovom hrnci (bod 2). Množstvo chilli môžeme pridať podľa vlastného uváženia :-D

    Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Hotovú nátierku / omáčku dáme do fliaš a uzavrieme. Na dno väčšieho hrnca si dáme utierku, na ňu poukladáme naplnené fľaše a sterilizujeme približne 15-20 minút. Z uvedeného množstva mi vyšli štyri 3dcl fľaše.

    Paradajkovo-kápiová nátierka / omáčka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Tiež robievam,neviem,či tento pomer surovín,porovnám,ukladám...
lucylee
Poznam, je vynikajuca. Ako mali sme sa isli za nou potrhat. Uz som ju davno nejedla.
jerica
už je vytlačený recept na A4 , len aby som nemusela popisovať , všetky suroviny sú po ruke už len spraviť,ahoj a len rob aby vedeli čo je dobré :-))
abdul
Nie je to veľmi riedke ? Lebo vody z cibule,kápie a paradajok je tam dosť.
ola111
Nátierku určite urobím,vyzerá super,zvlášť keď tam je čili,pikantné môžem :-)))
janaalizibolenova
@danculka , @jerica paci sa....@lucylee , presne!!! pripomina mi to detstvo!!!! @abdul , nebola riedka, podla mna bola akurat, neliala sa z chleba dole :-D ak by sa ti zdalo moc vody z cibule, kapie a paradajok, treba pred mixovanim cast vody vyliat prec.... @ola111 , potom s chilli nestri a kludne pridaj viac :-D a dakujem
evia
ja som ju sprvila, už je vysterilizovaná v pohároch, robila som z dávky 2kg, parádne na tom bolo to, že sa suroviny varili v tlakovom hrnci, čím sa veľmi ušetril čas. stačil potom ponorný mixer a bolo hotovo. Dúfam, že nám bude v zime chutiť.



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia