Milí varecháči. Chcem sa s vami podeliť o skúsenosť, dostala som k meninám flambovaciu pištoľ. Čo je ideálny, praktický a účinný horák. Tryska sa plní bežným plynom do zapaľovačov zospodu.
Má široké použitie napr. výroba klasického creme-brulée, na karamelizáciu cukru, povrchovú úpravu mias, steakov a rebierok, zapekanie a gratinovanie syrov, opekanie zeleniny a čo je super aj na sťahovanie šupky zo zeleniny-rajčiny,paprika a.p. Dnes som ho už aj na rajčinách vyskúšala. Je to fakt praktický doplnok každej kuchyne. Cenu samozrejme neviem, lebo je to darček. Ale potešil ma. Bude pridaná aj fotka, ktorú musí pridať ale redakcia,tak chvíľu strpenia.
P.S.na obr. je aj valček na plech, ale ten všetci poznáte. Možno aj túto pištoľ mnohí máte. Tak nech je to pre tých, ktorí ju nemajú,alebo nepoznajú. TINCA
Inak sme flambovávali pomocou plameňa zo šporáka (postup je v recepte, ak by ste si to chceli skúsiť bez pištole).
varecha.pravda.sk/recepty/crme-brlee-fotorecept/15214-rec...
Ta moja nebola vobec draha, ale to uplne staci....