Varenie

Feferonky

furdica - bez fotkyfurdica, 29. augusta 2010

Ma niekto dobry sposob na vyrobu nejakej emulzie z feferoniek ? sušit ma ich nebavi potom sa tažko konzumuju .u nas ich papam iba ja a chcem ich pridavat už hotové do jedál .predavaju všelijaké pasty ,ale mne sa akosi tento rok len štiplave papriky urodili-feferonkynakupila som take planty.tak čo stým?

@zareaguj


Diskusia k téme

kopretina
Já je vyčistím od zrníček, nadrobno nasekám a dávám do mrazáku a zmražené přidávám do hotového jídla. Jsou jako čerstvé.
enerrgizer
keď kúpim chilli papričky a viem, že ich nespotrebujem do 1-2 týždňov, tak ich nakrájam a zalejem olivovým olejom so soľou, v chladničke, ak sú stále v oleji vydržia aj mesiac, dva...
ernest
mi ich nakrájame na brobučko drobno pridam trosku soli cesnaku oliv oleja a hlavne med ten zabezpečí konzervaciu /obsahuje propolis/doma ho mam neustale k dispozicii vydrží tak mesiace je však dobré aby bol povrch vzdy zaliaty tenučkou vrstvou oleja ,ten zabespečí ja dokonalu extrakciu kapsaicínu ,pozri pikantna pasta v mojich receptoch
malusa
Feferonky pomocou ihli nasuniem na nit, potom ich volne susim v kuchyni a vlozim do skleneneho pohara,vydrzia aj 2 roky.
torticka
Ja feferónky zaváram ako uhorky. Potom ich jeme k slanine, saláme, alebo k hocičomu.
evanaaa
Aj my ich zavárame, ale to nakladanie do soli nemusí byť zlé.pomlieť ich, premiešať so solou do malých pohárkov a odložiť. Ja tak robím kápiu a vydrží dlho.A tie sušené tiež nie sú zlé, len s amôžu pridávať do jedenia a nie priamo jesť.
enge149
aj my ich sušíme navlečením na nitku a je to potom celú zimu aj ako ozdoba,alebo posekať a dať do nádobky na ľad do mrazničky a podľa potreby použiť a to zaváranie je tiež dobré len do najmenších pohárikov,tiež mám rada pikantné...ničí to choroboplodné zárodky/kto ,môže podľa ochorenia/
1x haji
sjuz
ja teda feferónky veľmi nejem, skôr čili, lebo tie štípu len jeden krát:), na rozdiel od feferóniek, ale mám zopár v pohároch aj zavarených, aj takto  varecha.pravda.sk/recepty/plnene-feferonky/5190-pouzi.htm...
, ale minulý týždeň som si kúpila feferónky podlhovasté, a tie som naplnila fetou, a zaliala olivovým olejom a doplnila lístkami bazalky a šup do chladničky.Keď sa vrátime z dovolenky, dúfam, že budú jedlé...:)
andula1964
Pri velkej urode feforoniek rozneho druhu,pomeliem na mlynceku nasolim a dam do malych poharkov a zavarim,skusila som aj bez soli no oni mi potom tak ozeleneli,preto neskusaj,taketo feferony vydrzia velmi dlho aj niekolko rokov,poharik ked otvorim dam do chladnicky a pridavam tuto feferonku do jedal,no pozor je slana tak najskvor feferonovu pastu az potom solit jedlo,mne sa to velmi paci, treba vyskusat:D
furdica
prave som dorobila tie moje feferonky prikupila som kapiu.pol kila kapie 30dkg feferonky 10dkgcesnak pomliet a varit ,pridala som pol sacku preosiateho deka 100gr.cukru 2,5dcl oliv oil.1lyz, soli,deci ocot. prišiel brat a degustival polotovar ,vraj nič moc .potom skusil studené .a to vam bola plechova huba žeravá..Tak sa mi podarilo habanero.mam toho 6deci a som zvedava ako to skonzumujem.deti odmietaju štplavé. im som urobila len klasicku paprikovu pomazanku z kapie, ale tu iste každy vie