Varenie

Fazulova zahoradska polievka s domacimi rezancami

drobcek19 - fotkadrobcek19, 4. januára 2011

Pozna niekto recept na tuto polievku? Dava sa do nej aj smotana. Raz som ju jedla u jednej zname ale teraz nemam na nu kontakt a bola skutocne skvela. A kedze ja nie som zo zahoria, u nas sa taka nevari a nikto mi nevie s mojich znamych poradit. Dakujem

@zareaguj


Diskusia k téme

kuchticka
@drobcek , skus si najst tu: "Hladaj v texte". Napis do riadky nazov polievky a klikni, iste tam najdes. Viem, ze bola uverejnena asi novembri tu na Vareche, ale nepamatam si presneznejuci nazov.
sandratamer
Otázkou je, či myslíš "fazulovú polévku na kyselo enem s bílú fazulú", alebo fazuľovú polievku s hocijakou fazuľou, rezance u nás doma boli zásadne a jedine domáce, čerstvo pripravené. Vyhľadala som ti tieto linky, ak bude málo, daj si do vyhľadávača u nás na Vareche "fazuľová polievka". Páči sa:
 varecha.pravda.sk/videorecepty/fazulova-polievka-kyslo/25...

 varecha.pravda.sk/recepty/fazulovica-kyslo-fotorecept/108...

 varecha.pravda.sk/recepty/fazulova-polievka-jokai/2332-re...



julica
@drobcek , akurat dnes idem taku varit. v podstate je to zeleninova polievka (z korenovej zeleniny) s fazulou (najlepsia je strakata, ta vacsia), v ktorej sa vari nejaka udenina, na zaver sa prida petrzlenova vnat a na tanieri hrube rezance a kysla smotana.
sovka62
Aj ja zajtra varím fazuľovicu, ešte neviem presne ako, ale tentoraz určite bez klobásy a údeného, toho mám po sviatkoch plné zuby.
drobcek19
Dakujem vsetkym velmu pekne, dufam ze najdem vo vasich linkoch nieco podobne co hladam
janaja
Ako záhoráčka ponúkam môj recept, máme ju veľmi radi:
fazuľa, 3 mrkvy, 1-2 petržleny, kaleráb, 3-4 pokrájané zemiaky, cibuľa, soľ - uvaríme do makka. Zvlášť si urobíme zásmažku, do ktorej dáme rascu, cesnaku toľko, aby ho bolo dobre cítiť, /ja dávam asi tak 8 strúčikov/, červenú papriku a spojíme s polievkou.Nakoniec petržlenovú vňať a vegetu. K tomu klasické domáce rezance, polievka má byť hustá. Ale smotanu neviem, tú dávam len do polievky nakyslo.
janaja
Ešte som zabudla. Keď nemáte rezance, je výborná aj s drobkami /mrvenička?/
evanaaa
Tiež poznám fazuľovú len nakyslo so smotanou alebo s mliekom. Prvýkrát čítam, o fazuľovici, kde je zelenina a aj smotana.
drobcek19
Ked som ju prvi krat videla na tanieri tak som sa bala ochutnat ale poviem vam je uzasna, len ju taku doma navarit, to je umenie
gabec
viem, že do "fazule na sladko", ako sa to volalo u mojej starej mamy, sa majú dávať domáce rezance, ale pre zamestnané ženy poznám vynikajúcu náhradu, sú to Bušinské cestoviny, ich niťovky, široké rezance či mrvenička sú ako domáce, občas túto polievku varím, u nás síce bez smotany a používam široké rezance z Bušiniec, mňam