Foto: jody
Ďalšia z dlhého radu fazuľových polievok. Fazuľu a iné strukoviny ja veru môžem. Vy ste na tom ako?
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Suchú fazuľu namočíme deň vopred aj s vavrínom do studenej vody.
-
2
Na druhý deň v tej istej vode dáme variť. Pridáme ešte kožu z údenej slaniny a popučený cesnak. Nesolíme!
-
3
Keď je fazuľa polomäkká, pridáme na kocky nakrájané zemiaky a až teraz osolíme.
-
4
Keď sú zemiaky takmer mäkké, smotanu rozmiešame s trochou múky a nalejeme do polievky. Prevaríme aspoň 5 min. Pridáme zo dve kopcové lyžice cukru a necháme rozpustiť. Keď sme polievku vypli, dochutíme octom.
-
5
Dobrú chuť.
a s kyslou smotanou.
My mame radi aj tu mladu,cerstvo vyluskanu - z vlastnej zahrady.
Utekam namocit :))))))
@jody.
Namáčanie v horúcej vode - aj viackrát opakované úplne odstráni nafukovanie.Treba skúsiť.
Vyzkouším! Děkuji za radu a také za to, že ses o ni podělila!