Ahojte, som tu nová a potrebujem poradiť. Robím prvý sviatok vianočný slávnostný obed a pripravím kačicu. Môžte mi poradiť nejaký dobrý klasicky recept ? Inak nás bude 12, akú veľkú by som potrebovala tu kačku ?
@zareagujAhojte, som tu nová a potrebujem poradiť. Robím prvý sviatok vianočný slávnostný obed a pripravím kačicu. Môžte mi poradiť nejaký dobrý klasicky recept ? Inak nás bude 12, akú veľkú by som potrebovala tu kačku ?
@zareaguj
- v recepte je aj rasca, ja napríklad rascu nepoužívam, len soľ.
Tuje aj diskusia: varecha.pravda.sk/diskusie/ako-pripravit-naozaj-dobru-pec...
Nemusíš ju plniť, ak nemáš rímsky hrniec, stačí obyčajný pekáč s vrchnákom, ak ani to, tak prikryješ alobalom.
Pre 12 ľudí podľa mňa budeš potrebovať dve kačky, to je samá kosť - 2 stehná, 2 prsia a trochu mäsa na trupe. Alebo 1 kačku a stehná, dostať teraz všade kúpiť.
Na prvý pohľad sa takýto nákup môže zdať drahší ako keď kúpiš celú kačicu, ale v skutočnosti pri celej kačici platíš aj za kostru. Okrem toho upiecť naraz v bežnej rúre 2-3 kačice je problém. Prsia a stehná sa mi zmestia na 1 väčší hlboký plech a druhým ho zakryjem.
Mne sa ku kapuste nehodí biela kapusta, robievam červenú podľa tohto receptu:
varecha.pravda.sk/recepty/dusena-cervena-kapusta-s-jablka...
Tak nech sa ti všetko podarí a nech si na prvý sviatok vianočný za hviezdu.
varecha.pravda.sk/recepty/pomaly-pecena-domaca-kacka-s-ce...
Inak kačku nerobím, len podľa tohto receptu.
@Asalternativa , prsia sa nespečú viac ako stehná, ani nemajú hrubú kožu. Suché rozhodne nie sú, krájajú sa ako maslo.
aj ju tak narezes?
varecha.pravda.sk/recepty/kacacie-prsia-a-cuketovo-mrkvov...
S pecenim celej kacice na slavnostny rodinny obed by som neriskovala ked to nemam niekolkokrat odskusane .Vtedy sa chce kazdy predviest ako sikovny kuchar , nie ?Kacica sa sama osebe aj zle porcuje ak nie je dostatocne upecena a ked je prepecena , moze sa ti rozpadat a na slavnostnom stole to nemusi byt prave najkrajsi pohlad.Ja som stara kucharka a chovam si aj vlastnu hydinu ale po par zlych skusenostiach si uz kacky aj husi naporcujem este pred pecenim. Pred servirovanim si tie pekne kusky este dam na mriezku a vlozim do rury pod gril aby bola korka krasna hneda a chrumkava.
Aj u nas treti rok taka moderna verzia konfitovanej kacky.
Zajtra sa vyberie z mrazaku, v sobotu sa porcie nasolia, v nedelu sa dobodaju a budu sa pomaly piect na 130 v tuku.V pondelok sa tesne pred vecerou daju pod grill zafarbit a schrumkovatiet. Je pravda porcie kacky je len jedno z jedal. Tento rok idem experimentovat s vacsou morskou stukou v celku na BBQ namiesto vyprazanej ryby.
Nas bude doma 11 na sviatky. Kupila som jednu peknu kacicu a kacacie stehna, lebo na kacici je malo masa. Mam domace lokse a kapustu budem robit.