Ako pripraviť naozaj dobrú pečenú kačku?

hviezdickaz - fotkaHviezdickaz 7. júna 2011 o 20:52

Prosím,poraďte mi,ako pripraviť naozaj dobrú pečenú kačku?Receptov je tu naozaj neúrekom,a ja si akosi neviem vybrať.Mala by byť aj plnená,no najlepšie tou plnkou klasickou,z rožkov a pečienky ... Nechcem si urobiť hanbu ( hlavne pred svokrovcami :DDD ) ...
Ďakujem :)))

@zareaguj


15 odpovedí:
  • používateľ nemá avatarViera1 7. júna 2011 o 21:37

  • evanaaa - fotkaEvanaaa 7. júna 2011 o 21:57

    Kačku si večer poriadne nasolím - soľ si vždy nasypem po troche do dlani a vtieram do kačky - zvnútra aj zvonku, uložím do chladničky a na druhý deň ju opláchnem z tej soli a potom ešte znovu opatrne posolím, nevtieram. Dám ju do pekáča na brucho, pečiem prikrytú asi hodinu a pol, potom ju otočím bruchom hore a pečiem odokrytú ešte podľa váhy - 1-2 hod., ale len kúpenú, vykŕmenú dlhšie. A ešte som zabudla, ak je dávam piecť, podlejem ju troškou vody, kým nepustí masť, ale ju aj popichám párkrát a ku koncu polejem mliekom alebo smotanou. Môže sa aj pokmínovať, masť, ak je je veľa treba odoberať, aby sa nepálila zbytočne. Niekto do nej dáuva aj jablko.
    @zareaguj
  • jerica - fotkaJerica 7. júna 2011 o 22:31

    @hviezdickaz » varecha.pravda.sk/recepty/pecena-kacica-ako-ju-pripravuje...

    tu máš moj recept na plnku aj pečenú kačicu,nie je podmienka že to musíš robiť ako ja ale posledné komenty sú pre mňa radosťou že recept vložený na varecha.sk chutil.-))

    » varecha.pravda.sk/recepty/moje-plnene-kura-fotorecept/547...
    @zareaguj
  • hubata - fotkaHubata 7. júna 2011 o 22:37

    Ja robím presne ako @evanaaa , ku koncu potieram mliekom, dostane krásnu farbu. šťava má vynikajúcu chuť.
    @zareaguj
  • verka1 - fotkaVerka1 8. júna 2011 o 07:23

    My sme celý život piekli kačku v trúbe, podlievali, polievali, fľaše pchali do vnútra a keď bola hotová, tak sme nemali čo jesť, len koštiale sme olizovali ( myslím to prenesene). Pred niekoľkými rokmi sme boli na návšteve v obci pri Komárne a tam sme jedli kačku robenú v kastroli na vrchu sporáka. Bola len nasolená. Ale rozporcovaná. Prikrytá sa dusila bez podlievania. No a odvtedy ju robím tak isto. Kačica nie je vysušená, my dvaja ju jeme 3 dni a teší nás, že vzhľadom k tomu, že ešte nespávame vedľa svojich zubov, ju bez problémov pokúšeme, hihi.
    Dobrú chuť
    @zareaguj
  • verka1 - fotkaVerka1 8. júna 2011 o 07:26

    A zabudla som, kto chce kôrku, tak by si ju dá ešte na chvíľu zapiecť do trúby. Nám nevadí ,že nie je chrumkavá.
    @zareaguj
  • morenajea - fotkaMorenajea 8. júna 2011 o 08:08

  • používateľ nemá avatarLucylee 8. júna 2011 o 08:53

    ja som robila podľa @jerica môžem len odporúčať
    @zareaguj
  • marcy - fotkaMarcy 8. júna 2011 o 10:10

    kačicu mám nasolenú aj 24 hod.,pridávam iba rascu..... pečiem pomaly 4 hod. na 130-140 st. čiže sa skôr dusí,mám pekáč s mriežkou ....kačku vyberiem z výpeku na mriežku,ale zostáva v pekáči,ideál na pripečenie kôrky dochrumkava z oboch strán
    @zareaguj
  • marcy - fotkaMarcy 8. júna 2011 o 10:11

    ešte som počula o obarení surovej kačice vriacou vodou pred pečením,ale neskúšala som...moja je šťavnatá :-DDD
    @zareaguj
  • hviezdickaz - fotkaHviezdickaz 8. júna 2011 o 14:50

    dakujem za rady... idem hned popozerat recepty
    @zareaguj
  • egreska - fotkaEgreska 8. júna 2011 o 16:47

    aj ja som za @egreskin recept :-))))))) ja už roky inu nerobím :-)))) ale kačka je dobra na všetky sposoby ,takže nech si vyberieš ktorýkolvek receptík ,určite sa všetci budete olizovat až za ušami...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarWmajkaw 9. júna 2011 o 00:07

    ja peciem ako marcy a je vyborna kazdy kto ju u mna jedol si ju pochvaloval:-))
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJanine 25. decembra 2015 o 09:23

    Ahojte myslite,ze ked som nenasolila kacku den vopred ,bude dobra ked ju chcem piect? Dakujem za vsetky rady a tipy :)
    @zareaguj
  • mesiar50 - fotkaMesiar50 25. decembra 2015 o 13:25

    @janine
    Žiadny problém.Posolíš si kačku pred pečením.Potom ju sem,tam polievaj výpekom.Želám Ti pekné Vianoce.
    @zareaguj


Pridaj komentár do diskusie:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist