Varenie

Ako pripraviť naozaj dobrú pečenú kačku?

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 7. júna 2011

Prosím,poraďte mi,ako pripraviť naozaj dobrú pečenú kačku?Receptov je tu naozaj neúrekom,a ja si akosi neviem vybrať.Mala by byť aj plnená,no najlepšie tou plnkou klasickou,z rožkov a pečienky ... Nechcem si urobiť hanbu ( hlavne pred svokrovcami :DDD ) ...
Ďakujem :)))

@zareaguj


Diskusia k téme

evanaaa
Kačku si večer poriadne nasolím - soľ si vždy nasypem po troche do dlani a vtieram do kačky - zvnútra aj zvonku, uložím do chladničky a na druhý deň ju opláchnem z tej soli a potom ešte znovu opatrne posolím, nevtieram. Dám ju do pekáča na brucho, pečiem prikrytú asi hodinu a pol, potom ju otočím bruchom hore a pečiem odokrytú ešte podľa váhy - 1-2 hod., ale len kúpenú, vykŕmenú dlhšie. A ešte som zabudla, ak je dávam piecť, podlejem ju troškou vody, kým nepustí masť, ale ju aj popichám párkrát a ku koncu polejem mliekom alebo smotanou. Môže sa aj pokmínovať, masť, ak je je veľa treba odoberať, aby sa nepálila zbytočne. Niekto do nej dáuva aj jablko.
hubata
Ja robím presne ako @evanaaa , ku koncu potieram mliekom, dostane krásnu farbu. šťava má vynikajúcu chuť.
verka1
My sme celý život piekli kačku v trúbe, podlievali, polievali, fľaše pchali do vnútra a keď bola hotová, tak sme nemali čo jesť, len koštiale sme olizovali ( myslím to prenesene). Pred niekoľkými rokmi sme boli na návšteve v obci pri Komárne a tam sme jedli kačku robenú v kastroli na vrchu sporáka. Bola len nasolená. Ale rozporcovaná. Prikrytá sa dusila bez podlievania. No a odvtedy ju robím tak isto. Kačica nie je vysušená, my dvaja ju jeme 3 dni a teší nás, že vzhľadom k tomu, že ešte nespávame vedľa svojich zubov, ju bez problémov pokúšeme, hihi.
Dobrú chuť
verka1
A zabudla som, kto chce kôrku, tak by si ju dá ešte na chvíľu zapiecť do trúby. Nám nevadí ,že nie je chrumkavá.
marcy
kačicu mám nasolenú aj 24 hod.,pridávam iba rascu..... pečiem pomaly 4 hod. na 130-140 st. čiže sa skôr dusí,mám pekáč s mriežkou ....kačku vyberiem z výpeku na mriežku,ale zostáva v pekáči,ideál na pripečenie kôrky dochrumkava z oboch strán
marcy
ešte som počula o obarení surovej kačice vriacou vodou pred pečením,ale neskúšala som...moja je šťavnatá :-DDD
egreska
aj ja som za @egreskin recept :-))))))) ja už roky inu nerobím :-)))) ale kačka je dobra na všetky sposoby ,takže nech si vyberieš ktorýkolvek receptík ,určite sa všetci budete olizovat až za ušami...
wmajkaw
ja peciem ako marcy a je vyborna kazdy kto ju u mna jedol si ju pochvaloval:-))
janine
Ahojte myslite,ze ked som nenasolila kacku den vopred ,bude dobra ked ju chcem piect? Dakujem za vsetky rady a tipy :)
mesiar50
@janine
Žiadny problém.Posolíš si kačku pred pečením.Potom ju sem,tam polievaj výpekom.Želám Ti pekné Vianoce.