Chcela by som poprosiť o radu.. Muffiny som piekla uz pár krát no
nikdy mi nevykysli tak ako by mali.Tak vás chcem poprosit o radu
ako ich mám robiť aby boli také ako by muffiny byť mali.A ak ma
niekto OVERENY recept ktorý sa 1 000% vydari prosím do
komentára a najlepšie taký ktorý sam odskúšal
200g hladká múka
100g cukor krupica
1 kypriaci prášok
1 vanilkový cukor
1 vajce
120 ml mlieka
120 ml olej
Podľa chuti:
čokoláda na varenie
2 KL perníkové korenie
2 KL citrónová aróma
V jednej mise zmiešame suché suroviny a v druhej mise zmiešame mokré suroviny,citrónovú arómu môžeme nahradiť strúhanou citrónovou kôrou. Čokoládu si posekáme na kúsky a necháme bokom,spojíme sypké suroviny s mokrými, dobre premiešame, ak je husté môžeme pridať mlieko, pridáme asi 1/2 čokolády, premiešame, naplníme do vymastených foriem asi do 1/2, navrch posypeme zvyšnou čokoládou a pečieme 15-20 min pri 200°C. Mne sa polohrubá múka veľmi neosvedčila, môžeme do toho primiešať rôzne ovocné kúsky, hrozienka, podľa chuti, niekedy ani to perníkové korenie nedávam. Neotvárať veľmi skoro, lebo môžu spadnúť.
môj najobľúbenejší, najrýchlejší a najľahší recept a pritom vždy má úspech...
varecha.pravda.sk/recepty/muffiny-fotorecept/9685-recept....
Je to cesto od mojej mamy - na bublaninu :)
+ chcem dodat, ze zvyknem ako to tam aj pise, pridat trosku viac mliecka (tam pise 1-2lyz, ked je cesto hustejsie) a vzdy sa mi pekne vyrastu;-))) tak potom daj vediet ako si dopadla;-)))) a jaj, tetno recept na mafinky mozes kludne pouzit ak chces ako rychly kolacik, kt sa pecie na plechu... ja som predtym piekla na plechu s roznym ovocim a nikdy ma nenapadlo pouzit tento osvedceny recept aj na mafinky az som nan nadabila u evusika tu na vareche;-))) vela zdaru!!!
www.svetreceptov.estranky.sk/clanky/zakusky/jednoduche-muffiny.html...
- najprv si pripravit v jednej miske suche prisady a v druhej mokre prisady, ktorych zmiesanim cesto pripravime
- suroviny iba zlahka premiesame, aby sa spojili ... teda cesto nemiesame pridlho a pripravene cesto dame ihned piect
- nikdy nedavame viac kypriaceho prasku alebo sody bikarbony ako je pisane v recepte
- ruru predhrejeme a hlavne ju neotvarame pocas pecenia
takze prajem vela uspechov pri peceni :)
ale tu na vareche máš nespočetné množstvo muffín, len si treba vybrať.
Do mufiniek je vraj lepsie pouzit sodu . Ja osobne v tom velky rozdiel nevidim , ale varechacky ktore pecu mufinky castejsie sa o tom viackrat zmienili .
Co sa tyka pouzitia SB alebo PDP, v recepte sa uz dopredu pise, co treba pouzit ... v knihe 1 cesto 100 muffinov sa uvadza, ze na muffiny je najvhodnejsie pouzit hladku muku s PDP a ak do cesta davame kysle suroviny, napr. jogurt, kyslo-zasadity pomer musime vyvazit pridanim SB.
Snad som Ti aspon trochu pomohla ... len davaj pozor, lebo z pecenia muffinov sa lahko stava zavislost ... ver mi, viem o com hovorim :) Krasny den.