Asi mam ,,týždeň BLBEC ,, .. včra som nacúval do stromu a dnes som chcel robiť syr.
5 litrou mlieka som osolil a zohrial na 38°C a pridal chlorid vápenatý , počkal som 30 minút kým dám syridlo ...... no plameň som nevypol ,ale iba stlmil ......
po pol hodine mi ostalo 5 litrou osoleného prevareného mlieka v ktorom ani po ochladnutí syridlo nič nezmohlo..... čo stým ?????
mlíkajda - polievka a ďalej ??????
..za dobré rady ĎAKUJEM
varecha.pravda.sk/recepty/slany-ryzovy-nakyp-fotorecept/2...
@stefik ..... keby si Ty videl moje mrazáky , ako sú prepchaté , tam je problém niečo pridať , ale rada dobrá ....ĎAKUJEM aj Tebe
@ankablanka nápad to neni zlý ,ale nerealizovateľný...... v dnešnej dobe máš v bytovke skvôr neprajníkou ako dobrých susedou ..... iba ak navariť pre bezdomovcou- to už som raz spravil
varecha.pravda.sk/zazitky/kapustnica-/1418-clanok.html...
@laurisia na také veci sa zabudnúť nedá , ale po čase sa dá natom zasmiať ....... kedysi som robil citronovú polievku ,čo mi poradila jedna ,,operka,, z rakúska...... ,,nakrmil,, som sňou WC misu.
...pekný deň Ti prajem
a nebol to náhodou vemenný býk ?
www.receptiky.sk/domaci-cerstvy-syr/...
varecha.pravda.sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept...