Varenie

Čím nahradiť BRYNDZU?

hanee - fotkahanee, 8. mája 2012

@irenaw ma teraz hrozne navnadila na bryndzove halusky svojim
receptom NEtradicne halusky, ktory vyzera prekrasne, halusky
zvladam vyrobit, ale neda sa u nas kupit bryndza. :o(
Mate niekto dobrý tip cim by sa dala nahradit? DAKUJEM

@zareaguj


Diskusia k téme

sismejka
Ja nahrádzam bryndzu taveným syrom,horúce halušky dám na syr, chvíľku počkám kým sa rozpustí a premiešam. A potom klasika - na to opražená slaninka. Je to tiež mňamkové a alternatíva pre tých, ktorí bryndzu nemusia
sovka62
Ovce sa v Egypte určite chovajú, len netuším, či ich doja a vyrábajú syr. Ak áno, môžeš si bryndzu z ovčej hrudky vyrobiť sama, recepty sú tu pridané. V skratke - stačí pokrájať syr na menšie kúsky, nechať v teple trošku nakysnúť, zmiešať so soľou a hotovo.
janikbj
rozmiešaj rozmrvený syr balkánskeho typu,nejaký slaný s kyslou smotanou :-)
kedysi raz nám dedko urobil halušky s tvarohom a tvaroh zmiešal s taveným syrom. neviem, či to bola náhoda,ale chutilo to veľmi podobne ako bryndzové :-)
babidka
velmi podobna ako klasickej bryndzi je bryndza z kozieho syra .skus si kupit kozi syr a presne podla navodu ako sa robi bryndza z ovcieho syra , tak robievam aj bryndzu z kozieho syra .neviem , ci som ti pomohla - ale @sovka ma pravdu . vyrobit bryndzu je velmi lahke - staci mat hrudku z ovcieho syra a za par dni mas bryndzu .pozri si  varecha.pravda.sk/recepty/domaca-bryndza/6503-recept.html...
lopka1313
my sme si minule dali so smotanou a syreckom, spolu rozmiesane a na to slaninka a chutilo to genialne :D priatel dokonca povedal, ze lepsie ako bryndzove a to bryndzove ma najradsej... :D
vini55
Neviem, kde sa nachádzaš, ale keď som bol v Austrálii, nevesta ma chcela prekvapiť a spravila halušky s "bryndzou", povedal by som, že chutili lepšie ako tie naše. Namiesto bryndze použila syr Kaliformia. Neviem, skús a uvidíš. Údajne sa to naučila v slovensko-českej komunite.
nadia56
nastruhaj syr feta a zmiesaj do prijatelnej konzistencie s kyskou smotanou, vyborne na halusky ale aj ako natierka na chlieb:-)
rusaliena
My sme v zahraničí robili takto: mäkký tvaroh + hustá smotana a riadne posoliť:)
halina
Veru, ja rozmixujem ovčiu fetu s jogurtom a ešte pridávam trochu kyslej smotany, aby to bolo vláčnejšie, ale kozí syr by išiel tiež. Tiež si každý pochvaľuje. Treba vyskúšať. Veľa zdaru!
rooster
..ja pouzivam kremovu fetu, a ked je velmi husta , tak trosku dam kyslej smotany..je to mnamky....
..tiez ako "halina", ale bez jogurtu...
babinka
my pouzivame Philadelphiu tvaroh a miesame to s kyslou smotanou a solou, aspon trochu to pripomina vzhladom, hlavne su vsak skvarky , v pomere 1:1 :)))
babkin
To je lahkeeeee..,v zahraničí miešam ricotta, feta, cottage cheese plus kyslá smotana....paraaaada