Zemiakové halušky s feta syrom

babav - fotkababav, 22. apríla 2010
Zemiakové halušky s feta syrom
Foto: babav

Nemam moznost kupit cerstvu bryndzu tak uz dlhe roky pouzivam, ako nahradu za nu ,grecky feta cheese. Je slansi, ale pikantnejsi ako Zobraziť celý popisNemam moznost kupit cerstvu bryndzu tak uz dlhe roky pouzivam, ako nahradu za nu ,grecky feta cheese. Je slansi, ale pikantnejsi ako bryndza .

4-6
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

3/4 kg
2 salky
2 salky
1 salka
2 ks
2 c l
50 dkg
35 dkg




Postup

  1. 1

    Ocistene zemiaky postruhame na hustom struhadle a hned zalejeme vriacim mliekom,aby nestmavli.Primiesame vajcia sol ,muku a vypracujeme vlacne cesto. Nechame ho chvilu odlezat.

  2. 2

    Slaninku pokrajame na male kocky a usmazime do chrumkava. Feta syr postruhame na vacsej strane struhadla na dno nadoby , do ktorej budeme davat uvarene halusky.

  3. 3

    Vodu vo vacsom hrnci privedieme do varu a cez haluskove sitko pretlacame do nej male halusky.Po vyplavani na povrch ich este varime aspon 2-3 minuty. Vyberieme ich z vody priamo do pripravenej nadoby so syrom.Polejeme mastou zo slaninky a premiesame .Dalsie davky uvarenych halusiek pred primiesanim k syru prelejeme horucou vodou,inac budu mlazglave. Nakoniec ich posypeme chrumkavou slaninkou a servujeme. D o b r u ch u t !

Diskusia k receptu

hanina
Viete sa dobre vynájsť! A tej slaninky tam máte neúrekom / veľa/.
2010
babav
kde si vyrobila tolko oskvarkov, u nas nie su.
Musim sa opytat zeny ta robila taketo "falosne "bryndzove halusky lebo u nas bryndza nie je.Nie som si isty ci dala cream cheese alebo philadelphia cheese ktory rozmiesala s feta cheese a potom dostala konzistenciu a chut blizku ako bryndza lebo feta ako pises je ovela ostrejsia plus je "crumbly".
ches
babav :,) mas pravdu, my v cudzine pouzivame fetu,syr a je to ovci syr ale je niekedy aj zmiesany s kozim alebo kravskym,.Treba si jeho konzistenciu prelozit .Ja som ho namacala do mlieka ,uplne ponorila nechala odstat a potom vymixovala a stratila tu slanu chut a mala som bryndzu.Myslim , ze je chutnejsia ako ked kupite na slovensku. Vynimka , kde predavaju priamo vyrobky syrov ako napr:trznica na Steinerovej a na trhu:Bytunok.Tie su super a za chvilu bude aj majova bryndza,.
babav
@2010 , mame tu dost druhov takej slaninky,ktora je nakrajana na tenucke pasiky.Problem je urobit z nich dost na oskvarkove pagaciky.
Feta cheese nemiesam ani neriedim ,na horucich haluskach sa krasne rozpusti.Na ostru chut sme si zvykli a chuti nam uz lepsie ako bryndza.
honestka
Ja som fetu dlhe roky miesala s Philadelphiou a šlahackovou smotanou, urobila som si tento krem dopredu a potom len hodila na ne horuce zemiakove halusky, boli ozaj vyborne a hlavne nedostal sa kusok slanej fety pod zuby.
Tera dostaneme kupit velmi kvalitny ovci syr (malovyrobna sukromne).
Aj u nas musi byt skvariek skoro tolko ako halusiek...

Aj ja robim skvarky na halsuky z krajanej slaniny Babav, ale ak si chces urobit skvarky na pagace, musis kupit neudenu slaninu vcelku alebo len odrezky. ja mam tu na vareche recept ako ich robim nakukni, su vyborne!
babav
@honestka , uz som ten tvoj recept na oskvarky obdivovala,take robievala po zabijacke aj moja mama,chrumkve ,chutne!
Ked nas bola ,uz je tomu velmi davno ,navstivit hladali sme surovu slaninu aj odrezky najskor v super markets.Tam sa na nas pozerali velmi divne ,neboli ochotni nic take predat,lebo ju vraj predavaju v kockach ,balenu.Ta bola taka presolena,ze oskvarky nebolo mozne jest.Nakoniec nam ktosi poradil taliansky bitunok a obchod ,tam nebol problemMusim tam niekedy znova zajst,ak mi vsetci doma slubia ,ze mi tie pagaciky pomozu skonzumovat ;-)
kuchticka
babav, honestka
Ja vas obdivujem , ako snadno si poradite s haluskami - hlavne co na ne.
ja halusky mam rada, ked mi je niekto uvari. Velmi nerada ich robim, lebo kedysi som skusala a nepodarili sa, tak vzdavam.
Manzel je Cech a halusky si oblubil vlani pri navsteve Slovenska.
satin22
Recept supert........hulašky vlastný výbber.........
babav
@kuchticka , ja sa snazim drzat pravidla "opakovanie a trpezlivost su matkou mudrosti".Skusaj a iste sa ti podaria !Je to jednoduche jedlo,ktore si vyzaduje viacej umyvania riadu ako varenia ;-)
babinka
prechadzam vsetky tvoje recepty, tuna ma udivuje, ze zalievas zemiaky mliekom a asi preto pridavas aj vajcia. Ja halusky robim z hladkej muky a z celozrnej v pomere pol na pol. Namiesto bryndze davam rozslahanu Philadelphiu so sour creme prip. aj s half&half. A skvarky robievam z takej istej slaniny ako ty, len nekupujem tie natenko nakrajane, ale predavaju aj tzv. end &pieces v baleni 3 lb, mam z toho dost skvariek aj trochu skvarkovej masti. Nie su to sice klasicke slovenske skvarky, ale na halusky ci k chlebiku - vsetky vnucatka ich zboznuju :)
babav
@babinka , horucim mliekom zalievam postruhane zemiaky, aby nestmaveli...tak ostanu halusky biele aj na druhy den ...vajicka pridaju na vyzive ....feta cheese mi najviacej pripomina bryndzu,
ktoru tu nemam k dostaniu;-)
jozka2
velmi dobry syr na halusky je goat cheese je to rolka v Shop Rite ho maju mansi,v BG a Cosco zase dlhe rolky,ja ho pridavam do halusiek pomiesam tam aj cast feta,ma to taku bryndzovu chut.
babav
@jozka2 ,zrejme zijes v zahranici ,aj ked v tvojom profile to nie je, inac by si nepoznala menovane obchody;-).Dakujem za nahliadnutie do mojich receptov.
Kombinacia fety a kozieho syra je iste chutna aj zdrava,ale niet nad cerstvu bryndzu.
jozka2
Babaw neviem v ktorej casti Usa zijes ty,ja som v NJ pri Toms Rver,urcite to poznas.
jozka2
sorry,USA nepdrzala som tlacitko do konca
jozka2
no,to je niet nad cerstvu bryndzu,pridanim goat cheese do fety chese mi pripomina chut bryndze viac ako len z fetou,ma to vyraznejsiu chut.Robim velmi casto halusky,/robila som- lebo uz sa odstahovali daleko odomna/pre mojho vnucika este nevedel dobre rozpravat,ked som sa pytala co mam uvarit tak to boli kalusky,preto som vymyslala spojenie roznych syrov aby viac pripomenulo bryndzu.
sunajn
Nič nie je lepšie ako pravá bryndza! Nič!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia