Foto: babav
Nemam moznost kupit cerstvu bryndzu tak uz dlhe roky pouzivam, ako nahradu za nu ,grecky feta cheese. Je slansi, ale pikantnejsi ako Zobraziť celý popisNemam moznost kupit cerstvu bryndzu tak uz dlhe roky pouzivam, ako nahradu za nu ,grecky feta cheese. Je slansi, ale pikantnejsi ako bryndza .
porcie
príprava
Postup
-
1
Ocistene zemiaky postruhame na hustom struhadle a hned zalejeme vriacim mliekom,aby nestmavli.Primiesame vajcia sol ,muku a vypracujeme vlacne cesto. Nechame ho chvilu odlezat.
- 2
Slaninku pokrajame na male kocky a usmazime do chrumkava. Feta syr postruhame na vacsej strane struhadla na dno nadoby , do ktorej budeme davat uvarene halusky.
- 3
Vodu vo vacsom hrnci privedieme do varu a cez haluskove sitko pretlacame do nej male halusky.Po vyplavani na povrch ich este varime aspon 2-3 minuty. Vyberieme ich z vody priamo do pripravenej nadoby so syrom.Polejeme mastou zo slaninky a premiesame .Dalsie davky uvarenych halusiek pred primiesanim k syru prelejeme horucou vodou,inac budu mlazglave. Nakoniec ich posypeme chrumkavou slaninkou a servujeme. D o b r u ch u t !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
kde si vyrobila tolko oskvarkov, u nas nie su.
Musim sa opytat zeny ta robila taketo "falosne "bryndzove halusky lebo u nas bryndza nie je.Nie som si isty ci dala cream cheese alebo philadelphia cheese ktory rozmiesala s feta cheese a potom dostala konzistenciu a chut blizku ako bryndza lebo feta ako pises je ovela ostrejsia plus je "crumbly".
Feta cheese nemiesam ani neriedim ,na horucich haluskach sa krasne rozpusti.Na ostru chut sme si zvykli a chuti nam uz lepsie ako bryndza.
Tera dostaneme kupit velmi kvalitny ovci syr (malovyrobna sukromne).
Aj u nas musi byt skvariek skoro tolko ako halusiek...
Aj ja robim skvarky na halsuky z krajanej slaniny Babav, ale ak si chces urobit skvarky na pagace, musis kupit neudenu slaninu vcelku alebo len odrezky. ja mam tu na vareche recept ako ich robim nakukni, su vyborne!
Ked nas bola ,uz je tomu velmi davno ,navstivit hladali sme surovu slaninu aj odrezky najskor v super markets.Tam sa na nas pozerali velmi divne ,neboli ochotni nic take predat,lebo ju vraj predavaju v kockach ,balenu.Ta bola taka presolena,ze oskvarky nebolo mozne jest.Nakoniec nam ktosi poradil taliansky bitunok a obchod ,tam nebol problemMusim tam niekedy znova zajst,ak mi vsetci doma slubia ,ze mi tie pagaciky pomozu skonzumovat ;-)
Ja vas obdivujem , ako snadno si poradite s haluskami - hlavne co na ne.
ja halusky mam rada, ked mi je niekto uvari. Velmi nerada ich robim, lebo kedysi som skusala a nepodarili sa, tak vzdavam.
Manzel je Cech a halusky si oblubil vlani pri navsteve Slovenska.
ktoru tu nemam k dostaniu;-)
Kombinacia fety a kozieho syra je iste chutna aj zdrava,ale niet nad cerstvu bryndzu.