Rôzne

Chladnička na presklenenej lodžii.

scharlott - bez fotkyscharlott, 13. januára 2016

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať či má niekto chladničku umiestnenú na lodžii, prípadne na balkóne, ktorý je zasklenený. Aké máte skúsenosti ? Treba ju nejakým spôsobom izolovať? Za vaše odpovede vopred ďakujem.

@zareaguj


Diskusia k téme

kukulienka71
Ahoj, manželovi kolegovia mali celý rok jednu chladničku na balkóne, ten je zasklený len sčasti, ale aj tak sa vytváralo v nej veľa námrazy, dali ju na chodbu, lebo v kuchyni je ešte jedna. Teraz je v pohode. Myslím, že chladničky sa vyrábajú k interiérovému použitiu, výkyvy teplôt im vôbec neprospievajú, každé zvýšenie teploty spôsobuje dlhšiu dobu chodu, teda hlavne z ekonimického dôvodu by som ju tam nedávala. Často vidím na balkónoch chladničky, byty sú ozaj malé, ale ak sa šikovne izoluje(treba dodržať ale voľné miesto okolo chladničky z bezpečnostných dôvodov,tak si to neviem predstaviť, ako by bola potom izolovaná dôkladne) Píšem teda o zlej skúsenosti kolegov.
kltko
pokiaľ by bol balkón smerovaný na sever, bolo by to použiteľné. Pozície so slnkom určite nie, aj bielu chladničku významne zohreje a zvýši spotrebu elektriny. Plus skutočnosť, že najväčším škodcom plastov je slnečný svit a tesnenie dverí je plast/guma. V každom prípade chladnička nie je stavaná na vlhké prostredie - ako konštrukčne (korózia), tak bezpečnostne (elektrina). Čiže ak je loggia severná a uzavretá (neprší do nej a má presklenie), tak umiestnenie možno doporučiť. Inak radšej priestor v interiéri.