Rôzne

Berberis vulgaris

lubjak - bez fotkylubjak, 31. mája 2011

Inšpiroval ma recept kookoo sabzi.Zaujali ma červené plody.Našla som si ,že v perzskej kuchyni často používajú plody z berberisu vulgaris,sú bohaté na vitamín C.Má niekto skúsenosť s týmito plodmi?U nás sa často pestujú živé ploty z berberis julliana.Zaujímalo by ma, či aj tieto plody sú jedlé?

@zareaguj


Diskusia k téme

2010
@lubjak , pre tvoju info. ja som tam v sabzi pouzil granatove jablko , co som daval do ineho iranskeho receptu.
lubjak
dakujem za info, to som spoznala,ale pri pozerani stranky o perzskej kuchyni ma zaujalo ,ze casto pouzivaju zereshk (barberries).Nepoznam ,tak som hladala, co to je a dopracovala som sa k berberisu vulgaris.
jatanika
ak sa nemýlim, je to dráč obyčajný.... plody sú kyslé ...
2010
@lubjak , konecne som sa k tomu Berberisu - Dráču dostal a robil som Perzsku ryzu, tzv. vysperkova ryza :-))) perfektne na Vianocny stol .


lubjak
@2010 ,OOOO,vyzera nadherne,potesis ma receptom,aj "zereshk" si zozeniem ,dcera je veganka,mala by som pre nu krasne vianocne jedlo,dakujem
lubjak
@2010 , dakujem za recept,drac som este neskusala,ale uz som si nasla linky a do Vianoc si ho zozeniem,vyskusam,o vysledku poreferujem
2010
@lubjak , este som zabudol pripomenut ze perzska ryza sa robi uplne inac ako slovenska .



lubjak
@2010 , dakujem za upozornenie,zaroven aj recept.Moja mamicka robila ryzu podobne,varila ju s celou cibulou, do ktorej napichala klinceky,dalej som si uz postup nepamatala,ale pouzivala maslo, olivovy olej v tom case nebol u nas az tak znamy.Dakujem.