Rôzne

Bábovka

aandulka - fotkaaandulka, 9. mája 2014

Dobrý večer moji milí Varecháči. Potrebujem radu !
Vždy keď pečiem bábovku tak idem o rozum prísť čo ju nemôžem dostať von z formy. Už mám aj teflónovú aj silikónovú a stále som tam kde som bola, len či som nevyhodila peniaze.

Mastiť????? Sypať ????? Poraďte nejaké soje fígle.

Vďaka S úctou Aandulka

@zareaguj


Diskusia k téme

katka78
Ja mastím aj vysypem múkou, vkladám do predhriatej rúry. Hotovú nechám chvíľu postáť, keď je dobre upečená, sama sa oddeľuje od stien formy.
babkamt
Stačí ak dáš na na formu mokrú utierku. Po chvíľke by ti mala bábovka vypadnúť.
smejkad
vymastim prepustenym maslom dost na hrubo, vysypem kokosom alebo orechami , recept pouzijem taky, ktory ma viacero dobrych recenzii, ruru vyhrejem trosku viac, ako sa v recepte pise, po vlozeni ju na pozadovanu teplotu stiahnem asi po 3-5 minutach, upecenu necham trosku vychladnut, ak sa ocividne oddeluje od formy, vyklopim, ak nie, prilozim mokru utierku a tak necham chladnut az kym sa neda vyklopit
silikonovu vôbec nemastim ani nesypem, ale treba v nej nechat uplne vychladnut, az potom vyberat
nech sa dari :-)
afataga
presne viem, o com hovoris, ja som teflonovu uz vyhodila, lebo som z nej mala teke nervy ako ty, nepomahalo ani mast ani muka, struhanka, orechy, nic, ani mokra utierka, silikonovu nemam ani nechcem, objednala som si cez net klasicku hlinenu glazovanu, ako mali nase babky, dufam, ze to z nej pojde, lebo mam taku na vianocku a tu staci iby vymastit mastou a sama vyskoci
elian44
ja mám silikónovú a ide,nijak špeciálne nemastím, ale musí v nej chvíľu vychadnúť
vlasatka
tiež som mala silikonovú formu, kde by sa mala vyklápať bábovka sama. ale nebola to až taká pravda. teraz používam teflonovú, pretože bábovka má v nej krajší tvar. tiež sa mi stalo, že sa bábovka z nej nedala vyklopiť, ale teraz sa mi to perfektne darí. jednoducho na vymastenie formy používam bravčovú masť. ale musia sa vymastiť všetky "zárezy!" na forme a tak isto aj ten stred. mám takú väčšiu formu a jednoducho naberiem masť na prsty a riadne formu povytieram. odkedy to takto robím, nikdy sa nestalo, žeby sa bábovka nevyklopila. ani ju nevysýpam múkou. a masť nie je v bábovke cítiť, ak by mal niekto obavy. po upečení nechám trocha bábovku postáť, aby vychladla a sama sa od stien odliepa. tak vyskúšaj a veľa zdaru pri vyklápaní :-)
jankaviz
ja dám masťou poriadne vymastenú formu na niekoľko minut do chladničky, až potom vysypem mukou alebo kokosom
marienka54
Kúp si od TUPPERWARE.Dá sa objednať na mimibazár.sk.Je perfektná,netreba mastiť.
marienka54
Aj teflonová od TESCOMY je dobrá,kolegyňa kúpila v NAY-ke.Ja väčšinou vymasťujem bravčovou masťou všetko.
malusa
Treba riadne vymastit najma ten okruhly stred a vysypať,silikon netreba,dôležite je to vychladnute a vyklopenie ide samo!