Rôzne

Akú kozmetiku na hýčkanie zrelej pleti

julica - fotkajulica, 5. decembra 2010

Ahojte dievčatá (vopred sa pánom ospravedlňujem za túto diskrimináciu :)). Už veľa hodín sa trápim vyberaním nejakej luxusnejšej kozmetiky pre mamu. Chcela by som jej kúpiť niečo eňo-ňuňo, po čom omladne, niečo, za čo by jej samej bolo ľúto veľa minúť. Prosím, nemáte niečo odskúšané, fungujúce? Vopred ďakujem za rady, s kozmetikou pre zrelú pleť nemám skúsenosti.
PS: Tu je možno vhodný tip na darček pre pánov, ja už som objednala pre ocina aj s DVD :) www.wolf.sk/sk/clanky/posledna-pevnost-paetnast-rok...

@zareaguj


Diskusia k téme

tothka
Skus sa poradiť v lekarni, ja som pred pár rokmi takto dostala kozmetiku zn. VICHY . Je pre rôzne vekové kategórie a ja si ju pochvaľujem. Určite si vyberieš.
evusik
ja tiež nedám dopustiť na Vichy, používam asi 15 rokov, ale asi to nie je pre každého, lebo napr. mojej kaderníčke po Vichy vyskákali na tvári červené fľaky. Ale viem, že občas predávajú také testovacie darčekové balíčky v peknej taštičke je to výborná vec na odskúšanie, je tam asi 5 výrobkov.
veronika1984
Moja mama dlho hľadala niečo pre seba, lebo má veľmi (povedala by som až príliš) citlivú pleť, lebo zo všetkého sa vyhádzala, alebo jej sčervenala pleť. Vyskúšala už asi všetko, teraz momentálne používa Nivea DNAge a je s tým spokojná. Ale ako píše @evusik , nie pre každého je dobré to isté... snáď sa rozhodneš správne a žiadne fľaky Tvoja mamina nebude mať na tvári :)))
noelia
Skus kozmetiku "Dr.Nona".Obsahuje jedinencnu zlozku,ktoru zatial neobsahuje nijaky kozmeticky produkt a sice "archebakteriu", ktora sa "doluje" v hlbinach dna morskeho mora a je povodcom zivota na Zemi. Takze ma unikatnu regeneracnu schopnost uz na bunecnej urovni.Okrem toho kazdy krem ma univerzalne pouzitie pre svoje liecive schopnosti.Sama ju pouzivam pri svojich terapiach a nic lepsieho doporucit neviem.Som asi vo veku Tvojej maminky a viem o com hovorim.......
noelia
A este cosi, co je najdolezitejsie a to iste vies: zdravie a vzhlad kazdej pokozky je dany vnutronym stavom ako psychickym, tak aj stavom jednotlivych organov, predovsetkym pecene...
marianne69
No neviem,zalezi od typu pleti,ale ani ten najluxusnejsi krem nemusi sadnut,hovorim z vlastnej skusenosti,vela takychto darcekov som musela posunut dalej.Kremy si kupujem zasadne sama,alebo si vyberiem za asistencie toho kto ma chce obdarit,ale to uz zase nie je prekvapko.Raz som dostala taky luxusny krem cokoladovy,vecer som sa natrela a rano som vyzerala ako po kiahnach.Treba aj prihliadat na to, aky typ pleti mama ma.Ci suchu ,normalnu alebo T zonu.
marianne69
..a este: mne napriklad Vichy nesadol,treba aj zistit ci maminka nema citlivu plet,tam treba byt zvlast opatrny...idealna normalna plet,moja mama keby sa natrela hadam aj kremom na boty,tak jej to asi neublizi,cely zivot pouziva mandlovy krem a v 79 ma taku jemnucku plet,ze zasnem...
janger
@julica , vies, ja osobne tym 'omladzujucim' kremom moc neverim. Zalezi to hlavne od nasich genov, aku mame pokozku. Jeden ostarne rychlejsie, iny pomalsie. A tiez, ako sme si ju znicili opalovanim, fajcenim...Hormony maju tiez vplyv. Takze skoda vyhodit 'moc' velke peniaze na to...Ale ber to len ako moj nazor... Nam zenam to ale dobre padne, ak mame nejaky paradny kremik. A ten pocit, ze lepsie vyzerame, tiez stoji za to, no nie? Aj ja sa kremujem ;-)...Ale dost kremy striedam. Este chcem spomenut, ze je uz par rokov dost vychvalovany jeden krem...Boots No7 Protect&Perfect Beauty serum. Neviem, ci je na Slovensku dostat. Ja som ho pouzivala prilis kratko na to, aby som mohla posudit...Bol tu tazko zohnat. Teraz, myslim, uz je...Doniesla mi ho dcerka z Anglicka, tiez ma chcela potesit! :-) Ak chces, pozri si tu: (ide o toto serum)  www.boots.com/en/No7-Protect-Perfect-Beauty-Serum-30m...

3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
Mám rovnakú skúsenosť ako marianne69, veľa luxusných krémov som musela posunúť ďalej, lebo mi nesadli. Kozmetička mi poradila krém, pozri stránku www.forlife.cz a som spokojná. Nehryzú, neštípu a nie som červená ako paprika. Treba si len v pravom hornom rohu prehodiť jazyk z českého na slovenský a dá sa v pohode objednávať.
marianne69
@janger No 7 sa na Slovensku nedal kupit,neviem ako teraz.Pouzivam ho,je dobry,predava sa v drogeriovych retazcoch Boots.Hlavne nocne kremy z tejto rady su dobre.
janger
@marianne , v Holandsku ho tiez bolo tazko dostat, teraz uz, myslim, je v niektorych lekarnach... A to serum som spomenula preto, lebo to bolo testovane a aj v odbornom casopise spominane...Ale zevraj aj ostatne veci, co Boots robi su dobre. Ten nocny je iste tiez dobry! Dakujem za tip!
tinca
@julica mne Vichi nesadla, ja používam Anew od Avonu,som veľmi spokojná, viditeľne sa mi zlepšila pleť. Teraz som si objednala aj očný krémik, ktorý je v jednej dózičke, rozdelený na denný a nočný a bola k nemu aj výborná maska. Ten krém pleťový je denný aj nočný, nie sú najlacnejšie, ale nedám dopustiť!
babidka
@julica , jednorazovo kupit mamke drahy /hoci supernaj/ kremik je dost neefektivne . jedeno balenie takmer nic neznamena , ked to ma mat ucinok tak ho treba pouzivat dlhodobejsie . A ako vidis , kazdemu vyhovuje nieco ine . Co keby si mamke darovala nieco ine - kup jej poukaz na nejaku skraslovacu proceduru u kozmeticky alebo nieco podobne ? Mozno sa jej to bude tiez pacit a ty sa nemusis bat , ci si ten spravny krem nasla ...
evusik
pripájam sa ku väčšine, že kupovať mame krém ktorý nemá odskúšaný asi nie je dobrý nápad ..... mňa by oveľa viac potešil napriklad nejaký wellnes pobyt keď len na víkend, alebo nejaká orientálna masáž :-)
evusik
ináč keď pôjdeš do lekárne a povieš čo potrebuješ a poprosíš ich o vzorky tak ti ich bez problémov dajú a mama si môže vyskúšať krém ktorý je sadne a až potom kupuj celé balenie, takto som to robila aj ja na začiatku lebo aj Vichy má rôzne produkty a teraz keď prídem do lekárne tak mi dávajú nové vzorky automaticky
julica
Jej, ste zlate, dakujem pekne za vsetky rady. Asi to naozaj spravim tak, ze jej objednam nejaky balicek s produktmi s mensim objemom, nech vyskusa. Ona je ten typ, ktoremu je luto vyhadzovat peniaze na seba, takmer vobec to nerobi, preto jej uz chcem konecne dopriat nieco luxusnejsie.Pomohli ste mi, budem zvazovat rozvaznejsie. Este raz dakujem.
julica
@jo , ten tvoj tip je naozaj zaujimavy, este som o tom nepocula. Pouzivas tuto kozmetiku uz dlhsie? Pytam sa, lebo raz som sa dala nahovorit a kupila si pripravky Nouri Fusion za take nehorazne peniaze, ze som radsej tu cenu aj zabudla, no po cca polroku pouzivania si to moja koza rozmyslela a zacala sa palenim a svrbenim branit, tak som to musela vysadit. :(
bozulka
Moja skúsenosť je taká ako @marianne maminka.Ja som tiež celý život používala AB mandlový,lebo mám suchú pokožku,ale prestali ho robiť a ja som hľadala náhradu .Po mnohých skúškach som zakotvila na kvalitnejšom druhu od Oriflame a som veľmi spokojná,ale ja nemám s pleťou žiadny problém,chválabohu.Súhlasím s náhradou alebo drahším parfumom,ja by som ho brala!
honestka
Julica: skus pozriet tuto website a ak u nas dostat jej vyrobky myslim si, ze by to mohli byt velmi vhodne kremy pre mamku naviac tu su aj cenove celkom pristupne:  www.olay.ca/en-ca/Pages/DefaultFlash.aspx...
== nie su mastne a ako kremy, alebo lotion sa krasne vstrebu do pokzky a su velmi uciine. Kremy od nich uz funguju vela rokov a samozrejme aj oni maju najnovsie techniky ako ich osvedcenu znacku modernizovat.
enss
Ja si kupujem krém na ruky, na tvár, guľôčku, vyrobené z olív - rôzne kozmetické produkty dostať v lekárni, som spokojná.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
@julica - používam krém tejto značky už asi dva, alebo tri roky. Neviem presne. Som spokojná, pretože mám problém nájsť krém, ktorý by mojej pleti vyhovoval. Majú celkom širokú ponuku, dá sa vybrať. V každej zásielke mi pošlú aj kopu vzoriek.
mariaklara
Ja som mala problematickú pleť, hovorila som tomu druhá puberta. Je to nejakých 10-15násť rokov do zadu. Vyskúšala som vzorku krému od Avonu, no a od tej doby túto značku používam a som s ňou veľmi spokojná. Treba si to vyskúšať.
evanaaa
Jalen spomeniem, ako aj Jo, kozmetický rad značky ďOLIVA, je tam viac druhov, krémy na deň, noc, rôzne typy pleti a pod., iste to všetci poznáte. Stálo by za to, to vyskúšať.
barbarara
Ahoj:) ja som tento rok kúpila mame na narodediny tieto vecičky:
-  happyskin.sk/prirodna-kozmetika/produkty/aphrodite_k...

-  happyskin.sk/prirodna-kozmetika/produkty/poison_krem...

-  happyskin.sk/prirodna-kozmetika/vegansky_vyrobok/kle...

-  happyskin.sk/prirodna-kozmetika/prirodne_mydla/posei...

Moja mamina bola úplne nadšená a odvtedy používa len tieto výrobky. Chváli ich a každej kamarátke, známej hovorí aké sú to výborné produkty a že naozaj pomáhajú. Táto značka vás vybaví od hlavy až po päty naozaj produkty na všetko možné. Ja sama tiež používam tieto produkty hlavne kvetové vody, mydlá su perfektné, aj masky na tvár po nich mám pleť ako bábätko úplne sa mi rozžiari pleť a stiahne mi to póry, telové mlieko Easy milk tento je výborný na ekzém dlho som bojovala aj s ekzémom a odkedy používam toto telové mlieko mi ekzém ustúpil a potom zmizol a už asi pol roka nemám problémy s ekzémom. Baby vrelo vám odporúčam túto značku.
stastnablcha
ahoj. ja som pouzivala vela kremov, ale stale to bolo take ze co som dostala to som si napatlala na tvar. teraz som si povedala konecne ze idem na to tak, ze si zozeniem celu sadu jednej znacky a skusim co to urobi... tak som stavila na nuance a najvacsi problem robi to aby som sa vecer aj rano vsetkym tym co mam "napatlala". ale musim povedat ze mi robi velmi dobre zatial.. :)
gabona1
AHoj, aj ja mám teraz Nuance, dostala som ho ako darček k Vianociam, je to príjemný krém, mám ho rada. Mne tiež sadol a krásne mi vonia.
redakcia
@David279 (30.1.2018 22:19)

Všetky Vaše komentáre obsahovali rovnaké komerčné infomácie, z tohto dôvodu boli vymazané.
bubaya
@Nadia56 (25.8.2017 17:36)
Dobrý recept na krém, robím podobný. Pridávam ešte pantenol, lecitín a vitamín A. Pozor na jazmínový olej, je jeden z najdrahších, pravý stojí vyše 25 euro za 1 ml. Nekupovať v kvetinárstve za 3 eurá, radšej si urobiť vlastný macerát z kvetov.
Dobrý na starnúcu pleť je aj olej z mrkvových semienok, rozmarín, levanduľa, ylang-ylang, ruža....
Tiež som sa patlala kadejakými drahými bielymi krémami, vždy som sa vysypala, tak si posledných 15 rokov robím oleje a krémy sama, a nemám žiadne problémy.
petuska11
tiež by som sa viac priklanala k nejakej prirodnej kozmetike. Priroda je liek na všetko