Veterníky

zlatka00 - bez fotkyzlatka00, 19. októbra 2013
Ahojte,

na Varechu chodím už veľmi dlho. Síce ako neregistrovaný užívateľ,
ale už som vyskúšala veľmi veľa vašich receptov.
U nás strašne ľúbime veterníčky. Nikdy sa mi však nezdá, že by boli
poriadne napuchnuté. Videla som kopu reláciíí o varení, v ktorých
pridávali do rúry hrniec s horúcou vodou. Včera som to vyskúšala a
veterníky náááádherne napuchli. No keď som ich vybrala z rúry po
chvíle spľasli.

Chcem sa spýtať, čo robíte aby boli krásne napuchnuté, prípadne
prečo tie moje tak spľasli... Ďakujem
@zareaguj


Diskusia k článku

zlatka00
omylom som to zaradila do zážitkov :/ ospravedlňujem sa
evanaaa
@zlatka00 , skús si vyhľadať tu Veterníky ( priamo pod týmto názvom vo vyhľadávači), a porovnávaj, možno nájdeš odpoveď aj v komentároch, lebo podobné prípady sa stali aj iným gazdinkám nielen tebe.
aroooo
rúra sa nemá prvých 10 min.otvárať, možno neboli ešte riadne dopečené a preto...
zlatka00
Ďakujem. Rúru samozrejme nikdy neotváram. Len neviem teda prečo niekedy spľasnú a niekedy nie :) Len ma naštvalo, že sa nevydarili akurát vtedy keď som ich piekla dcére na oslavu. prečítam si diskusiu a dúfam že na niečo prídem :)
tetrisss
Ja peciem veterniky v elektrickej rure na 220 stupnoch a presne 22 minut.Inak ak ti po vybrati z rury klesli, neboli dopecene. Este nieco, nedavaj ich na plech husto, aby boli prepecene aj v strede plechu. Ked som piekla v plynovej, tak som v strede plechu nechala volno, lebo tie neboli upecene.
xanti
Ja vždy ked som piekla venčeky, tak som odpalované cesto pred šupnutím do trúby pokropila vodou. Nikdy sa nestalo, že sa neupiekli. A samozrejme rúru som neotvárala.
tetuska
neotvárať rúru, ako je tu napísané a pofrkať vodou, to sa mi osvedčilo...



 



TOPlist